Şenol Güneş: “Güvenim Sarsılırsa Herkese Soğuk Bakarım”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Güvenim Sarsılırsa Herkese Soğuk Bakarım”

Şenol Güneş: “Güvenim Sarsılırsa Herkese Soğuk Bakarım”

Şenol Güneş: “Güvenim Sarsılırsa Herkese Soğuk Bakarım”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon öncesinde kamp çalışmaları sürerken siyah beyazlı ekibin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Takımdan ayrılması muhtemel oyuncuları değerlendiren Şenol Güneş, transfer iddiaları hakkında da bilgi verdi.

İşte Şenol Güneş’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Sorun Oynayıp Oynamaması”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk olarak geçtiğimiz sezon kadrolarında yer alan Nathan Redmond ve Roman Saiss ile ilgili konuştu.

Her iki oyuncunun da yeni sezonda aralarında olmasını istediğini söyleyen Güneş, buna karşın özellikle Roman Saiss ile ilgili birtakım sorunlar yaşadıklarını belirtti:

“Defansta en güvenilir, en yetenekli oyuncumuz Roman Saiss. Oynarken ‘Ayağım ağrıdı 2-3 gün dinleneyim.’ dedi, tamam dedik. İyi oyuncu ama sorun oynayıp oynamaması. Oynamasını engelleyen bir durum yok. Redmond’ın durumu farklı, sözleşmesi bittiği için gidebilir. Ben ikisinin de kalmasını istiyorum. Saiss, anlaştığı takıma gidip oynayabilir. Ancak kulüp mağdur olmasın. Örneğin Montero, her an gidebilecek olmasına rağmen çok özveriyle çalışıyor. O böyle çalışırken kalması gereken adam ‘gideceğim’ diyorsa bu aykırıdır.”

Nathan Redmond ile ilgili de ayrı bir parantez açan tecrübeli teknik direktör, kulübün oyunculardan daha önemli olduğu mesajını verdi. Şenol Güneş, “Redmond, ‘Hiçbir hoca bana güven vermedi.’ dedi. Ben güven verdim. Gelmezse hiçbir şey demem. Takımdan ayrıldığı anda ben gitti, başka kulüplerle pazarlık yapıyor diye düşünüyorum. ‘Ben haber vereceğim’ diyor. Geldiği zaman da bu sefer eskiden 1 veriyorsam 500 veririm. Redmond’ın yokluğunda Beşiktaş yok muydu? Bu, onu istemiyorum demek değil. İstemek başka teslim olmak başka. Her oyuncu değerli ama kulüp hepsinden önemli.” diye konuştu.

71 yaşındaki çalıştırıcı bunlara ek olarak takımdaki her oyuncunun değerini bulduğunda satılabileceğini de söyledi.

Güneş: “Transfer olmayabilir ama olması için uğraşacaksın. Kulüp elinden geleni yapıyor. Geç kalmalar olabilir. 2 oyuncunun halledilmesi gerekiyordu, herkes bunun için uğraştı ama başaramadık. Kendi oyuncumuzun bir tanesi kendi takımında idmana çıkamıyor, sakatlığım var diyerek gitmek istiyor. Gitmek istiyorsa bedeli belli. Barcelona teklif yapsa Gedson da gitmek ister, bedava olsa gider mi? Rosier, Cenk, Mert, Onur her oyuncu iyi teklif geldiğinde gitmek ister.” dedi.

“Lyanco’yu Alsaydık Başka Bir Şey Konuşacaktık”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Southampton forması giyen Brezilyalı oyuncu Lyanco Vojnovic hakkında da konuştu.

Oyuncuyu transfer etmeyi çok istediğini belirten Güneş, "Lyanco’yu alsaydık çok başka bir şey konuşacaktık. Lyanco’yu alabilirsen alacaksın, transfer böyle bir şey. Lyanco bedava olsa hiç düşünmem. Hatta bana da sormasınlar, gidip alsınlar. Kafama yatıyorsa bu oyuncun alınmasını tavsiye ederim. Kendime göre değil takıma göre oyuncu alıyorum, takımda oynasın istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, siyah beyazlı ekibin kadrosuna katmak üzere olduğu iddia edilen Daniel Amartey’i ve gidebilecek oyuncuları da değerlendirdi:

"Mümkünse Afrikalı az olsun ama mecbur kalırsak ve bize yarıyorsa alacağız. Onana ve Amartey arasından Amartey'i tercih ettik. Bize gelmek istediğini söyledi. Son gelişmeler ne oldu bilmiyorum."

“Amartey, Lyanco, Onana, Ortega veya başka oyuncular hepsine bakıyorsun ama garantisi yok. Takımdan ayrılmak isteyen oyuncu gidebilir. Amartey çok konuşulduğu için söyledim ama olur olmaz bilemem. Bir oyuncu Beşiktaş’a geldikten sonra bizim oyuncumuz oluyor. Giden oyuncular da başarılı olsun. Redmond giderse yolu açık olsun. Tayfur için kulübün çıkabileceği yer belli. Olursa olur, olmazsa da Alanya’da başarılı olsun isterim. İsteyen gidebilir ama bu kovmak demek değildir. Senin değerin ne 5 milyonsa getir 5 milyonu, 10 milyon istemem.”

Tecrübeli teknik direktör ayrıca önümüzdeki sezon takıma biri defansif biri hücumcu iki orta saha katmak istediklerini de belirtti.

Güneş, "Orta sahaya defansif yönü iyi olan bir oyuncu ve santrafora yakın, gole giden bir oyuncu istiyoruz. Redmond olsaydı gençlerle tamamlayabilirdik ama şimdi o yok, Ghezzal toparlayamadı, Cenk sakat. Bir Muleka kalıyor." diyerek transferdeki rotalarını da açıkladı.

“Quaresma’nın Gelmesini İsterim”

Siyah beyazlı ekibin transfer listesinde olduğu iddia edilen Halil Dervişoğlu için dikkat çekici ifadeler kullanan Güneş, "Halil Dervişoğlu, Beşiktaş ismini kullanıp arkasından kulübüyle pazarlık yaparsa olmaz. Güvenim sarsılırsa herkese soğuk bakarım." diye konuştu.

Takımın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal için "Ghezzal'ın maç performansını yakalaması lazım. İdmanlarda zorluyor. Onun da bizim de ihtiyacımız var.” İfadelerini kullanan Beşiktaş Teknik Direktörü, eski oyuncuları Ricardo Quaresma ve Gökhan İnler hakkında da fikirlerini paylaştı.

Her iki oyuncuyu da kulübün çatısı altında görmek isteyeceğini belirten Şenol Güneş, "Quaresma’nın gelmesini isterim. Gelsin ama oyuncu olarak oynayamaz. Jübile yapmasını isterim, veda etsin. Gökhan İnler var mesela. Onu da isterim. O da iyi Beşiktaşlı. İyi niyetli bir şey yapılsın ama nasıl yol çizilir bilmiyorum." dedi.