Son 10 Yılda Türkiye’ye Gelmiş Yıldız Santraforlar

ANA SAYFAHABERLER → Son 10 Yılda Türkiye’ye Gelmiş Yıldız Santraforlar

Son 10 Yılda Türkiye’ye Gelmiş Yıldız Santraforlar

Son 10 Yılda Türkiye’ye Gelmiş Yıldız Santraforlar

Spor Toto Süper Lig, 2000’li yılların başından beri birçok dünyaca ünlü yıldız santrafora ev sahipliği yaptı. Kimi yıldızlar takımlarını şampiyonluğa taşırken kimileri ise beklenen başarıyı getiremedi.

İşte son 10 yılda ülkemizde gelmiş yıldız santraforlar:



Didier Drogba

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükseldiği 2012/13 sezonunun devre arasında Wesley Sneijder ile birlikte kadroya katılan Drogba, sarı kırmızılı takımda 1,5 sezon geçirdi.

Ülkemizde büyük bir etki yaratan Fildişi Sahilli futbolcu; Galatasaray kariyerinde 53 maça çıktı, 20 gol ve 13 asist üretti. Drogba; Galatasaray ile 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazanmayı başardı.

Demba Ba

Beşiktaş’ın 2014/15 sezonunun başında Chelsea’ye 6 milyon € ödeyerek transfer ettiği Demba Ba, o sezon Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde toplam 23 gol kaydederek öne çıktı.

Sezon sonunda Çin’e 13 milyon €’ya satılan Demba Ba, 2016/17 sezonunun devre arasında tekrardan Beşiktaş’a kiralandı. Siyah beyazlılar ile lig şampiyonluğu yaşayan Senegalli golcü, ertesi sezon Göztepe’ye transfer oldu.

2019/20 sezonunda ise Medipol Başakşehir’e gelen Demba Ba, Başakşehir’in tarihindeki ilk Süper Lig şampiyonluğunu yaşamasında önemli pay sahibi oldu.

Oscar Cardozo

Trabzonspor, Ağustos 2014’te Benfica’ya 5 milyon € ödeyerek Oscar Cardozo’yu kadrosuna kattı. Paraguaylı golcü, 2 sezon Trabzonspor forması giydi.

Türkiye’de geçirdiği 2 sezonda 66 maça çıkan Oscar Cardozo, Trabzonspor forması altında 28 gol ve 6 asist üretmeyi başardı.  

Mario Gomez

Türkiye’de 1 sezonluk performansıyla Beşiktaş taraftarlarının kalbinde taht kuran Mario Gomez, 2015/16 sezonunun başında Fiorentina’dan kiralandı.

Gomez, Beşiktaş’ın Şenol Güneş yönetiminde şampiyon tamamladığı sezonda 41 maça çıktı. 28 gol ve 6 asist üreten Gomez, Beşiktaş taraftarlarının hiçbir zaman unutmayacağı isimler arasına girdi.

Robin van Persie

Fenerbahçe ise 2015/16 sezonunun başında başka bir dünya yıldızı ile sözleşme imzaladı. Robin van Persie, 6,5 milyon € bonservis bedeli ile Manchester United’dan transfer edildi.

Fenerbahçe’de 2,5 sezon forma giyen Van Persie, ülkemizde herhangi bir kupa kazanamadı. Hollandalı yıldız, Fenerbahçe kariyerinde 87 maçta 36 gol ve 7 asist üretti.

Samuel Eto’o

2015/16 sezonunun başında Türkiye’ye gelen yıldızlardan bir diğeri ise, Afrika futbolunun dünyaya tanıttığı gelmiş geçmiş en büyük figürlerden olan Samuel Eto’o’ydu.

Antalyaspor’a bedelsiz olarak imza atan Eto’o, 2,5 yıl Antalyaspor forması giydikten sonra yarım sezon da Konyaspor’da oynadı. Kamerunlu golcü, Antalyaspor’da 44 ve Konyaspor’da 6 olmak üzere ülkemizde 50 gole imza attı.

Lukas Podolski

Ülkemize birçok yıldızın geldiği 2015/16 sezonunun başında Galatasaray’ın hamlesi ise Lukas Podolski oldu. Alman oyuncu, Arsenal’den 2,5 milyon € bedelle Galatasaray’a transfer oldu.

2 sezon sonra Japonya’ya satılmadan önce Galatasaray’da 75 maça çıkan Podolski, sarı kırmızılı forma ile 34 gol ve 18 asist üretti.

Alman oyuncu, 2019/20 sezonunun ara transfer döneminde Antalyaspor’a transfer oldu. Akdeniz temsilcisinde 1,5 sezon forma giyen Podolski, 47 maçta 7 gol ve 5 asist üretebildi.

Emanuel Adebayor

2016’nın temmuz ayında Premier League ekiplerinden Crystal Palace’dan ayrılarak serbest kalan ve 6 ay herhangi bir takımın formasını giymeyen Emanuel Adebayor, Ocak 2017’de bedelsiz olarak Başakşehir’e imza attı.

