Şenol Güneş: “Kışın Zordur Ama Ondan Sonra Bahar Gelir”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Kışın Zordur Ama Ondan Sonra Bahar Gelir”

Şenol Güneş: “Kışın Zordur Ama Ondan Sonra Bahar Gelir”

Şenol Güneş: “Kışın Zordur Ama Ondan Sonra Bahar Gelir”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 Katar Dünya Kupası sebebiyle liglere verilen arada basın toplantısında konuştu.

Takımın durumu ve takımdaki yıldız isimler hakkında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, geleceğe dair de umutlu mesajlar verdi.

İşte Şenol Güneş’in açıklamalarından öne çıkanlar…

“Tekrar Tekrar Doğruları İşleyeceğiz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş’ın genel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şenol Güneş, geçmiş döneminden hareketle gelecekte çok daha iyi olacaklarını söyledi:

"Çok açık ve samimi konuşuyorum. Tekrar tekrar doğruları işleyeceğiz. Oynayacağımız oyundan keyif alacağız. Geçmiştekinden daha iyi olacağız. Sizlerin de bize destek olmasını bekliyoruz."

Takımın fiziksel durumundan memnun olmadığını söyleyen Güneş, "Sorumluluk alacağız, kazanmak kaybetmekten çok işimizi iyi yapmayı öne çıkaracağız. Bununla birlikte iyi sonuçlar gelecek. Takımda kuvvet sıkıntısı var bu konuda bir altyapı oluşturacağız, testlerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

Tecrübeli teknik direktör ayrıca nasıl bir takım oluşturmak istediğine ilişkin açıklamasında Brezilya örneği verdi:

"Brezilya gibi tekniği ve yaratıcılığı olan ama aynı zamanda rakibi pres ve baskıyla boğan bir takım istiyoruz."

“O Bana Bir Adım Atarsa Ben Ona Üç Adım Atacağım”

Özel olarak oyuncuları hakkında da düşüncelerini aktaran Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon başında İngiltere Premier League’den gelen Dele Alli’nin durumunu anlattı:

 "Dele Alli gider mi, gitmez mi bilmiyorum ama çalışmayla çok değişeceğini düşünüyorum. Dibe vurmuş durumdayken çıkış yapabilir. O bana bir adım atarsa, ben ona üç atacağım. Ondan faydalanabiliriz ama bu şekilde devam ederse konuşulacak bir şey yok."

Eski oyuncusu Mario Gomez’i şu andaki forvetlerinden Wout Weghorst ile karşılaştıran Şenol Güneş, “Gomez daha hamleli ama Weghorst daha farklı bir oyuncu. Kazanma hırsı olan, yeteneğini sonuna kadar göstermek isteyen biri." diyerek iki oyuncuyu kıyasladı.

Sezon başından beri performansı sıkça eleştirilen Valentin Rosier hakkında da görüşlerini aktaran Güneş, "Elimizde Rosier gibi bir oyuncu varken başkasını almayı doğru bulmam. Bu takımın direkt oyuncusu. İyi oynadığı zaman sorun yok ama bir dalgalanma geçirdi. Bu da olabilir, normaldir. Rosier'in zekası ve oyun yeteneği iyi. Bizim tarafımıza çekebilirsek iyi, önemli bir oyuncu.” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ayrıca transferde adı geçen Onur Bulut’u takımında görmek istediğini ancak bunun şartlara bağlı olduğunu söyledi.

“Bu Kadar Gol Yiyen Büyük Takım Olmaz”

Şenol Güneş, Beşiktaş’ın hücumdan ziyade savunmada sıkıntı yaşadığını anlattı:

"Beşiktaş'ın gol atma konusunda sorunu yok. Geriden oyun kurarken gol yiyoruz, pas kaybından gol yiyoruz. Bu kadar kolay gol yiyen büyük takım olmaz. Hücum hattında acele etmiyorum. Savunmada bire bir oynama özelliğimizi arttırmamız gerekiyor. Böyle olsun istemem ama benim stoperlerim yeri geldiğinde bunu oynamalı. Gol yeme konusunu düzeltmemiz gerekiyor."

Takımın yapılanması hakkında da bilgi veren tecrübeli çalıştırıcı, "6 maçta takımı ayağa kaldıran oyuncuları takımda tutacağız. Onun dışındakiler için yönetimle konuşacağız. Baktığımız oyuncular var." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş son olarak Cristiano Ronaldo’nun transferini şu an için gerçekleştiremeyeceklerini belirtti. 70 yaşındaki çalıştırıcı gelecek içinse umutlu konuştu:

"Bizim umudumuz da var, gücümüz de var. Kışın zordur ama ondan sonra bahar gelir."