Stefan Kuntz: “Dünya Kupası’na Gitmek İstiyorum”

ANA SAYFAHABERLER → Stefan Kuntz: “Dünya Kupası’na Gitmek İstiyorum”

Stefan Kuntz: “Dünya Kupası’na Gitmek İstiyorum”

Stefan Kuntz: “Dünya Kupası’na Gitmek İstiyorum”

Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu.

Milli takımdaki hedeflerinden, Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler’e kadar birçok konuda görüşlerini aktaran Stefan Kuntz, Türk futboluyla ilgili de tespitler yaptı.

İşte Stefan Kuntz’un açıklamalarından dikkat çeken detaylar:

“Arda Güler Bir Cevher”

Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Fenerbahçe’de forma giyen ve ülke futbolunun kendisinden çok şey beklediği 18 yaşındaki Arda Güler’in potansiyelinden bahsetti.

Arda Güler’in Türkiye için çok değerli olduğunu söyleyen Alman teknik direktör, “Arda Güler bizim için bir cevher. Türk futbolunun bir değeri.” dedi.

Bununla birlikte Arda Güler’in gelişimi için sabırlı olmanın önemine dikkat çeken Stefan Kuntz, şu anda Chelsea forması giyen Alman yıldız Kai Havertz ile Arda Güler’i karşılaştırdı.

Kai Havertz’in A milli takıma çıkmadan önce 60 kez Bundesliga’da oynadığını hatırlatan Kuntz, “Daha Arda Güler’in Fenerbahçe’de 90 dakika oynamadığı süreler hakkında konuşuyoruz. Arda bizim değerimiz. Bizim ona kendini geliştirebilecek, en güzel ortamı sağlamamız gerekli.” diyerek durumu değerlendirdi.

Stefan Kuntz, Arda Güler’in Türk futboluna uzun vadede katkı sağlayacağını düşündüğünü belirterek, “Arda doğru geliştirilirse 2-3 yıl sonra asıl aşamasını kaydedip Türk futboluna değer katabilecek. Kulüplerdeki yetkililerin daha dikkatli ve sabırlı kararlar vermesi önemli. Onun yeteneğinin ancak % 10’u bende vardı. Gönül isterdi ki fiziki olarak da daha güçlü olsun.” diye konuştu.

“Euro 2024’te Olacağız”

Milli takımla gelecek hedeflerinden de bahseden Stefan Kuntz, Euro 2024’e mutlaka katılım hakkı alacaklarına inandığını söyledi.

Alman çalıştırıcı en büyük isteklerinden birinin ise Türkiye ile Dünya Kupası’na gitmek olduğundan bahsetti.

“Bırakmak, vazgeçmek, pes etmek... Bunlar benim sözlüğümde yok. Şu anki oyuncularımızı göz önünde tutarsak kesinlikle Avrupa Şampiyonası’na gidecek kalitede olduklarını söyleyebilirim. EURO 2024’te olacağız. Ben kesinlikle Türkiye ile bir Dünya Kupası’na da gitmek istiyorum.”

“Bu Konuda 10 Puan Aldık”

Stefan Kuntz, açıklamalarının devamında, Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olarak geçirdiği süreçten çok memnun olduğunu söyledi.

Taraftarların milli takımdan beklentilerinin farkında olduğunun altını çizen Stefan Kuntz, “Biz konvoylar yapacağız. Şehirlerimizde kutlamalar yapacağız. O kornaya basmak istiyoruz. Hedefler ile alakalı düşündüğümde kafamda hep korna sesi yükseliyor.” diyerek motivasyonunu açıkladı.

Şimdiye kadarki performansı hakkında da konuşan Alman teknik direktör, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisine koyduğu 2 hedefi de başardığını belirterek, “Hedefimiz Dünya Kupası play off turuna kalabilmek ve Uluslar Ligi’nde ise bir üst lige çıkmaktı. Bu iki hedef de başarıldı. Bu konuda 10 puan aldık.” dedi.

Stefan Kuntz, özellikle Hakan Çalhanoğlu’nun milli takım performansının kendisi ile birlikte zirve yaptığını söyleyerek Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan’ın Türkiye’yi seçmesi sebebiyle de gurur duyduğunu belirtti.

“Türkiye’de Sabır Diye Bir Şey Var Mı?”

Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Kuntz, vatandaşı Jürgen Klopp ile yaşadığı bir konuşmayı da röportajında anlattı.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp’un kendisine, “Türkiye’de gerçekten sabır diye bir şey var mı?” diye sorduğunu söyleyen Kuntz, Türkiye’deki sabırsızlığın dışarıdan nasıl göründüğünü de bu örnekle açıkladı.

Stefan Kuntz röportajının son bölümünü ise yaşanan deprem felaketine ilişkin görüşlerine ayırdı.

Geçmiş dönemde depremin yaşandığı bölgelerde maçlara çıktıklarını hatırlatan Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Kuntz, “Biz son maçları o bölgede oynadığımız için oradaki insanları tanıma imkanımız oldu. Sıcaklığı, desteği, sevgiyi yaşadık. Bunun üzerine oradaki binaların yıkılması, insanların yaşadıkları, ortaya çıkan sıkıntılar bizi daha çok üzdü. Daha fazla hissettik.” dedi.

Türkiye’nin bu zorlu günleri birlikte atlatacağına inandığını söyleyen Kuntz, hissiyatının bu yönde olduğunu belirtti.