Son Şampiyon Yine Finalde

ANA SAYFAHABERLER → Son Şampiyon Yine Finalde

Son Şampiyon Yine Finalde

Son Şampiyon Yine Finalde

2022 Dünya Kupası’nda yarı finalin son karşılaşması Fransa ile Fas arasında oynandı. Kazananın finalde Arjantin’in rakibi olacağı maçta galip gelen taraf 2-0’lık skorla Fransa oldu.

Maça adeta golle başlayan Fransa, henüz 5.dakikada Theo Hernandez ile öne geçti. Maçın genelinde skor avantajını korumayı başaran Fransa, 79.dakikada Randal Kolo Muani’nin attığı golle maçı kopardı.

Bu sonuçla birlikte Fransa, tarihindeki 4.Dünya Kupası finaline yükselirken Fas tarihinde ilk kez üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı.

“Sabırsızlıkla Finali Bekliyoruz”

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, karşılaşma sonrasında bu başarıdan takımca gurur duyduklarını söyledi.

Önlerinde sadece bir maç daha kaldığını söyleyen Deschamps, “En önemli duygu, şu an hissettiğimiz gurur. Önümüzde bu gururu taçlandırmak için bir maç kaldı. Şu an harika hissediyorum. Oyuncularımın takım halinde istediğim her şeyi yerine getirmeleri ve bu anı bize yaşatmaları harika bir his.” şeklinde konuştu.

Maçın son bölümünde oldukça heyecanlandığını belirten Deschamps, “Bugün oyuncularımın hepsi ve teknik ekipten herkes nefesimizi tuttuk ve ikinci golden sonra rahatladık. Sabırsızlıkla finali bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İkinci golün sahibi Randal Kolo Muani ise maç sonunda verdiği ropörtajda çocukluk hayalini yaşadığını söyledi.

Oyuna girdikten yalnızca 44 saniye sonra gol atmayı başaran Kolo Muani, "Bir çocukluk hayalim, hala rüyamdayım. Kendimizle gurur duyabiliriz. Savunmada güçlüydük ve ikinci golü atarak maçı bitirdik. Umarım daha ileri gideriz. Final oynanmaz, kazanılır. Maça arzu ve kararlılıkla yaklaşacağız." dedi.

“Üçüncü Bitirmek İstiyoruz”

Fas Teknik Direktörü Walid Regragui, kaybettikleri maçın ardından konuştu. Turnuvayı üçüncü tamamlamak istediklerini belirten Regragui, karşılaşmayı değerlendirdi.

Sakatlıkları devam eden oyunculara rağmen iyi oynadıklarını söyleyen Regragui, “Sakatlığı olan 4 oyuncumuz olmasına rağmen iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. İlk yarıdan sonra gerçekten zorlandım ve hızlı karar vermem gereken bir ikinci yarı başlangıcı oldu. Ancak ikinci yarıda toparlandığımızı gördük” ifadelerini kullandı.

Maçın ikinci yarısında daha iyi oynadıklarını söyleyen Regragui, “Oyuna hakim bir ikinci yarı gösterdik. Yeni hedefimiz Dünya Kupası’nı 3. bitirmek ve taraftarımıza bir hediye vermek.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Maçta Fransa adına gol atan futbolcular öne çıktı.

İlk golün sahibi Theo Hernandez, attığı golün yanında savunmada da oldukça iyi bir maç çıkararak rakiplerine geçit vermedi.

İkinci golün sahibi Randal Kolo Muani ise oyuna dahil olduktan sadece 44 saniye sonra gol atarak Dünya Kupaları tarihinde oyuna girdikten sonra en erken gol atan 3.futbolcu oldu.