Stefan Kuntz: “Türkiye’yi Almanya’da Temsil Etmek İstiyorum”

ANA SAYFAHABERLER → Stefan Kuntz: “Türkiye’yi Almanya’da Temsil Etmek İstiyorum”

Stefan Kuntz: “Türkiye’yi Almanya’da Temsil Etmek İstiyorum”

Stefan Kuntz: “Türkiye’yi Almanya’da Temsil Etmek İstiyorum”

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Stefan Kuntz, Ermenistan ve Hırvatistan ile oynanacak Euro 2024 Elemeleri maçları öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Takımın son durumundan oyuncu seçimlerine kadar birçok konuda fikirlerini paylaşan Kuntz, önemli açıklamalarda bulundu.

“Çok İstiyorum”

Sözlerine milli takımın hedeflerinden bahsederek başlayan Stefan Kuntz, en büyük isteğinin Euro 2024’e katılmak olduğunu söyledi.

Milli takımdan beklentinin bu olması gerektiğini ifade eden Alman teknik direktör, “Öncelikle beklenti olarak kesinlikle seneye Almanya’daki Euro 2024’e katılmamızı bekleyebilirsiniz. Sonuçta bir Alman olarak Türkiye milli takımını orada temsil edebilmek gerçekten çok istediğim bir şey.” dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın bir bütün halinde geliştiğini söyleyen Kuntz, bununla birlikte alınacak çok yolun olduğunu da sözlerine ekledi.

Kuntz, “Takım halinde geldiğimizden beri iyi adımlar attık, iyi gelişiyoruz. Ancak aynı zamanda birçok adımı atacağımız bir yolculuk var önümüzde.  Tabii ki burada FIFA sıralamasında bizden üstün takımları yenmemiz gerektiğini biliyoruz. Örneğin Hırvatistan, iki büyük turnuvada son dörde kalabilen takımlardan birisi. Ancak takımımızda bulunan mevcut oyuncular hem performans hem de kalite yönünden kesinlikle Almanya’ya gidebilecek seviyede.” diye konuştu.

“Rahat ve Hızlı İkna Ediyoruz”

Çift pasaportlu oyuncuların milli takım tercihi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, örnek olarak Salih Özcan, Ferdi Kadıoğlu ve son olarak kadroya katılan Mehmet Can Aydın’ı verdi.

“Bu oyuncuları eskisinden daha kolay ikna ettiklerini söyleyen Kuntz, “Burada hem Hamit Bey’in hem benim hem de teknik ekipte geniş çevreler ulaşabilecek insanların yardımlarıyla bu tarz oyuncuları daha rahat ve hızlı ikna edebiliyoruz.” diyerek durumu anlattı.

Mehmet Can Aydın’ı takıma adapte olması için kadroya davet ettiğini söyleyen tecrübeli teknik direktör, “Mehmet Can Aydın, bugüne kadar hiç Türk milli takımı için oynamadı. O yüzden buraya alışabilmesi biraz süre alacaktır. Zaten bu kampa dahil etmemizin nedenlerinden birisi de bu aile ortamına biraz daha uyum sağlayabilmesi. Bakarsanız Almanya U-20 takımını seçip orada da kalabilirdi. Ancak onun çok net bir seçimi vardı ve bu da bizi sevindirdi.” dedi.

Stefan Kuntz, geçtiğimiz dönemde kendisini basın önünde eleştiren Salih Uçan ile telefonda görüştüklerini ve oyuncunun kendisinden özür dilediğini de söyledi:

“Salih Uçan konusunda medyaya düşen ve çok olumlu olmayan bazı açıklamalar vardı. Salih burada bir adım atıp beni aradı. Bu görüşmede benden özür diledi fakat benim ona söylediğim, onun yaptığının çok doğru olduğuydu. Eğer iki kişi arasında bir anlaşmazlık varsa daima bunun o iki kişi tarafından çözülmesi gerekir. Beni aradı ve bu konuyu çözdük. Bu konu benim için kapandı. Bundan böyle milli takıma katılıp katılmaması sırf performans odaklı olacak.”

“İnsanın Zor Zamanları Olabiliyor”

Basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine Çağlar Söyüncü’yü neden milli takıma davet ettiğini de açıklayan Kuntz, ailelerin zor zamanlarında birbirlerine destek olması gerektiğinin altını çizdi:

“Çağlar, orada Premier League seviyesinde idmanlarını yapıyor. Temel yapılanmamızda Çağlar gibi oyuncuların çok büyük önemi var. Onlar buraya ne zaman geldiyse ellerinden geleni yaptılar. Bazen insanın zor zamanları olabiliyor. Bu zamanlarda ailenin diğer üyeleri size destek verebiliyorsa bu çok önemlidir.”

Takımın genç oyuncuları İsmail Yüksek, Barış Alper Yılmaz ve Cenk Özkaçar’ın milli daveti hak ettiklerini ve gelecek için önemli olduklarını vurgulayan Kuntz, İrfan Can Kahveci’nin ise tıpkı Çağlar Söyüncü gibi zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Stefan Kuntz ayrıca milli takıma ilk kez 29 yaşında çağrılan Umut Nayir için de konuştu:

“Umut Nayir'i gördüğümde söyledim şey; ben 29 yaşımda Almanya Milli Takımı'na seçildim. 25 maç yaptım ama 1 kez Avrupa şampiyonu oldum. Hiçbir zaman geç değildir.”