Sergio Oliveira: “Biz Kazanmaya Hazırız”

ANA SAYFAHABERLER → Sergio Oliveira: “Biz Kazanmaya Hazırız”

Sergio Oliveira: “Biz Kazanmaya Hazırız”

Sergio Oliveira: “Biz Kazanmaya Hazırız”

Galatasaray’ın Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira, takımının sabah antrenmanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde sarı kırmızılı kulüpte Bafetimbi Gomis ile ilgili yaşanan olayın geride kaldığını söyleyen Oliveira, Beşiktaş maçına kazanmak için çıkacaklarını belirtti.

Portekizli orta saha oyuncusu ayrıca Süper Lig’in seviyesini de değerlendirdi.

“Icardi ve Gomis Olayları Geçmişte Kaldı”

Galatasaray’ın Portekizli oyuncusu Sergio Oliveira, açıklamalarının başında gelen bir soru üzerine takımdaki arkadaşlık ortamını değerlendirdi.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Icardi ve Gomis ile ilgili yaşanan olaylara da değinen Oliveira, bunların geride kaldığını belirterek bir aile gibi olduklarını vurguladı:

"Mauro Icardi ve Bafetimbi Gomis olayları geçmişte kaldı. Biz bir aileyiz ve bu şekilde devam edeceğiz.”

Sarı kırmızılı kulübü, daha önce formasını giydiği Porto ve Roma gibi kulüplerle karşılaştıran Oliveira, "Galatasaray çok büyük, çok önemli takım. Birçok şampiyonluğu olan, her zaman kupalar için yarışan bir takım. Ben de bu tarihin bir parçası olmak için geldim." dedi.

Kendisine, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kazanan Roma takımının bir parçası olduğu hatırlatılan Portekizli oyuncu, Galatasaray’da böyle bir başarıyı yaşama ihtimallerine ilişkin gelen soruyu, "Bizim için önemli olan bu sezon. İleriki yıllarda ne olur ne biter bilmiyorum, bunlar sporun içinde olan şeyler. Geçen gün NBA'deki bir röportajda çok güzel söylediler: Kazanıp kaybedebilirsiniz ama önemli olan mücadele etmektir." sözleriyle cevapladı.

“Her Maça Aynı Değeri Veriyoruz”

Hafta sonunda oynayacakları Beşiktaş derbisiyle ilgili de konuşan Sergio Oliveira, derbiyi kazanmak istediklerini belirtti:

"Bu sezonki sırrımızı ciddi, hırslı ve mütevazı olmak. Biz, her maça aynı değeri veriyoruz. Derbi tabii ki önemli fakat diğer maçları kaybettiğiniz zaman derbilerin bir anlamı olmazdı. Biz kazanmaya hazırız ve bu maça da odaklanmış durumdayız.”

Sergio Oliveira, son olarak ise Spor Toto Süper Lig’in seviyesini değerlendirdi. Ligin geliştirilmesi gereken yerleri olmasına rağmen yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Portekizli oyuncu, "Süper Lig çok yüksek seviyede bir lig, çok iyi oyun oynanıyor. Ancak iletişim, pazarlama gibi konularda çok daha iyi olabiliriz. Çok iyi oyuncular var bu ligde. Sadece deneyimli oyuncular değil, genç oyuncular da var. Onların da daha büyük takımlara gelme fırsatları var. Ben 30 yaşında, mental ve fiziksel olarak iyi olduğum bir dönemde geldim. Ben çok teşekkür ediyorum, burada harika bir şekilde karşıladılar beni. Hem Türkiye’yi hem de ligi çok beğeniyorum, kendimi burada evimde gibi hissediyorum.” diye konuştu.