Şenol Güneş: "Daha İyiyiz Ama Hala Yolun Başındayız"

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: "Daha İyiyiz Ama Hala Yolun Başındayız"

Şenol Güneş: "Daha İyiyiz Ama Hala Yolun Başındayız"

Şenol Güneş:

Dünya Kupası arasında lig için hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, bugün oynanan hazırlık maçında Bitexen Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Sahadan 5-3’lük galibiyetle ayrılan siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, maç sonu açıklamalarda bulundu.

“Çalışmalar İyi Geçti”

Hazırlık kampının takım için iyi geçtiğini söyleyen Şenol Güneş, oyun felsefesini oyuncularına anlatmaya çalıştığını söyledi:

"Çalışmalar iyi geçti. Fiziksel bir altyapı oluşturmaya çalıştık. Taktik felsefemizi, oyun düşüncemizi anlattık. Daha iyiyiz ama hala yolun başındayız. Tüm oyuncular iyi çalıştı. Beşiktaş'ın oyun anlayışına göre arayışlarımız oldu."

“Sakatken Oyuncular Bazen Bu Tercihi Yapabiliyor”

Siyah beyazlı ekipteki oyuncuların sakatlık durumlarından bahseden Şenol Güneş, "Saiss'in durumu var. Bugün itibariyle Tayyip şanssız bir çarpışma geçirdi. Kaşındaki yarılma dışında bir şey olmaz umarım. Josef artık idmanlara katılabiliyor ama idman eksikleri var. Ghezzal'ın durumu daha sonra belli olacak." dedi.

Dünya Kupası’nda takımı ile yarı finale çıkan Romain Saiss’ın sakat olmasına rağmen oynaması hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Saiss'ın durumuna bakacağız. Birinci derecede yırtıktı, Sakatken oyuncular bazen bu tercihleri yapabiliyor. Oynarsa oyuncunun randımanı düşer, sakatlığı büyür. Takıma katkısı olmadı, hem bize, hem kendine, herkese zararı oldu. Bakacağız." diye vurguladı.

“Herkesin Takıma Katkı Yapması Önemli”

Oyuncularına anlatmaya çalıştığı oyun felsefesinin sahadaki yansımalarından bahseden tecrübeli çalıştırıcı, "Bugün ileride iki kanatla oynadık, iki kanatsız da oynayabiliriz. Olumsuz değil olumluyuz. Weghorst, Saiss'ın gelmesi neleri değiştirir göreceğiz. Eldeki oyuncuların çalışması iyi, görmüş olduk. Herkesin takıma katkı yapması önemli." dedi ve takımın her oyuncusundan katkı beklediğini ifade etti.

“Transfer Dönemine Kadar Yeni Oyuncu Olmayacak”

Kış transfer dönemi yaklaşırken transfer yapıp yapmayacağı merak edilen siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, "12 Ocak'taki transfer dönemine kadar yeni oyuncu olmayacak, bu oyuncular olacak. Bu oyuncuların hataları varsa, eksikleri varsa değerlendiririz.Bugün oyuncularla ilgili konuşmanın hiçbir faydası yok. Bu herkes için geçerli. Biz iyi bir ekip ve iyi bir takımız."dedi.

Tecrübeli teknik direktör son olarak da şu an transfer konuşmak için erken olduğunu ve takımından memnun olduğunun altını çizdi.