Sivasspor Yeni Transferiyle Güldü

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor Yeni Transferiyle Güldü

Sivasspor Yeni Transferiyle Güldü

Sivasspor Yeni Transferiyle Güldü

Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında Demir Grup Sivasspor, sahasında MKE Ankaragücü’nü ağırladı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda eden ev sahibi Sivasspor, rakibini 2 golle mağlup etti ve karşılaşmadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Demir Grup Sivasspor’a galibiyeti getiren goller 23. dakikada Isaac Cofie ve 77’de penaltıda Samuel Saiz’dan geldi.

Buna ek olarak karşılaşma, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay için de özel bir anlam taşıyordu. Süper Lig tarihindeki 622. maçına çıkan 60 yaşındaki tecrübeli isim, ligde en çok maça çıkan teknik direktör unvanını tek başına ele geçirdi.

“Çok İhtiyacımız Vardı”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın ardından galibiyetten ötürü memnuniyetini dile getirdi.

Oyuncularını tebrik ederek sözlerine başlayan tecrübeli teknik direktör, “Her şeyden önce takımımı tebrik ediyorum. Biz 11.gün oldu, 4 tane maç oynadık. Bunun 2-3 tanesi de deplasmandı. Bugün tabii ki zor şartlarda oynadık. Her zaman söylediğimiz gibi yorgunduk. Ancak bugün iyi mücadele ettik, oyun disiplininden kopmadık. İhtiyacımız olan 3 puanı da aldık çünkü gerçekten şiddetle ihtiyacımız vardı. Şimdi tabii ki rahatladık. Arayı da çok iyi şekilde değerlendirip, Başakşehir maçıyla lige döneceğiz.” dedi.

Takımının hafta içinde Avrupa kupalarına veda etmesiyle tamamen lige odaklanacaklarını söyleyen Rıza Çalımbay, “Mutluyuz. Tabii üzgünüz de Avrupa kupalarından elendiğimiz için ama şimdi ligde, haftada bir maç yapacağımız için daha dirençli, daha geniş bir kadroyla çıkacağız. Bugün gerçekten iyi oynadık, tek sıkıntı çok pozisyona girdik ama son pasları değerlendiremedik. 3 puandan çok memnunuz çok ihtiyacımız vardı.” diye konuştu.

“Biz Güçlü Bir Camiayız”

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Sedat Ağçay ise mücadele sonrasında oyuncularının isteğine vurgu yaptı.

Sedat Ağçay, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Saha ve zemin şartları da kötüydü. Onun sıkıntısını da yaşadık ama bugün istek olarak Sivasspor bizden daha çok istedi ve isteyenin aldığı bir maç oldu. Sivasspor’u tebrik ediyoruz, biz önümüze bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Sarı lacivertli ekibin Süper Lig’deki istikrarsız görüntüsü hakkında konuşan Sedat Ağçay, “1 maç galip, 1 maç mağlup, 2 maç berabere… Artık Ankaragücü’nün bunları aşması lazım. Bunu aşacak gücümüz var. Ancak saha içinde bir hafta önceki oyuna göre bu kadar değişiklik bize yakışmadı açıkçası. Telafi edeceğiz. Yine söylüyorum, biz güçlü bir kulübümüz güçlü bir camiayız.” sözleriyle bu duruma dikkat çekti.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Demir Grup Sivasspor’un 2-0’lık galibiyetinde büyük rol oynayan Samuel Saiz, maçın en öne çıkan performansını sergiledi.

Saiz, mücadeleyi 1 gol ve 1 asistle tamamladı. Devre arasında İspanya’nın Girona takımından Sivasspor’a katılan oyuncu böylece Süper Lig kariyerindeki ilk gol katkılarını yaptı.