Şenol Güneş: “Transfer Yapmadıysak Bizi Konuşacak Bir Şey Yok Demektir”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Transfer Yapmadıysak Bizi Konuşacak Bir Şey Yok Demektir”

Şenol Güneş: “Transfer Yapmadıysak Bizi Konuşacak Bir Şey Yok Demektir”

Şenol Güneş: “Transfer Yapmadıysak Bizi Konuşacak Bir Şey Yok Demektir”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Konferans Ligi’nde oynayacakları Neftçi Bakü maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Siyah beyazlı kulübe transfer konusunda gelen eleştirelere yanıt veren deneyimli çalıştırıcı, medyadaki yorumlar için “Transfer yapmadıysak bizi konuşacak bir şey yok demektir. Gidin, transfer yapanları konuşun. Nasıl yaptılar, rakamlar nedir, kaça aldılar biz de öğrenelim.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan “Başkan bu kulübün her şeyi. Ona hepimizin destek olması lazım. Başkan başarısız olmak ister mi? Hayır. Başkan da bir taraftar.” diyen Güneş, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’ye yapılan eleştirilere de değindi.

“Bizim Onlara Onların Bize Yabancılığı Yok”

Güneş, 10 Ağustos Perşembe günü oynayacakları maçta rakip olacakları Neftçi Bakü için açıklamalarda bulundu.

Rakibin tanınırlığına değinen Güneş, “Rakibimiz teknik, iyi bir takım. Renk olarak renktaşız. Bizim onlara, onların bize yabancılığı yok. Bu turu geçmek istiyoruz. Takım da ona göre hazırlanıyor.” dedi.

“Takım İdmanı Yapmadığı İçin Sıkıntısı Var”

Yeni transfer Ante Rebic’in durumunu değerlendiren çalıştırıcı, Hırvat oyuncunun maça sonradan girebileceğini vurgularken “Ante Rebic, bireysel çalışmalarda olumlu. Takım idmanı yapmadığı için sıkıntısı var. Bizimle çalışmalara katıldı. Maç performansı tam hazır değil. Neftçi maçında sonradan koymak daha doğru olabilir.” ifadelerini kullandı.

Güneş, sakatlığı bulunan Cenk Tosun’un ise takıma dahil olmasına rağmen milli oyuncunun maçta forma giymesinin zor olduğunu belirtti:

“Cenk Tosun burada bizimle birlikte çalışıyor. Ağır bir sakatlık oldu. Durumu iyi. Neftçi Bakü maçı için oynaması zor görünüyor. Yetişse bile risk olabilir.”

“Talisca Beşiktaş’ı Özlediğini Söyledi”

Beşiktaş’ın transfer gündemine değinen Güneş, eski oyuncuları Anderson Talisca ile konuştuğunu belirtti ve “Talisca ile konuştum. Beşiktaş'ı özlediğini ve gelmek istediğini söyledi. Ama maliyeti ne olacak?” dedi.

İngiliz oyuncu Alex-Oxlade Chamberlain ile görüştüğünü de belirten Güneş, “Bizim gizli bir şeyimiz yok. Benim de haberim vardı. Ben de görüştüm. 3-4 günden fazla oldu. Ondan sonraki görüşmeleri bilmiyorum.” sözlerini kullandı.

“Kenar Oyuncusu Öncelik”

Hangi bölgelere transfer düşündüklerini açıklayan teknik direktör, bir kenar oyuncusunun öncelik olduğunu belirtti.

“Hücuma dönük bir orta sahanın takıma katkı yapacağını düşünüyoruz. Bir de kenar oyuncusu öncelik. Stoperde de takviye yapacağız.” açıklamasında bulunan Güneş, yeni transferin Afrikalı olabileceğinin de altını çizdi:

“Belki yine Afrikalı bir oyuncu almak zorunda kalacağız. Çünkü daha önce beğendiğimiz bir oyuncu vardı."