Spor Toto Süper Lig’de 22.Hafta Geride Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Spor Toto Süper Lig’de 22.Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 22.Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 22.Hafta Geride Kaldı

Spor Toto Süper Lig’de 22.hafta oynanan 9 maçın ardından sona erdi. Heyecan dolu haftada ligin zirvesindeki 5 takımdan 4’ünün puan kaybetmesi dikkat çekti.

22.haftada oynanan 9 karşılaşmada gol ve asist yapan isimleri Petrol Ofisi Sosyal Lig kadrosuna alan kullanıcılar, aldıkları puanlarla kendilerine avantaj sağlayıp sıralamada üst basamaklara tırmandılar.

İşte birçok dikkat çekici sonuca sahne olan haftanın özeti:

Beşiktaş 2 Puan Bıraktı

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 Sezonu’nun son hafta içi fikstürü, Corendon Alanyaspor ile Demir Grup Sivasspor arasında oynanan karşılaşmayla başladı.

Bu sezon gösterdiği istikrarsız performanslara karşın son haftalarda toparlanma sinyalleri veren Demir Grup Sivasspor, rakibini deplasmanda 3 golle geçerken Mustapha Yatabare günün yıldız ismi oldu.

Corendon Alanyaspor ağlarını 2 kez sarsan Mustapha Yatabare’ye maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayan Max Gradel de eşlik etti.

Bu iki oyuncuya ek olarak Uğur Çiftçi de 45+2’de Yatabare’ye yaptığı asistle skor katkısı verdi.

Günün ikinci maçında ise VavaCars Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Beşiktaş’ı ağırladı.

Rakibi karşısına 5 haftalık galibiyet serisiyle çıkan Şenol Güneş’in öğrencileri, dakika 33’te son haftaların formda ismi Cenk Tosun ile öne geçti.

İkinci yarıda Fabio Borini’nin asistinde skoru eşitleyen Ozdoev, aynı zamanda maçın sonucunu da belirledi. Zirve yarışında 2 puan bırakan Beşiktaş, galibiyet serisini de noktalamış oldu.

Herkes Evinde Mutlu

22. haftanın çarşamba günü fikstüründe oynanan 4 maçın tamamında ev sahibi ekipler sahadan mutlu ayrılmayı başardılar.

Günün ilk mücadelesinde göreve geldiği günden itibaren istikrarlı sonuçlara ulaşamayan Selçuk İnan’ın takımı Kasımpaşa, Bitexen Giresunspor’u ağırladı. Rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Kasımpaşa’da goller Fall (asist Ben Ouannes), Eysseric, Aytaç Kara (2) ve Ben Ouannes’ten (asist Yasin Özcan) geldi.

Kasımpaşa’da takıma devre arasında katılan Mounir Chouiar, son golde Aytaç Kara’ya asist yaptı.

Öte yandan Bitexen Giresunspor adına ise karşılaşmanın tek golünü Savicevic kaydetti.

Günün bir diğer karşılaşmasında ise Gaziantep FK, Atakaş Hatayspor’u 4-1’lik skorla geçti. Teknik direktör değişikliğinin ardından çıktığı ikinci maçı da kazanan Gaziantep temsilcisinde Lazar Markovic attığı 2 golle yıldızlaştı. Kırmızı siyahlı takımın diğer iki golü ise Jevtovic ve Merkel’in ayağından geldi.

Ömürcan Artan ve Furkan Soyalp ise yaptıkları asistlerle galibiyette rol oynadılar.

Diğer taraftan Atakaş Hatayspor’da günün tek golü Lobjanidze’nin asistinde El Kaabi tarafından kaydedildi.

Son dönemde deplasmanlarda yaşadığı puan kayıplarına karşın evindeki namağlup serisini sürdüren Trabzonspor ise Fraport TAV Antalyaspor’u ağırladı.

Rakibini Trezeguet ve Naci Ünüvar’ın golleriyle geçen Abdullah Avcı’nın ekibi, Galatasaray derbisi öncesinde moral depoladı.

Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray ise evinde lig sonuncusu HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti.

Karşılıklı gollere sahne olan maçta perdeyi Geraldo’nun asistinde Umut Nayir açtı. Bu gole Abdülkerim Bardakçı’yla cevap veren sarı kırmızılılar, 39.dakikada Avonou’nun pasında Oğuz Gürbulak’ın fileleri sarsmasıyla devreye 1-2 geride girdiler.

Buna karşın ikinci yarıda Mauro Icardi’nin iki golüyle maçı çeviren Galatasaray, ilk 5 sırada yer alan takımların 4’ünün puan kaybettiği haftada çok önemli bir galibiyet almayı başardı.

Haftanın Maçı Ses Getirdi

22.haftanın son günü, Yukatel Kayserispor – Medipol Başakşehir ve arabam.com Konyaspor – İstanbulspor maçlarıyla başladı.

Kayseri deplasmanı öncesinde Spor Toto Süper Lig’de çıktığı son 7 maçta yalnızca 1 kez mağlup olan Medipol Başakşehir, Yukatel Kayserispor karşısında yenilmekten kurtulamadı.

Gökhan Sazdağı’nın asistin 49.dakikada skoru değiştiren Ali Karimi, takımının maçı 1-0 kazanmasına sağladı.

Diğer taraftan teknik direktör İlhan Palut ile yollarını ayırmasının ardından bir türlü istediği sonuçları alamayan ve bir mağlubiyet serisi yakalayan arabam.com Konyaspor ise rakibi İstanbulspor’a Cebrail Karayel’in kendi ağlarına gönderdiği topla yenildi.

Konya temsilcisi böylece galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

Haftanın karşılaşması ise Yeni Adana Stadyumu’nda oynandı. Spor Toto Süper Lig’in üst sıralarında yer alan Adana Demirspor, Fenerbahçe’yi ağırladı.

Zirve yarışından kopmamak için mutlak 3 puana ihtiyacı olan iki takım, sahadan 1 puanla ayrılırken ev sahibi ekip adına maçtaki tek gol yeni transfer Cherif Ndiaye’den geldi.

83.dakikada 1-0 geri düşen Fenerbahçe, bu golden 5 dakika sonrasında Willian Arao’nun asistinde Enner Valencia ile beraberliği yakaladı.

Maç bu skorla bitince iki takım da 1 puana razı oldu.