Sevilla Seriyi Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Sevilla Seriyi Bitirdi

Sevilla Seriyi Bitirdi

Sevilla Seriyi Bitirdi

Fenerbahçe, dün UEFA Avrupa Ligi’nde Sevilla karşısına son 16 turu ilk maçında çıktı.

İspanyol ekibi karşısında ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koyan sarı lacivertliler, girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. İkinci yarıda Jordon ve Lamela ile 2 gol bulan Sevilla, maçı 2-0 kazanarak tur için avantaj elde etti.

Sevilla bunun yanı sıra Fenerbahçe’nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki 10 maçlık yenilmezlik serisine de nokta koydu.

Fenerbahçe Ağustos Ayında Başladı

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, statü gereği UEFA Avrupa Ligi’ne üçüncü tur elemelerinden başladı.

Rakibi Slovacko’yu evinde 3-0 yenen sarı lacivertliler, deplasmanda 1-1 berabere kalarak tur atlayan taraf oldu ve play-off turuna yükseldi.

Fenerbahçe’nin play-off turundaki rakibi ise Austria Wien oldu. Rakibine her iki maçta da üstünlük kurmayı başaran Jorge Jesus’un öğrencileri, deplasmanda aldığı 2-0’lık galibiyeti kendi evinde 4-1’lik skorla perçinledi.

Böylece UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasına katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, B Grubu’nda Dynamo Kiev, AEK Larnaca ve Rennes ile eşleşti.

Namağlup Grup Liderliği

Sarı lacivertliler gruptaki ilk maçına 8 Eylül 2022’de Dynamo Kiev karşısında çıktı. Rakibini Kadıköy’de ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak gruplara 3 puanla başladı.

Dynamo Kiev maçının ardından Fransa’ya Rennes deplasmanına giden Jorge Jesus’un ekibi, 2-0 geriye düştüğü maçta skoru 2-2 yaparak 1 puan aldı.

AEK Larnaca ile oynadığı her iki maçta da galip gelmeyi başaran Fenerbahçe, Rennes karşısında bu kez 3-0’dan geri dönerek namağlup serisini korudu.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nun son maçında Dynamo Kiev deplasmanında 2-0 galip gelen sarı lacivertliler, böylece grubunun namağlup lider olarak bitirdi ve direkt olarak son 16 turuna yükseldi.

İspanya’da İstenen Sonuç Gelmedi

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi, bu turnuvayı daha önce 6 kez kazanmış olan Sevilla oldu.

Endülüs ekibiyle 2008’de UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda da karşılaşan Fenerbahçe, tıpkı o dönem olduğu gibi yine turu geçmek için sahaya çıktı.

Buna karşın rakibine ikinci yarıda yediği 2 golle mağlup olan sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 10 maçlık namağlup serisine de son verdi.