Başakşehir’de geçirdiği 2,5 sezon boyunca turuncu lacivertli takımın şampiyonluk mücadelesi vermesinde pay sahibi olan Togolu yıldız, yarım sezon da Kayserispor forması giyerek 2019 yılının aralık ayında Türkiye’den ayrıldı.

Emanuel Adebayor, Süper Lig’de geçirdiği toplamda 3 sezon boyunca 30 gol ve 9 asistlik performans gösterdi.

Robinho

Sivasspor, 2017/18 sezonunun ara transfer döneminde Brezilyalı yıldız Robinho’yu bedelsiz olarak transfer etti.  

Sivasspor’da Süper Lig’de gösterdiği performansla Başakşehir’in transfer listesine giren Robinho, Ocak 2019’da Başakşehir’e transfer oldu.

İstanbul’da 1,5 sezon geçiren Brezilyalı, Medipol Başakşehir’in 2019/20 sezonunda ligi şampiyon olarak tamamlayan kadrosunda yer aldı.

Robinho, Sivasspor’da 30 maçta 12 gol atarken Başakşehir’de ise 43 maçta 4 gol üretebildi.

Daniel Sturridge

Liverpool ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Daniel Sturridge, 2019/20 sezonunun başında Trabzonspor’a bedelsiz olarak transfer oldu.

İngiliz golcü, Trabzonspor’da 16 maçta 7 gol ve 4 asist üretmesine karşın henüz sezon devam ederken önemli bir ceza aldı. Bahis oynadığı gerekçesiyle 2020’nin mart ayında 4 aylığına futboldan men edilen Sturridge, Trabzonspor’dan ayrıldı.

Radamel Falcao

2019/20 sezonuna son 2 Süper Lig sezonunun şampiyonu olarak giriş yapan Galatasaray, santrafor pozisyonunda yaşadığı sorunu dünyaca ünlü bir yıldızı kadrosuna katarak çözmeyi düşündü.

Monaco’nun kazandığı Ligue 1 şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’ndeki yükselişinde önemli payı olan Radamel Falcao, bedelsiz olarak Galatasaray’a transfer oldu.

Ancak Falcao, Galatasaray formasıyla 2 sezonda yalnızca 43 maçta görev yapabildi. 20 gol ve 3 asistlik performans gösteren Kolombiyalı golcü, sarı kırmızılı takımda beklentileri karşılayamadı.

Mario Balotelli

2021/22 sezonunun başında Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor, ligde üst sıraları hedefleyen bir kadro kurma çalışmaları sırasında santrafor pozisyonunda önemli bir yıldıza imza attırmayı başardı.

Türkiye’de nasıl bir performans göstereceği merak edilen Mario Balotelli, Adana Demirspor’da oldukça skorer bir sezon geçirdi. Adana’da oynadığı tek sezonda 35 maçta 19 gol ve 7 asist üreten İtalyan golcü, 2022/23 sezonunun başında 2,6 milyon € bonservis bedeli ile Sion’a satıldı.

Michy Batshuayi

Türkiye kariyerine 2021/22 sezonunun başında Beşiktaş’ta kiralık olarak başlayan Michy Batshuayi, Beşiktaş’ta çıktığı 42 maçta yalnızca 14 gol ve 5 asist üretebildi.

Geçtiğimiz sezonun başında 3,5 milyon € bonservis bedeliyle Chelsea’den Fenerbahçe’ye transfer olan Belçikalı golcü, sarı lacivertlilerde daha etkili bir performans gösterdi.

Batshuayi, geçtiğimiz sezon çıktığı 32 maçta 20 gol ve 2 asist üretmeyi başardı. Belçikalı oyuncu, şu ana kadar ülkemizde 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Kupası kazanmayı başardı.

Mauro Icardi

2022/23 sezonunda Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’i şampiyon tamamlamasındaki en önemli etkenlerden biri olan Mauro Icardi, PSG’den bedelsiz olarak kiralandı.

Sarı kırmızılılarda çıktığı 26 maçta 23 gol ve 8 asist üreten Arjantinli golcü, Galatasaray taraftarıyla büyük bir bağ kurdu ve tribünlerin sevgilisi haline geldi. Galatasaray, kiralık sözleşmesi sona eren ve PSG’ye geri dönen oyuncuyu bonservisiyle kadrosuna katmaya çalışıyor.

Edin Dzeko

Ülkemizde son 10 senedir forma giyen yıldız santraforlar listesine en yeni dahil olan isim, Feberbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko oldu.

Kariyerinde Wolfsburg, Manchester City, Roma ve Inter gibi takımların formaları giyen 37 yaşındaki Bosnalı yıldız, Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Dzeko, geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen Inter’e attığı 14 gol ve yaptığı 5 asist ile katkı sağladı.