Sivasspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Sivasspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Sivasspor İstanbul’dan 3 Puanla Dönüyor

Spor Toto Süper Lig’in 15.haftasının dikkat çekici karşılaşmalarından biri Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor arasında oynandı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan’ın takımının başında çıktığı ilk Süper Lig maçı olma özelliğini taşıyan maç, heyecanlı bir 90 dakikaya sahne oldu.

Dia Saba ile 14.dakikada öne geçen Demir Grup Sivasspor, 39.dakikada Ben Ouanes’in golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da fırsatlar bulurken golü bulan Sivasspor oldu. 64’te Max Gradel’in golüyle 2-1 öne geçen deplasman ekibi, skoru korumayı başardı ve maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla birlikte Kasımpaşa 15 puanda kalırken Demir Grup Sivasspor puanını 14’e yükseltti.

“Zor Oldu”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, puana ihtiyaçları olan bir maçta galip geldikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Çalımbay, "Maç çok zor geçti. Puan ya da puanlara ihtiyacımız vardı. Önceki 14 maçta hem Avrupa hem ligi götürmeye çalıştık. Avrupa'da grup lideri olduk, çok mutluyuz. Ülkemize puan kazandırdık ve onur verici bir durum oldu. Ama ligde sıkıntılar yaşadık. Kasımpaşa maçında tek amacımız puan almaktı. Galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Üç puan aldık, zor oldu." dedi.

“Saba Ayrılacak”

Sivassporlu Dia Saba, Fenerbahçe maçında takımına güveniyor

Rıza Çalımbay, maçın sonunda Dia Saba hakkında da konuştu. İsrailli futbolcunun sözleşmesi gereği devre arasında takımdan ayrılacağını açıkladı.

Çalımbay, "Saba ayrılacak, sözleşmesi öyle. Büyük ihtimalle böyle olacak. Biz gitmesini istemiyoruz ama kendi kararı. Yönetimin de bir suçu yok burada. Ailesi için istiyor kendisi. Yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

“75 Dakika Boyunca İyi Oynadık”

Maçın ardından konuşan Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Ekrem Örenç, maçın büyük kısmında iyi oynadıklarını söyledi.

Ekrem Örenç, "Sivasspor'un ofansif anlamda çok bir şey yapmadığını maç boyunca gördük. Ancak bu futbol. İyi oynarsınız, topunuz direkten döner, ıska geçersiniz, bunlar futbolda var." ifadelerini kullandı.

Üstün ve istedikleri şekilde oynadıklarını söyleyen Örenç, "Maça çok iyi başladık. Oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Göze hoş gelen bir oyun oynadık. Kanatlardan bastırdık. Ancak Sivasspor'un ani atağıyla bir gol yedik. Buna karşın yine iyi oynadık. Bugün 75 dakika boyunca iyi oynadık. Devrenin bitimine yakın beraberliği yakaladık ve üstün oynamaya devam ettik. İkinci yarıda yine üstün oynadık. Sivasspor futbol kuralları doğrultusunda sınırları zorladı. Zaman çalma konusunda çok iyilerdi. Oyunu yavaşlattılar. Hakem de bugün etkenlerden birisi olabilir. Dünya Kupası'nda gördük, herkes oyunu hızlandırmak için gayret gösteriyor. Bunu kulüp olarak görmememiz lazım. Sakatlık olunca yatabilirsiniz belki ama sakatlık yokken oyunu yavaşlatmak doğru değildir diye düşünüyorum. Biz oyunumuzu geliştirerek oynayacağız. Bunu başaracağız da." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçı 2-1’lik skorla kazanan Sivasspor’da ilk golün sahibi Dia Saba, Dünya Kupası arası öncesi bıraktığı yerden devam ediyor. Bu sezonki 5.golünü kaydeden Saba, Sivasspor’un attığı son 9 golün 7’sinde direkt etki etmiş oldu.