Sezonun En Sert Takımları: Hangi Takım Daha Çok Kart Gördü

ANA SAYFAHABERLER → Sezonun En Sert Takımları: Hangi Takım Daha Çok Kart Gördü

Sezonun En Sert Takımları: Hangi Takım Daha Çok Kart Gördü

Sezonun En Sert Takımları: Hangi Takım Daha Çok Kart Gördü

Spor Toto Süper Lig’de 13 hafta geride kalırken 556 sarı, 17 kez ikinci sarı karttan kırmızı ve de 18 direkt kırmızı kart çıktı. En çok sarı kartı defans oyuncuları görürken (206) en çok kırmızı kartı ise orta saha oyuncularının görmesi dikkat çekti. (9 direkt kırmızı, 5 ikinci sarı).

Ligin En Sert Takımı

Oynadığı 13 maçta 27 puan toplayan ve puan tablosunda 2.sırada yer alan Galatasaray ile 13 maçta 24 puan ile 3.sırada yer alan Adana Demirspor 44’er ceza puanı ile ligin en yüksek ceza puanına sahip iki takımı konumundalar. Galatasaray 12.9 faul ortalamasıyla 31 sarı kart ve 3 kırmızı kart görürken, Adana Demirspor 12.1 faul ortalamasıyla 26 sarı kart ve 4 kırmızı kart gördü.

Dört Büyükler

Dört büyükler arasında en çok ceza puanı toplayan takım Galatasaray olurken (44 ceza puanı) en düşük ceza puanı Fenerbahçe’nin oldu( 33 kart puanı). Aynı zamanda ligin 22 sarı kart ile en az sarı kart gören takımı olan Fenerbahçe 3 de kırmızı kart gördü.

4 büyükler arasında en az kırmızı kart gören takım 1 kırmızı kart ile Trabzonspor olurken (36 ceza puanı) Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe 3’er kırmızı kart gördü. Bu takımların arasında en yüksek faul ortalamasına sahip olan takım ise maç başına 15.2 faul ile Beşiktaş oldu.

Üst Sıralarda Yüksek Kart Ortalaması

Ligin üst sıralarında yer alan Adana Demirspor ve arabam.com Konyaspor yüksek sayıda kart görmeleriyle dikkat çekti. İki takım toplam 59 sarı kart görürken 7 de kırmızı karta maruz kaldı. 42 ceza puanıyla ligde ceza puanı en yüksek 3.takım olan arabam.com Konyaspor, maç başına 11.8 faul ortalamasıyla 33 sarı ve 3 kırmızı kart gördü.

Küme Düşme Potasında Düşük Kart Ortalaması

Ligin küme düşme hattında bulunan 4 takımı; HangiKredi Ümraniyespor (31 ceza puanı), İstanbulspor (33 ceza puanı), Demir Grup Sivasspor (26 ceza puanı) ve MKE Ankaragücü (30 ceza puanı) aynı zamanda ligde en az ceza puanı olan ilk 6 takım arasında yer alıyorlar. Bu dörtlü arasında en ilginç istatistiklerden biri ise sadece HangiKredi Ümraniyespor 1 kez direkt kırmızı kart ile cezalandırılmasıydı. İstanbul temsilcisi dışındaki üç ekip ise hiç direkt kırmızı kart görmedi.

En Çok Kart Gören Oyuncular

13 maçta toplam 7’şer sarı kart ile en çok kart gören oyuncular Medipol Başakşehir’den Youssouf Ndayishimiye ve Corendon Alanyaspor’dan Leroy Fer oldu. Ligde en çok kırmızı kart gören oyuncular ise aynı zamanda ligde en çok ceza puanına sahip iki takımda forma giyen isimler oldu. 2’şer kırmızı kartla Yaroslav Rakitskiy ve Abdülkerim Bardakcı, kırmızı kartla en çok cezalandırılan isimler olarak öne çıktılar.