Sivasspor Gaziantep Deplasmanında Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor Gaziantep Deplasmanında Kazandı

Sivasspor Gaziantep Deplasmanında Kazandı

Sivasspor Gaziantep Deplasmanında Kazandı

Spor Toto Süper Lig 20.hafta karşılaşmasında Gaziantep FK, sahasında Demir Grup Sivasspor’u ağırladı.

Kalyon Stadyumu’nda oynanan maçta açılışı 17.dakikada Mustapha Yatabaré oldu. Bu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Sivasspor, 48.dakikada ise Caner Osmanpaşa’nın attığı golle farkı ikiye çıkardı.

Ev sahibi ekip 60.dakikada Mustafa Eskihellaç ile farkı bire indirse de maçın kalan kısmında başka gol olmadı ve Demir Grup Sivasspor maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla birlikte Demir Grup Sivasspor 18 puana yükselirken Gaziantep FK 19 puanda kaldı.

“İkinci Yarı Tek Kale Oynamaya Çalıştık”

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, maçın ardından yaptığı açıklamada takımının Türkiye Kupası maçından dolayı yorgun olduğunu söyledi.

Bulut, "Maçın ilk yarısında yorgunluğumuz gözükse de ikinci yarıda tek kale oynamaya çalışan bir Gaziantep FK vardı. Kupa maçını unutmayalım, iki gün önce oynadık. 150 kilometreye yakın mesafe kat etti bu takım. Bugün de sonuna kadar golü aradık. Ama maalesef bugüne kadar gol yollarında sıkıntı yaşayan bir takımdık. Nitekim bu şekilde mağlup olduk." ifadelerini kullandı.

Kadro derinliğinin istediği gibi olmadığını belirten Bulut, “Son haftalarda maç kazanamıyorsak bunların nedenleri de var. Futbolcu derinliğimiz maalesef istediğimiz gibi değil. Ama ben futbolcularıma yine de teşekkür ederim. Sahada ellerinden geleni yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Sol Bek Almadan Uğur’u Vermeyeceğiz”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın sonunda yaptığı açıklamada iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Rıza Çalımbay, “Oyunun başından sonuna kadar gayet iyi oynadık. Maç içerisinde yakaladığımız pozisyonları atabilseydik çok rahat bir galibiyet olacaktı. İkinci yarının sonlarına doğru Gaziantep takımı büyük bir baskı kurdu üzerimizde. Oyuncu değişikleriyle o baskıyı savuşturarak iyi bir galibiyet aldık.” şeklinde konuştu.

Uğur Çiftçi’nin Galatasaray’a transferi hakkında konuşan Çalımbay, "Şu anda biz sol bek almadan Uğur’u vermeyeceğiz. Tabii ki bu yönetimin kararı ama işin gerçeği de bu. Mutlaka bir sol bek alındığı takdirde o zaman Uğur’un önü belki açılabilir ama şu anda sol bek almadan bunun olma şansı yok." dedi.

Karşılaşmada Öne Çıkan Performanslar

Maçta Demir Grup Sivasspor’un ilk golünü kaydeden Mustapha Yatabaré, maç boyunca gösterdiği performansla takımının hücum sürekliliği yakalamasında etkili oldu.

Ev sahibi ekipte ise Mustafa Eskihellaç, bu sezonki ilk Süper Lig golünü kaydetti.