Sivasspor Öne Geçti Ama Devamını Getiremedi

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor Öne Geçti Ama Devamını Getiremedi

Sivasspor Öne Geçti Ama Devamını Getiremedi

Sivasspor Öne Geçti Ama Devamını Getiremedi

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 turu rövanş karşılaşmasında evinde İtalyan ekibi Fiorentina’yı ağırladı.

İlk karşılaşmada 1-0 kaybeden Demir Grup Sivasspor, 35. dakikada Erdoğan Yeşilyurt’un muhteşem golüyle öne geçti ve turu eşitlemeyi başardı.

Ancak ilk yarı sona ermeden Cabral ile beraberliği bulan Fiorentina, ikinci yarıda 3 gol daha buldu ve karşılaşmayı 4-1 kazandı.

Genel toplamda da 5-1 kazanan Fiorentina, çeyrek finale yükselen takım oldu.

“Lige ve Kupaya Odaklanacağız”

Karşılaşmanın sonrasında Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu.

Konferans Ligi’nde bu sezon gösterdikleri performansı beğendiğini söyleyen Çalımbay, "Maça da iyi başladık ve istediğimiz golü de bulduk. İlk yarı bitmesine yakın yediğimiz gol kötü oldu. İkinci yarı sahaya çıktığımız da daha iyi olacak derken takım beklemediğim şekilde geriye çekildi. Ölü toptan golü yedik. Daha sonra futbolcular istediğini yapamaya başladı. Ben her şeye rağmen takımımdan memnunum. Onlara teşekkür ediyorum. UEFA’da Avrupa Ligi’nde güzel şeyler yaptık. Benim elimdeki imkanlarla yapabileceğim en iyisiydi. Hem ülkemize puanlar kazandırdık. Hem de kulübümüze para kazandırdık. Buradan elenmek istemezdik.” dedi.

Sezonun geri kalanı hakkında da konuşan Rıza Çalımbay, “Şimdi önümüzde lig ve Türkiye Kupası var. Biz 13 günde 5 tane maç yaptık ve bunun 3’ü deplasman. Maçtan ziyade bizim için en kötüsü seyahatler. Yoğun bir seyahat yapıyoruz. Bundan sonra bütün ağırlığımızı lige vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Kişiliğimizi Ortaya Koyduk"

Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından iyi bir futbol oynayarak çeyrek finale kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Italiano, "Deplasmanda oynuyorsunuz böyle zorluklar çıkabilir. Sivasspor taraftarı da takımını bugün iyi ateşledi. Çok güzel gol attılar. İlk yarıda bizde reaksiyon vermeyi bildik. İkinci yarıda da kötü bir zeminde oynamamıza rağmen çok motive bir Fiorentina vardı sahada. Kişiliğimizi ortaya koyduk ve maçı kazanmayı bildik. Çeyrek finale çıktığımız için memnunum." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Demir Grup Sivasspor adına golü atan Erdoğan Yeşilyurt, attığı golün yanında gösterdiği performansla da dikkat çeken isim oldu.