Sessiz 90 Dakika Galibiyet Serilerini Bitirdi

ANA SAYFAHABERLER → Sessiz 90 Dakika Galibiyet Serilerini Bitirdi

Sessiz 90 Dakika Galibiyet Serilerini Bitirdi

Sessiz 90 Dakika Galibiyet Serilerini Bitirdi

Süper Lig’de son 2 haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor, 9’uncu haftada Kasımpaşa ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

İki ekibin bu maç öncesinde birbirlerine rakip oldukları son 7 karşılaşmanın 5 tanesi +6 gole sahne olmuştu. Buna karşın 90 dakika sonunda Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda gol sesi çıkmadı.

Tıpkı Trabzonspor gibi son 2 haftayı galibiyetle kapatan Kasımpaşa da 3 maçlık galibiyet serisi hedefini rakibi gibi gerçekleştiremedi.

Bununla birlikte Bordo-mavililer, iç sahada İstanbul takımlarına karşı var olan namağlup serisini ise aldığı bu beraberlikle 17 maça çıkardı.

“Girerken Protesto Çıkarken Protesto!”

Trabzon'da gol sesi çıkmadı

Maç sonunda yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Abdullah Avcı, karşılaşmanın özellikle ilk yarısında oynadıkları oyunu eleştirdi:

“İlk yarıda hiç istemediğimiz bir oyun vardı aslında. Rakibe belki bir şey vermedik ama bize yakışacak oyunu oynayamadık. Baskının ya da kendilerinde hissettikleri baskı, 2-3 pasta topu kaybetmeleri... İlk yarıyı tamamen çöpe attık."

Bununla birlikte oyuncularının zaman zaman telaşlı oynadıklarını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü, oyun aklının önemini vurgulayarak, "Oyuncu bir kere oyun aklına sahip olacak. Kendini ispatlamayacak. İspatlamak için bir şeye soyunmayacak. Telaşa sahanın içinde neden oluyor. Erken final pasları veya kısa orta yapman gereken yerde şut atman gibi, kapalıysa fırsatı başka yerde araman gibi." dedi.

Abdullah Avcı, taraftarların maç içindeki protestoları hakkındaki görüşlerini de şu sözlerle aktardı:

“Çıkan oyuncu protesto, giren oyuncu protesto. Bu işin içinde protesto var. Maç bitsin protesto yapın. Maç içinde beni protesto edin. Maç içinde oyuncuyu protesto ederek performansını artıramazsınız. Biz şampiyon olurken bize destek oluyordu taraftar. Kazansaydık lider olacaktık. Protestosu var işin içinde ama 80. dakikada oyuncu girip çıkarken protesto. Bu gelişimi tıkar.”

“Büyük Takımlardan Alınan 1 Puanın Değeri Ayrıdır”

Kasımpaşa takımında ise maç sonu röportajında konuşan futbolculardan Sadık Çiftpınar, alınan bir puanın değerine dikkat çekti:

“Trabzonspor gibi bir deplasmandan puan almak çok önemli. Tabii hafta içi Avrupa maçı oynamışlardı, biliyorduk yorgun olacaklarını. Onlar da istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadı, biz de buna müsaade etmedik. Takım olarak iyi konsantre olduk. Son vuruşları iyi yapabilseydik belki skor üretebilirdik. Çok iyi iş çıkardık. Bu ligde her puan önemlidir, özellikle büyük takımlardan alınan puanın değeri ayrıdır.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

0-0 sona eren Süper Lig’in 9’uncu hafta mücadelesine her iki takım adına da savunma oyuncuları ve kaleciler, gösterdikleri başarılı performanslarla dikkat çektiler.

Ev sahibi Trabzonspor’da Uğurcan Çakır’a eşlik eden Vitor Hugo, takımının kalesini gole kapatmasında en büyük paya sahip olan isimlerden oldu.

Öte yandan Kasımpaşa’da ise kaleci Ertuğrul Taşkıran ile birlikte Jeffrey Bruma ve Ben Ouanes, zorlu deplasmandan 1 puan alınmasında performanslarıyla öne çıktılar.