Şenol Güneş İstifa Etti Beşiktaş Olağanüstü Toplanacak

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş İstifa Etti Beşiktaş Olağanüstü Toplanacak

Şenol Güneş İstifa Etti Beşiktaş Olağanüstü Toplanacak

Şenol Güneş İstifa Etti Beşiktaş Olağanüstü Toplanacak

Trendyol Süper Lig’e beklentilerin altında kalarak başlayan ve dün UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde sürpriz bir şekilde evinde Lugano’ya mağlup olan Beşiktaş’ta önemli gelişmeler yaşandı.

Siyah beyazlı kulüpte Ekim 2022’den beri teknik direktörlük görevini yürüten Şenol Güneş, istikrarsız sezon başlangıcının ardından görevinden istifa etti.

Beşiktaş Yönetim Kurulu, istifanın ardından kulübün aralık ayında Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

İkinci Döneminde 41 Maça Çıktı

Beşiktaş’ın başına ilk olarak 2015/16 sezonunun başında gelen Şenol Güneş, ilk döneminde siyah beyazlı kulübün tarihine geçecek başarılar elde etmişti.

Takımıyla 2 lig şampiyonluğu yaşayan Güneş, 2017/18 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi grubundan namağlup çıkarak Türk futbol tarihine bir kez daha geçmişti. Beşiktaş’taki ilk dönemi Mayıs 2019’da resmen sona eren Şenol Güneş, ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın başına geçerek millileri Euro 2020’ye taşımıştı.

Beşiktaş’taki ikinci döneminde Valerien Ismael’in ardından Ekim 2022’de başlayan Şenol Güneş, geçen sezon aldığı sonuçlarla dikkat çekmişti. Siyah beyazlılar, Şenol Güneş’in takımı çalıştırdığı dönem baz alındığında lig lideri olarak gelecek için önemli bir sinyal vermişti. Öyle ki kamuoyunda Beşiktaş’ın 2023/24 sezonunda çok daha iddialı bir şekilde yarışması bekleniyordu.

Yaz transfer döneminde özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yaptığı yüksek profildeki transferlere Oxlade Chamberlain, Ante Rebic, Milot Rashica ve Eric Bailly gibi isimleri alarak karşılık veren Beşiktaş, ne var ki sezona istikrarsız başladı.

Şenol Güneş yönetimindeki takım, Trendyol Süper Lig’in ilk 7 haftasında 4 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Özellikle Trabzonspor ve Adana Demirspor karşısındaki mağlubiyetlerin farklı skorlarla gelmesi, teknik direktör Şenol Güneş ve yönetim üzerindeki baskıyı artırdı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde eleme turlarını birer birer geçen ve gruplara kalan siyah beyazlılar, gruptaki ilk maçında Club Brugge deplasmanından 1 puanla dönse de oynanan futbol kamuoyu ve taraftarları tatmin etmedi. Dün oynanan Lugano maçı ise Şenol Güneş’in ikinci döneminin son maçı oldu.

80’inci dakikaya 10 kişiyle 2-0 öne giren Beşiktaş, maç sonunda rakibine 3-2 mağlup oldu. Taraftarların uzun süre stadyumdan ayrılmadığı ve hem yönetime hem de takım ve teknik heyete protestolarda bulunduğu maç sonunda, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in bir toplantı yaptığı belirtildi.

Geçtiğimiz saatlerde ise Beşiktaş, resmi kanallarından Şenol Güneş ile yolların ayrıldığını açıklarken Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapılacağını duyurdu.

Böylece Şenol Güneş’in ikinci dönemi, 41 maçta aldığı 28 galibiyet – 7 beraberlik – 6 mağlubiyet ve 2.22 puan ortalamasıyla sona erdi.