Sivasspor Evinde 3 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor Evinde 3 Golle Kazandı

Sivasspor Evinde 3 Golle Kazandı

Sivasspor Evinde 3 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 10.haftanın kapanış gününde Demir Grup Sivasspor, evinde Bitexen Giresunspor’u ağırladı.

Karşılaşmanın ilk golü Mustapha Yatabaré’den 35.dakikada geldi. İlk yarının son dakikasında sahneye çıkan Dia Saba, takımının soyunma odasına 2 farkla gitmesini sağladı.

Maçın normal süresinin bitimine 1 dakika kala kaptan Hakan Arslan skoru tayin eden golü attı.

Maçı 3-0 kazanan Sivasspor, bu galibiyetin ardından ligde puanını 10’a yükselterek 12.sıranın sahibi oldu.

Giresunspor ise 8 puanda kalarak 14.sırada kaldı.

“Taktiği Mükemmel Şekilde Yaptık”

Maçın sonunda Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, basın toplantısında konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren deneyimli teknik direktör, “Mücadele iyi oldu. Bizim mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Başakşehir maçında da çok iyi oynadık. Bizim kendi sahamızda galibiyetimiz yoktu. İyi bir şekilde oynadık. Güzel bir şekilde de bitirdik. Kazanmamız için atak oynamamız gerekiyordu. İkinci yarı daha net pozisyonlara girdik. İstediğimiz taktiği mükemmel şekilde yaptık. Aldığımız galibiyet güzel bir galibiyetti” dedi.

Maç sonunda taraftarın takımı kutlama için yanına çağırmasına rağmen Ali Şaşal Vural ve Caner Osmanpaşa’nın kutlamalara katılmaması hakkında; “Futbolda küslük diye bir şey yolmaz. Bir tek bizim taraftarda tepki olmuyor. Bunlar futbolun parçası yapacak bir şey yok. Ben o olayı görmedim ama sorunu çözeriz. Taraftarlar oyuncuların yerine kendilerini koysunlar. Sahada yuhalanmak iyi bir şey değil. Caner Osmanpaşa hem deplasmanda hem de burada çok iyi oynuyor. Ali Şaşal da yerli kaleciler içinde en iyilerden bir tanesi. Önemli olan bir daha tepki olmaması” yorumlarını getirdi.

Çalımbay, konuşmasının büyük bölümünü 27 Ekim Perşembe günü oynayacakları Cluj maçına ayırdı.

59 yaşındaki teknik direktör; “Ben taraftar konusunda üzerime düşeni yaptım. Bir sürü şey yaptım. Bence artık yapmamak gerekiyor. Taraftar gelmeyince kendimiz kötü oluyoruz. Biz haftaya CFR Cluj takımıyla final gibi bir maç oynayacağız. Biz her seferinde belediye başkanını arayıp başkanım maçı bedava yap diyemeyiz. Maça gerçek taraftarların gelmesi gerekiyor. Sivasspor’un Avrupa’ya devam etmesini isteyenlerin gelmesi gerekiyor. Ben artık taraftarı çağırmak istemiyorum. Bu takım 3 senedir mükemmel işler yapıyor. Taraftarın mutlaka gelmesi gerekiyor ama içten gelmesi gerekiyor”

“Fredrik Ulvestad’ın burnu kırık. Bugün de Robin Yalçın sakatlandı. Biraz problem var Robin’de. Trabzon’a eksik kadroyla gidebiliriz ama CFR Cluj maçı bizim için milli maç havasında geçek” şeklinde konuştu.

“Kötü Gidişatı Düzeltecek Biziz”

Sahadan mağlup ayrılan Giresunspor’da teknik direktör Hakan Keleş, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Keleş, “Maç öncesi kazanmak istiyorduk, maça da iyi başladık. Orta sahada kaybettiğimiz top gol oldu. Gole kadar iyi oynadık. Goller konsantrasyonumuzu bozdu. Girdiğimiz pozisyonlar var. Sivas zor bir deplasman. Sivasspor’u da tebrik ediyorum. Kötü bir gidişatımız var, bunu düzeltecek biziz. Önümüzde Ankaragücü maçı var. O maçı kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar

Karşılaşmada Sivasspor adına sahada Dia Saba yıldızlaştı. İsrailli futbolcu takımının attığı tüm gollere direkt etki etti.

Yatabare ve Hakan’ın gollerinin pasını veren 29 yaşındaki futbolcu, takımının ikinci golünü ise kendisi kaydetti.

Saba; bu maçla beraber ligdeki gol sayısını 4, asist sayısını 2’ye yükseltti.