Spor Dünyası Depremzedeler İçin "Omuz Omuza"

ANA SAYFAHABERLER → Spor Dünyası Depremzedeler İçin "Omuz Omuza"

Spor Dünyası Depremzedeler İçin "Omuz Omuza"

Spor Dünyası Depremzedeler İçin

Spor dünyası dün akşam, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu öncülüğünde organize edilen “Omuz Omuza” kampanyası için bir araya geldi.

10 farklı ili etkileyen ve büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarının sarılması için düzenlenen kampanyaya, Türkiye ve dünyadan çok sayıda ünlü futbolcu, teknik direktör ve kulüp başkanı katıldı.

Birçok farklı kanaldan canlı olarak yayınlanan yardım kampanyasının sonunda, tamamı depremden etkilenenler için kullanılmak üzere toplam 845,7 milyon TL nakdi bağış toplandı.

Yıldız İsimler Depremzedeler İçin Yardım İstedi

“Omuz Omuza” kampanyasına katılan isimler arasında Türk futbolunun yıldız isimleri vardı.

Deprem sürecinde gerçekleştirdikleri yayınlarla bölgeye birçok yardım ulaşmasına öncülük eden eski milli futbolcular Gökhan Zan ve Volkan Demirel başta olmak üzere birçok eski milli futbolcu katıldı.

Bunun yanında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başta olmak üzere birçok Süper Lig kulübünün kadın ve erkek futbol takımlarının futbolcuları da programda yer alarak yardım toplanmasına destek verdiler.

Türkiye A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu da telefonla katıldığı programda, milli takım adına sürece katkıda bulundu.

Yıldız futbolcuların yanında başta Süper Lig’de görev yapan takımların olmak üzere birçok teknik direktör de yardım toplanmasına destek verdi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da gecede hazır bulunan isimlerdi.

Bu isimlerin yanında, Türk futboluna katkılarıyla efsaneleşmiş isimler Fatih Terim ve Mustafa Denizli de geceye katıldı.

Kulüp Başkanları Bir Arada

Yardım gecesinde hem yaptıkları bağışlar hem de varlıklarıyla birliktelik mesajını güçlendiren isimlerin başında ise kulüp başkanları geliyordu.

Süper Lig’de en çok şampiyonluk yaşayan 4 kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Dursun Özbek; birlik beraberlik mesajlarıyla süreç boyunca süren dayanışmanın altını çizdi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaptığı konuşmada Trabzonspor taraftarlarını bağış yapmaya davet ederken, “Taraftarımızın hassasiyet göstereceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise Beşiktaş olarak deprem bölgelerine Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak 6 adet okul yaptıracaklarını söyledi.

Bütün taraftarlarını yardım yapmaya davet eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, kulüp olarak bölgeye 250 adet konut inşa edeceklerinin taahhüdünü verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise, "Geçmiş olaylardan almadığımız dersi almalıyız. Çocuklarımıza böyle afetlere hazırlıklı bir ülke bırakmalıyız.” sözlerinin ardından yaşanan kardeşlik duygusunun kalıcı olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Tüm Dünyadan Destek Mesajları

Türkiye’deki deprem felaketine yardım etmek için dünyanın dört bir yanından da birçok destek geldi.

Geceye gönderdikleri video mesajlarla katılanlar arasında Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Arsenal Teknik Direktörü Mike Arteta ve Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp da vardı.

Premier League’in en büyük 3 kulübünün menajerlerinin yanında dünya futbolunun marka isimleri İlkay Gündoğan, Felipe Melo, Johan Elmander, Sir Mo Farah, Ronald de Boer, Arsene Wenger, Reece James, Ruud Gullit ve Kaka Leite de gönderdikleri mesajlarla Türkiye için yardım çağrısı yaptılar.

Tüm bu isimlere ek olarak yayına telefonla bağlanan Kylian Mbappe de Türkiye’deki depremzedeler için elinden gelen her şeyi yapacağının sözünü verdi.

Paris Saint Germain, beIN Media Group ve Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Nasser Al-Khelaifi de yaptığı canlı bağlantıyla Türkiye’nin acısını paylaştığını ifade ederek yaklaşık 2 milyon € tutarındaki yardımı kampanyaya, bağlı olduğu kurumlar aracılığıyla yaptığını duyurdu.