Sivas'ta Puanlar Paylaşıldı

ANA SAYFAHABERLER → Sivas'ta Puanlar Paylaşıldı

Sivas'ta Puanlar Paylaşıldı

Sivas'ta Puanlar Paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig’in 14’üncü haftasında Demir Grup Sivasspor, HangiKredi Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi.

Konuk ekip HangiKredi Ümraniyespor, karşılaşmanın 27’nci dakikasında Avounou’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu gole 31’de Yatabare ile karşılık veren Demir Grup Sivasspor, 59’da N’Jie ile skoru 2-1 yaptı.

Maçın sonucunu belirleyen golü ise 83’üncü dakikada penaltıdan Mrsic attı ve taraflar 2-2’lik skorla sahadan ayrıldı.

“Gayet İyi Giden Bir Maçtı”

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, özellikle ilk yarıda kötü oynadıklarını belirtti:

“İlk yarı gerçekten kötü oynadık, kötü başladık ve kötü gitti. Gol de yedik, geriye düştük. Bu kadar kötü oynayacağımızı beklemiyordum. İkinci yarı taktik ve oyuncu değişiklikleri yaptık. İkinci yarı iyi oynadık ve pozisyonlarımız da oldu gol attık. Gayet iyi giden bir maçtı. Hiç beklemediğimiz anda da penaltı olunca yapacak bir şey yok. Bulduğumuz pozisyonları kaçırmamız gerekiyordu. Özellikle Dia Saba’nın pozisyonu kalenin içinde bir pozisyondu. İkinci yarı daha iyi oynadık ve pozisyonları değerlendiremedik. Geçen hafta Fenerbahçe maçı da penaltıyla gitti bu maçta aynı şekilde oldu.”

Tecrübeli teknik direktör, lige verilen Dünya Kupası arasının kendileri için iyi olduğunun altını çizerek ara sonrasına iyi girmek istediklerini ifade etti:

“22 maç oynadık ve oyuncularımızda yorgunluk ve bıkkınlık olabilir. Ara bizim için iyi oldu. Arayı çok iyi bir şekilde değerlendirip hem lige hem de Türkiye Kupası’na çok iyi bir şekilde girmek istiyoruz. Tek düşüncemiz bu.”

“1 Puan Bizim İçin Kötü Değil”

Spor Toto Süper Lig’de puanını 7’ye yükselten HangiKredi Ümraniyespor’da teknik direktör Recep Uçar, Demir Grup Sivasspor karşısında 1 puanın kendileri için kötü olmadığını söyledi:

“Sivasspor'u Avrupa'da aldığı başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizi iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Maçı özetlersek, farklı kırılma noktaları oldu. Bizim buradaki amacımız puan alıp dönmekti. Kaçırdığımız pozisyonlar da vardı. Maalesef gollerden sonra çabuk gol yeme hastalığımız devam ediyor. İkinci yarı Rıza hoca ve ekibi yaptıkları değişikliklerin karşılığını gördüler. Son 20 dakika savunmada çok az daha pozisyon verdik. 1 puanla döndüğümüz bir maç oldu. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum.”

Recep Uçar bununla birlikte lige verilecek arayı iyi değerlendirmek istediklerini de belirtti:

“45 günlük araya 1 puanla girmek bizim adımıza kötü değil. Biz bu ligin yeni ekibiyiz. Buraya yavaş yavaş uyum sağlıyoruz. Umarım daha iyi olur bizim adımıza. Sivasspor'a da diğer maçlarında başarılar diliyorum. Biz kendi oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz. Hatalarımızı telafi etmeye çalışacağız. İzleyenlere keyif veren bir Ümraniyespor izlettireceğiz.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada ev sahibi Demir Grup Sivasspor adına 1 asistle oynayan Dia Saba ve onun pasında golle buluşan Clinton N’Jie, maç boyu gösterdikleri performansla Sivas temsilcisi adına öne çıktılar.

Konuk HangiKredi Ümraniyespor’da ise Dural Avounou ve Isaac Sackey, takımları adına iyi performans gösteren isimler arasında kaleci Orkun Özdemir’e katıldılar.