Stefan Kuntz: “Yeni Bir Sayfa Açıyoruz”

ANA SAYFAHABERLER → Stefan Kuntz: “Yeni Bir Sayfa Açıyoruz”

Stefan Kuntz: “Yeni Bir Sayfa Açıyoruz”

Stefan Kuntz: “Yeni Bir Sayfa Açıyoruz”

EURO 2024 Elemeleri için bir araya gelen A Milli Futbol Takımımız’da teknik direktör Stefan Kuntz ve Cengiz Ünder, yarın deplasmanda oynanacak Ermenistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

İşte Stefan Kuntz ve Cengiz Ünder’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Hedefimiz Turnuvaya Katılmak”

Takımın öncelikli hedefinin Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’e katılmak olduğunun altını çizen Kuntz, "FIFA sıralamasına baktığınız zaman Milletler Ligi ile Avrupa Şampiyonası arasındaki farkı görebiliyorsunuz ama bizim hedefimiz Almanya'da oynanacak şampiyonaya gitmek." diyerek sözlerine başladı.

Yarın maça hangi kalecinin başlayacağı konusunda gelen soruya espirili bir yanıt veren Kuntz, “En genç oyuncularla devam etmek istiyorsak Mert Günok'la oynayamayacağız. Şaka bir yana yarın sabah kalecilerimizle görüşüp kararımızı onlara bildiririz. Sonrasında sizler de öğrenirsiniz kimin oynayacağını.” dedi.

“Genç Bir Takımız”

Takımın yaş ortalamasının 25 olduğunu belirten Stefan Kuntz, Avrupa’daki diğer milli takımlara göre daha genç bir takıma sahip olduğumuzu söyledi.

Alman teknik direktör, "Bu takım, Avrupa'daki diğer takımlara göre daha genç bir takım. Yeni bir sayfa açıyoruz. Tek hedef galibiyet."

“25 yaş ortalamasıyla da en genç takımlar arasında oluyoruz. Şu anda kadromuzda bulunan oyuncular ya en iyi düzeylerindeler ya da oraya varıyorlar. Bir devamlılık sağlayıp o şekilde devam etmemiz gerek. Yarın 8 adımlık bir yolculuğun ilk adımını atıyoruz. Bunu sahaya gerçekten yansıtmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İki Taraflı Bir Durum Var”

Oyuncuların moralleri hakkında açıklamalar yapan Stefan Kuntz, takımdaki futbolcuların durumlarının değişkenlik gösterdiğini söyledi.

Hakan Çalhanoğlu üzerinden örnek veren Kuntz, “Bizim için teknik direktör olarak en önemli konu oyuncularımızın kendi kulüplerinde en iyi performanslarını gösteriyor olmaları. Bu kamp öncesinde birçok oyuncumuzu bire bir ziyaret ettim. Hakan'ı örnek olarak verelim ama onun yanında 6-7 tane iyi durumda olan oyuncumuz var. Başımızdan geçen deprem olayları belki Inter'deyken onu yormuyor olabilir ama buraya gelince farklı yoruyordur. Atmosfer de yarınki kadar yoğun olmayabiliyor. Kulüplerinde yüksek performans göstermelerinden ötürü buradaki moralleri de yüksek ama beklentiyi de yükseltmemek lazım.” dedi.

Öte yandan kulüpten moralsiz gelen oyuncuların da olduğunu söyleyen Kuntz, “Bazı oyuncularımız da takımlarında süre alamıyorlar ve moralleri iyi değil ama buradaki aile ortamıyla daha olumlu bir duruma gelip kulüplerine geri dönebiliyorlar. İki yönlü bir durum var.” ifadelerini kullandı.

“Başka Bir Heyecan”

Teknik direktör Stefan Kuntz’dan sonra söz alan Cengiz Ünder, Marsilya ve milli takımdaki ortamın farklı olduğunu söyledi.

25 yaşındaki yıldız, "Milli Takım'da olmak benim için sürekli başka bir heyecan demek. Takımımız ve içerideki arkadaşlık ortamı çok iyi. Şu an her şey yolunda ve galibiyete odaklandık." dedi.

“Almanya’da Olmayı Çok İstiyoruz”

Hedefin EURO 2024’e katılmak ve turnuvada iyi işler yapmak olduğunu söyleyen Cengiz Ünder, turnuvanın öneminin takımca farkında olduklarını söyledi:

"Takım arkadaşlarımla da sürekli konuşuyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bu turnuvanın bizim ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Günden güne daha iyi bir takım haline geliyoruz, tecrübeleniyoruz. Bu turnuvaya katılmayı çok istiyoruz. Hocamızla da sürekli bunu konuştuk, Almanya'da olmayı ve orada iyi işler yapmayı çok istiyoruz."

“Sonradan Alıştım”

Takımı Marsilya’da gösterdiği performansa da değinen Ünder, "Marsilya'da bu sezon başında hocamız benden daha fazla savunma yapmamı istiyordu. Başta zorlandım ama ardından alıştım ve şu anda her hafta forma giyiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.