Sivasspor Çok Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Sivasspor Çok Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Sivasspor Çok Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Sivasspor Çok Kritik 3 Puanın Sahibi Oldu

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında Demir Grup Sivasspor, evinde arabam.com Konyaspor’u konuk etti.

Gelecek hafta maçı olmayan ve bu maçın ardından ligde oynayacağı 1 maç kalan Sivas temsilcisi, düşme hattından tamamen uzaklaşmak için kazanmak zorunda olduğu bir 90 dakikaya çıktı.

Leke James’in 17. dakikada kaydettiği golle rakibini yenmeyi başaran Demir Grup Sivasspor, puanını 40’a yükseltti ve Süper Lig’de kalmayı garantiledi.

arabam.com Konyaspor ise 1-0’lık mağlubiyetin ardından 49 puanda kaldı.

“Gergin Bir Şekilde Oynadık”

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde kalmayı garantiledikleri karşılaşmanın ardından takımının gergin oynadığını söyledi.

Çalımbay, “Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar gergin bir şekilde oynadık. Hazırlanırken iyi bir destek alamadık. Kendi başımıza hazırlanıp maça çıktık. Oyuncular gergin olmasına rağmen iyi mücadele etti. İyi pozisyonlar yakaladık. Son dakikada boş pozisyonda atamadık. İki takım da kazanmak için oynadı. Çok güzel bir maç oldu. Bugünkü maç, finallerin finaliydi. Benim tek üzüldüğüm şey, boş tribünler oldu. Bu takım, kimsenin hayalinde göremeyeceklerini yaşattı ama bunun hakkı bu kadar taraftar değildi. Bu maç kimsenin umurunda değildi, bana öyle geliyor. Bu maç bizim için final maçıydı. Kaybetsek büyük bir çıkmaza girecektik. Ona rağmen iyi mücadele eden oyuncularımızı tebrik ediyorum. O kadar yoğunluğa rağmen, her şeyi yaptık. İyi bir şekilde de ligi bitiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Risk Oluşturamadık”

arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, maçın ardından hücumda üretim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti:

“Orta sahadaki pas hakimiyetinde çok daha üstün olduğumuzu söyleyebilirim fakat rakip yarı sahada yeterince risk oluşturamadık. Bugün ağları bulamamamızın asıl sebebi bu. Bunu biliyoruz ve bunun üzerine çalışmalarımız halen devam ediyor."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Demir Grup Sivasspor’da etkili oyununu attığı golle süsleyen Leke James, takımının ligde kalmayı garantilemesinde büyük bir rol oynadı.