Son Yılların En Büyük Transfer Çalımları

ANA SAYFAHABERLER → Son Yılların En Büyük Transfer Çalımları

Son Yılların En Büyük Transfer Çalımları

Son Yılların En Büyük Transfer Çalımları

Süper Lig’in şampiyonluğa oynayan takımları, her transfer döneminde kadrolarını güçlendirmek amacıyla önemli transferlere imza atıyor.

Zaman zaman ise büyük takımların oyuncu transferleri için çekiştikleri görülüyor. Bu transfer yarışlarını kazanan takımlar, taraftarlarını mutlu etmeyi başarıyor.

İşte yakın tarihin en büyük transfer çalımları:



5) Mert Hakan Yandaş - Fenerbahçe

Sivasspor, 2019/20 sezonunda Süper Lig’de çok etkili bir performans gösterirken Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş; Sivas temsilcisinde öne çıkan iki futbolcu olmayı başardı.

Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan iki futbolcunun da 2020/21 sezonunda Galatasaray forması giymesi bekleniyordu.

Ancak Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş’ı kadrosuna katarak ezeli rakibinin planlarını bozmayı başardı. Güncel olarak hala Fenerbahçe kadrosunda yer alan Mert Hakan Yandaş, sarı lacivertli formayla çıktığı 95 maçta 7 gol ve 15 asist üretmeyi başardı.

4) İrfan Can Kahveci - Fenerbahçe

2020/21 sezonunda şampiyonluk yarışında yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray, Başakşehir’de oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çeken İrfan Can Kahveci için transfer yarışına girdi.

Galatasaray, oyuncu için Başakşehir’e teklif yapsa da; Fenerbahçe 7 milyon € bedelle transferi tamamlamayı başardı. Sezon sonunda iki takım da şampiyonluğa ulaşamadı fakat milli futbolcu yarışında kazanan Fenerbahçe oldu.

3) Gedson Fernandes - Beşiktaş

Türkiye’ye 2020/21 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak Galatasaray formasıyla adım atan Gedson Fernandes, Fatih Terim yönetimindeki takımın orta sahasında üst düzey bir performans göstermeyi başardı.

20221/22 sezonunun başında Galatasaray, Portekizli oyuncuyu kadrosuna katmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ara transfer döneminde de sarı kırmızılı taraftarlar Gedson Fernandes transferini beklerken Beşiktaş devreye girdi.

Benfica ile anlaşan Beşiktaş, Portekizli orta sahanın bonservisini aldı ve Rizespor’a kiralık olarak gönderdi. Geçtiğimiz sezonun başında Beşiktaş kadrosuna dahil olan Gedson Fernandes, özellikle Şenol Güneş takımın başında geldikten sonra orta sahadaki oyunuyla Beşiktaş’ın en önemli oyuncularından oldu.

2) Halil Dervişoğlu - Galatasaray

2023 yaz transfer döneminin başından beri ismi Beşiktaş ile anılan Halil Dervişoğlu, dün itibarıyla Galatasaray’a transfer oldu.

Şenol Güneş’in "Halil Dervişoğlu tercihimdir. Türk oyuncu olduğu için söylüyorum. Forvetin her yerinde oynayabiliyor. Çıkış yapabilecek bir oyuncu olduğu için fikrimi açıkça söylüyorum. Olumlu düşünüyorum." dediği oyuncu, Beşiktaş’a değil; Galatasaray’a imza attı.

Geçmişte 2021-2022 yılları arasında Galatasaray forması giyen Halil Dervişoğlu, 500 bin € bonservis bedeli ile Galatasaray’a geri döndü. Milli futbolcu, Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

1) Dusan Tadic - Fenerbahçe

Beşiktaş, 24 saat içerisinde ilgilendiği bir diğer ismi; bir başka ezeli rakibine kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ın ilgilendiği Sırp futbolcu Dusan Tadic, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Tadic, 3 gün önce Ajax ile olan sözleşmesini feshetmişti ve Srıp oyuncunun Beşikaş’a transfer olması bekleniyordu. Ancak Fenerbahçe, 15 Temmuz akşamı transferi noktalamayı başardı. Sarı lacivertliler, Tadic’e sezonluk 4.2 milyon € garanti ücret ödeyeceğini açıkladı.