Şenol Güneş: “Sonunda Nasıl Biteceği Önemli”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Sonunda Nasıl Biteceği Önemli”

Şenol Güneş: “Sonunda Nasıl Biteceği Önemli”

Şenol Güneş: “Sonunda Nasıl Biteceği Önemli”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının bugünkü antrenmanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray derbisinden galibiyetle çıktıkları için moralli olduklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, siyah beyazlı kulübün hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Şenol Güneş, takımdaki oyuncuların son durumları hakkında bilgi verirken geleceğe dair önemli mesajlar paylaştı.

İşte Şenol Güneş’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Güzellikler Önce İçimizde Sonra Dışımızda Olur”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarının başında havanın güzelliğine vurgu yaparak pazar günü oynadıkları derbi maçını hatırlattı:

“Hava güzel, saha güzel. Maçta da öyleydi. Ancak bu güzelliği yapan oynanan oyundur, oyuncuların arzusu, taraftarın beklediği coşku, birlikte hareket etmek, pes etmemektir. Oyunda eksiklerimiz de vardı ama 40-45 bin seyircinin önünde mahcup olmamak güzeldi. Güzelliği veren bir takım yan sebepler vardır ama işinizi iyi yaptığınızda saha da hava da güzel görünüyor. Güzellikler önce içimizde sonra dışarıda olur. İç, dış motivasyonumuz bugün itibariyle yerinde.”

Siyah beyazlı takımın oynadığı futbolla takdir gördüğünü vurgulayan Şenol Güneş, "Herkesin oynanan oyundan mutlu olup takdir ettiğini, saygı gösterdiğini ve aynı zamanda hayranlıkla izlediğini gözlemliyorum. Bunlar güzel şeyler. Bunu yaptığımızda iyi takım olduğumuzu göstereceğiz. Herkesin beğendiği futbolu oynamak, kendimiz oynarken keyif almak, bunlar güzel şeyler. Derbiden iyi izlenimlerle ayrıldık.” dedi.

Oynanan iyi futbolu istikrarlı hale getirmeleri gerektiğini belirten Güneş, Fraport TAV Antalyaspor ile oynayacakları maçı işaret ederek “Başlangıcına göre daha iyi durumdayız. Oyun anlayışı, fizeksel, taktik olarak iyi durumdayız. Antalya maçında neler yapabileceğimizi göreceğiz. Zor bir maç Antalya maçı. Organize bir takım, savunmayı iyi yapabilen bir takım. Önde hareketli oyuncuları var. Kendi sahamızda 2 puan kaybettik onlara. Onu da aldığımızda daha moralli oluruz." diye konuştu.

“Sonuç Olarak Düşündüğümüz Yerde Değiliz”

Şenol Güneş, açıklamalarının devamında Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışına da değindi.

Takımının her zaman yarışın içinde olduğunun altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, "İşimizi iyi yapmak durumundayız. İşimizi iyi yaparsak, gelen eleştirilerden etkilenerek daha doğruyu Şampiyonluk sürecine gelirsek biz her zaman o yarışta varız. Bugün çok iyi durumda değiliz. Oyun olarak iyi olsak da sonuç olarak düşündüğümüz yerde değiliz. Ancak oyun olarak umut vermek, camianın güvenini ve moralini arttırıyor." ifadelerini kullandı.

Derbi maçta alınan galibiyetin şampiyonluk anlamına gelmediğini hatırlatan Güneş, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Benim ağzımdan çok şey yazılıyor, ‘Şampiyonluk hayal değil, şampiyon oluruz, bitti.’ gibi. Hiçbiri doğru değil. Ligdeki sıralamaya bakmadan, her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Lideri yendik ama bu bize şampiyonluk getirmedi. Birincinin yerine geçmedik. Antalyaspor maçını nasıl kazanırız, onu düşüneceğiz. Toplam 4 maçımız var. Bu 4 maçı kazanarak ligi kapatacağız. Yerimiz ne olur bilmiyoruz. Hala yarışta birinci Galatasaray, ikinci Fenerbahçe. İyi takımlar var.”

“Aboubakar’dan Memnunuz”

Gelen bir soru üzerine sezon ortasında Manchester United’a transfer olan Wout Weghorst ve devre arasında takıma katılan Vincent Aboubakar hakkında görüşlerini paylaşan Şenol Güneş, “Weghorst ile Aboubakar'ı kıyaslamak istemiyorum. İkisi de iyi oyuncu. Aboubakar; yetenekleri, oyuncu karakteri ve ait olma duygusuyla çok ön planda ama hala zamana ihtiyacı var. Ancak onun yeteneklerini tartışmıyorum. Daha önceki form grafiğini yakalayacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ta iyi işler yaptı, şimdi de yapıyor. Ondan memnunuz." dedi.

Siyah beyazlıların teknik direktörü, gelecek sezonki kadro yapılanması hakkında da bilgi verdi:

"Elimizde bir oyuncu varsa onu kazanmaya çalışıyoruz. Bizim de kazanamadığımız bir oyuncular var. Dele Alli sakatım diye gitti, sonra gelmedi. Büyük paraya mal olan bir oyuncunun hem katkısı yok hem de gidiyorsa bunun bedelini kulübün değil oyuncunun ödemesi gerekiyor. Aynı şey N'Koudou için de geçerli. Biz, elimizdeki oyunculardan faydalanıp, onları tutmak istiyoruz. Masuaku ve Saiss de gidebilirdi. Rosier de bizim oyuncumuz. Bizim oyuncumuz olan oyuncuları daha ön planda tutmak durumundayız. Elimizdekilerden gitmek ihtimali olanları da kullanırız. Tayfur'un opsiyonu var, takımla uyumluysa, olumluysa değerlendirilir. Değilse ikinci plana düşer. Biz onu seviyoruz, iyi bir karakter. Ekonomik değerine bakılır. Aynı şekilde Redmond ve Welinton da var. Anlaşması biten oyuncular varsa onlarla konuşacağız. Rosier ve Onur'dan memnunuz. İkisinden biri gitmek istiyorsa, o da konuşulur. Ancak bunlar oyuncunun değil, kulübün elinde olsun. Kulüp bir oyuncudan ya faydalanır ya da onu satar. Kulüpler değerlendiremeyip satamadıkları oyuncular yüzünden batıyor.”

“Oyuncuların Hepsi Mutlu”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, son olarak rakiplerini değerlendirdi.

Güneş, şampiyonlukta yarıştıkları Galatasaray ve Fenerbahçe’nin iyi kadrolara ve iyi teknik direktörlere sahip olduğunu vurgulayarak şampiyonluk iddiasını ortaya koydu:

"Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yenebiliyoruz, oyun olarak onlara üstünlük sağlayabiliyoruz. Galatasaray avantajlı. İkisi de bizden avantajlı ama yarın puanlar eşit olursa bir averaj avantajımız olacak. Ancak ben şu anda onlara hiç bakmıyorum. Sonunda nasıl biteceği önemli. Arzum Beşiktaş'ın şampiyon olması. Şampiyonluk dışında sonucu başarılı kabul etmiyoruz. Bugün bulunduğumuz durumda pes edeceksek sahaya çıkmamamız lazım. Büyük takımlar her zaman ayakta kalmasını bilmeli. Sorunları olduğunda daha çok kenetlenmeli. Biz de onu yapmaya çalıştık. Bu maçı kaybetsek, o kadar gelen seyirci moralsiz olacaktı. Maddi-manevi oyuncu kayıplarımız olacaktı. Şimdi bakıyorum oyuncuların hepsi mutlu."