Şenol Güneş: “Mutsuzum, Rahatsızım”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Mutsuzum, Rahatsızım”

Şenol Güneş: “Mutsuzum, Rahatsızım”

Şenol Güneş: “Mutsuzum, Rahatsızım”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik direktör, yaşanan deprem felaketi, takımın son durumu ve oyuncular özelinde konuştu.

“Hayat Bize Bir Ders Verdi”

Sözlerine ülkemizde yaşanan afetle başlayan Güneş, “Hayat bize bir ders verdi ve bedeli ağır oldu. Hayat başladığı gibi bir gün bitiyor. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Ayakta durmak, birlikte olmak, huzurlu olmak kolay değil. İnşallah baharla birlikte güzel günler de gelir.” diye konuştu.

“Son 3 Maçımız Hayal Kırıklığı”

Takımın son durumunu değerlendiren Şenol Güneş, hedefledikleri yerde olmadıklarını dile getirdi.

Son 3 maçın kendileri için hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Güneş, “Hedeflediğimiz yerde değiliz. Son 3 maçımız hayal kırıklığı oldu. Sezona farklı bir hoca ile başlandı, benimle devam edildi. Yarın başka bir şey de olabilir. Önemli olan Beşiktaş. Atiba, Josef, Gehzzal gibi bazı oyunculardan faydalanamadık. Romas Saiss, Dele Alli, Wout Weghorts, Arthur Masuaku’nun da direk oynayacağı düşünülmüş fakat beklenen şekilde olmadı.” ifadelerini kullandı.

Aldıkları sonuçların başarı getirmediğini sözlerine ekleyen siyah beyazlı teknik adam, duyduğu rahatsızlı bu sözlerle ifade etti:

“Rachid Ghezzal'ın hafif bir sakatlığı olmadı. Bu hafta 6 oyuncu tekrar kadroya girecek. Oyuncuların takımı geliştirmesini istiyorum. Takımı taşıyan oyuncularla devam edeceğiz. Bize düşen iş başarıyı yakalamak. Aldığımız sonuçlar başarı getirmedi. Mutsuzum, rahatsızım.”

“Ortak Akılla Karar Alınmalıydı”

Güneş’in değindiği konulardan birisi de Süper Lig’e devam edemeyecek takımlar ile ilgili alınan kararlardı.

Aceleyle hareket edilmemesi ve ortak akılla karar verilmesi gerektiğini söyleyen Güneş, “ Böyle ortak konulardaki kararlar, ortak akılla alınmalıydı. Maçların oynanması ve başkanın söylediği 3 puan konusu ve takımların düşürülmesi gibi konular hakkında konuştum. Bu tip kararların tartışılmadan alınması, kaos getirir. Acele etmeye gerek yok.” diye konuştu.

Deplasman yasağı ve alınan diğer konularla ilgili de görüş bildiren tecrübeli çalıştırıcı, “Deprem sebebiyle o bölgeden bir takım katılıyor, diğeri katılmıyor. Peki neden? Madem öyle bir durum var lig iptal edilsin. Deplasman yasağına katılmıyorum. Bir karar alınıyor, bu kararın nedenini açıklayın. Deplasman yasağı da öyle. Kime, niçin? Kimin keyfine kalmış? Buna TFF karar verebilir.” diyerek durum karşısındaki tepkisini dile getirdi.

“İnsansınız, tepkileriniz olabilir”

Kendine gelen eleştirileri doğal karşıladığını ifade eden Güneş, “Bana karşı eleştiriler var, haklılar. İnsanız, tepkileriniz olabilir. Bunu susarak da yapabilirsiniz. Ama bunu tartışmaya dönüştürürsek, yaraları kendimiz açarız.” şeklinde konuştu.