Sivas’ta Puanlar Paylaşıldı

ANA SAYFAHABERLER → Sivas’ta Puanlar Paylaşıldı

Sivas’ta Puanlar Paylaşıldı

Sivas’ta Puanlar Paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig’de sezonun son haftasında Demir Grup Sivasspor ve Yukatel Kayserispor karşı karşıya geldi.

Caner Osmanpaşa ve Anthony Uzodimma’nın karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren mücadelede puanlar paylaşıldı.

Böylelikle Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nu 41 puanla noktaladı. Öte yandan Yukatel Kayserispor ise puanını 47’ye çıkardı ve sezonu bu şekilde bitirdi.

“İyi Bir Sezon Geçmedi”

Maç sonunda karşılaşmayı değerlendiren Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sezonun çok fazla araya girdiğini belirterek “Bütün takımlar için söylüyorum, iyi bir sezon geçmedi. Deprem, Katar’daki Dünya Kupası… Çok ara olması sebebiyle kopuk kopuk bir lig yaşandı.” dedi.

Hem Yukatel Kayserispor’un hem de kendilerinin açık futbol oynadıklarını söyleyen Çalımbay, izleyenlerin keyifli bir maç izlediklerinin altını çizdi:

“Bugünkü maça baktığınızda iki takım da kazanmak için oynadı. Çok güzel bir lig maçı oldu. Gelen herkes çok iyi bir maç izlemiş oldu.”

“Tahta Açılmazsa Kayserispor’da Olmayacağım”

Yukatel Kayserispor’da ise teknik direktör Çağdaş Atan, maç sonunda sezon değerlendirmesi yaptı.

Önemli açıklamalarda bulunan Atan, sözlerine maçı değerlendirerek başladı. Çağdaş Atan, “Öncelikle bu bir derbiydi ve lig maçıydı. Puan sıralamasında önem arz etmeyen bir maç olsa da taraftarımızı gördünüz, onlar için de kazanmak istedik takım olarak. Bugün oyuna aldığımız oyuncular hep genç oyunculardı Thiam hariç. Maçı tamamen taraftarlarımız için kazanmak istedik. Oyuncularım bütün sene yapmış oldukları gibi harika mücadele gösterdiler. Dinlenmiş bir Sivasspor’a karşı oynadık o yüzden maç sonunda biraz zorlandık.” dedi.

Oyuncularının bütün sezon boyunca çok mücadele ettiklerinin altını çizen 43 yaşındaki teknik direktör, “Oyuncularıma sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Harika bir yolculuk oldu bizim için bu sene. Sezon başında ekip olarak hedeflediğimiz puandan 4 puan geride kaldık. Biz 54 puan yapıp 1.5 puan ortalamasıyla ligi bitirmek istiyorduk aslında. Bu bizim gizli ve yüksek hedefimizdi. Bunu yapabilir miydik? Evet. Karagümrük maçı, Ankaragücü maçı… bunları kazanabilirdik kaybettik, son 2-3 maç tökezledik.” diye konuştu.

“Sezonun genelinde güvenli, yukarıya tutunmuş bir şekilde yolculuğumuz devam etti. Şimdi biraz dinlenme zamanı.” diyen Atan, “Transfer tahtamızın en kısa zamanda açılmasını bekliyoruz. Ondan sonra listemizdeki oyuncuları alıp kampa büyük ölçüde hazır bir takımla gidip önümüzdeki sezonun planlarını yaparak başlamak istiyoruz.” sözleriyle gelecek sezonki beklentilerini de sıraladı.

"Transfer tahtası açılmazsa Kayserispor'da olmayacağım. Bunu başkana da söyledim." diyerek ayrılık ihtimalini değerlendiren Çağdaş Atan, buna karşın Kayserispor’da büyük hayalleri olduğunun da altını çizdi:

“Biliyorum ki hem başkan hem yönetim hem de şehrin büyükleri transfer tahtasını açmak için çok yoğun çalışıyorlar. Önümüzdeki sene daha iyisini yapmak için burada olmak istiyoruz. Ben Kayserispor taraftarına hiç hayal satmadım, satmam da. Önümüzdeki sezon, bu sezonun daha da yukarısına çıkmak için çalışacağız. Bir hayalim var benim; ben Kayserispor’u Fransa’nın Lens’ı yapmak istiyorum. Ne zaman onları izlesem kendi taraftarım aklıma geliyor. Onlara bu sonsuz sınırsız destekleri için teşekkür ediyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Demir Grup Sivasspor ile Yukatel Kayserispor arasında oynanan ve 1-1 biten karşılaşmanın en dikkat çeken performanslarına iki takım adına da golleri atan isimler imza attılar.

Sivas ekibinde Caner Osmanpaşa ve Kayseri temsilcisinde ise Anthony Uzodimma, takımlarına 1’er puanı getirdiler.