Spalletti Napoli’den Ayrılıyor

ANA SAYFAHABERLER → Spalletti Napoli’den Ayrılıyor

Spalletti Napoli’den Ayrılıyor

Spalletti Napoli’den Ayrılıyor

Serie A şampiyonu Napoli’de teknik direktör Luciano Spalletti’nin geleceğine dair soru işaretleri, dün akşam itibariyla ortadan kalktı.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, Luciano Spalletti’nin gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı.

De Laurentiis, "Spalletti, her şeyini verdiğini ve gelecek sezon dinlenmek istediğini söyledi. Ona çok teşekkür ediyorum." diyerek İtalyan teknik direktöre teşekkür etti.

33 Yıllık Bekleyişi Sonlandırdı

Napoli; 2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19 sezonlarında Serie A’da şampiyonluk için yarışmasına rağmen ligi kazanmayı başaramamıştı.

Geçtiğimiz sezonun başında göreve gelen Luciano Spalletti, Serie A şampiyonluğu için önemli adımlar attı ve Napoli, 2021/22 sezonuna çok iyi başladı.

Ancak sezonun ikinci yarısında düşüş yaşayan güney ekibi, üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Bu sezonun başında yaşadığı kadro revizyonu sebebiyle şampiyonluk şansı çok yüksek görülmeyen Napoli, İtalya’da sezonun en etkili futbolunu oynayan takım olmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi lige çok yüksek tempoda giriş yapan Napoli, bu kez hız kesmedi ve Serie A şampiyonluğuna uzandı.

Bu şampiyonluk, hem Spalletti’nin ilk Serie A şampiyonluğu hem de Napoli’nin 33 yıl sonra kazandığı ilk şampiyonluktu.

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool’un yer aldığı grubu lider bitiren Napoli, son 16 turunda Eintracht Frankfurt’u yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Milan’a elenen Spalletti’nin öğrencileri, oldukça başarılı bir sezonu geride bıraktı.

Anlaşmazlıklar Sonunu Getirdi

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Luciano Spalletti, sezonun genelinde Başkan Aurelio De Laurentiis ile sözleşme uzatma konusunda anlaşamadı.

İkili arasındaki sorunların, şampiyonluğun sonrasında çözülmesi bekleniyordu ancak bu sorunlar tarihi kupa sonrasında bile çözülmedi.

Karşılıklı açıklamaların ardından Aurelio De Laurentiis, dün akşam Luciano Spalletti’nin gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıkladı.

Spalletti ise şu cümlelerle Napoli’ye veda etti:

“Bazen fazla aşık olduğunuz için ayrılırsınız. Kendimi yorgun hissediyorum. Napoli'ye hak ettiği katkıyı veremem. Önümüzdeki sezon 1 yıllığına dinleneceğim."