Şenol Güneş: “Bütün Amacımız Turu Geçmek”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Bütün Amacımız Turu Geçmek”

Şenol Güneş: “Bütün Amacımız Turu Geçmek”

Şenol Güneş: “Bütün Amacımız Turu Geçmek”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında oynayacakları Dinamo Kiev maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

3-2 kazanılan ilk maç gibi bu maçın da zor olacağının altını çizen teknik direktör, bütün amaçlarının turu geçmek olduğunu dile getirdi ve “Avantajlı bir skorla sahaya çıkıyoruz. İlk maçtaki oyun birbirimizi tanımaya imkan verdi. Bütün amacımız turu geçmek. Çalışmamızın karşılığını almak istiyoruz." dedi

“Lucescu bizi tanıyor. İki yönü oynayan iyi bir bir takım. Artıları ve eksikleri var. Ciddiye alınacak güçlü bir rakip. Zor maç olacaktır. Orada da zor bir maç oldu.” ifadelerini kullanan Güneş, federasyonun aldığı Avrupa maçlarının ertelenmesi kararına da değindi:

“Bu karar, bizim isteğimizden çok federasyonun isteği ile ortaya çıktı. Şu anda olumlu olarak ortaya çıktı. Bütün takımlarımız iddialı ve bu da güzel bir şey.”

“Hazır Oyuncularla Devam Etmek İstiyoruz”

Güneş, Arthur Masuaku ve Daniel Amartey’nin yokluğunda hazır oyuncularla devam etmek istediğini söylerken Rachid Ghezzal’ın durumuna da açıklık getirdi.

Güneş, sözlerine “Mümkün olduğunca hazır oyuncularla devam etmek istiyoruz. Amartey ve Masuaku yok. O pozisyonlar için sıkıntımız olacak ama daha önceden orada oynayan oyuncular var.” diyerek devam etti ve Cezayirli oyuncusu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Dün idmana katıldı. Bugün de katılacak. Durumuna bakacağız ve değerlendireceğiz. Uzun vadede yararlı olacağını düşünüyorum."

“Gönül İsterdi ki Buradan Gitmesin”

Bugün Başakşehir’e kiralandığı açıklanan Beşiktaş’ın eski oyuncusu Emirhan İlkkan için de konuşan Güneş, oyuncuyla iletişime geçtiklerini fakat kiralama yönteminin yararlı olmadığını vurguladı.

Güneş, “Gönül isterdi ki buradan gitmesin. Gelmek istiyorsa kulübüyle konuşulmasını ben de sordum. Kulüple konuşulduğunda buraya gelip kiralık olarak oynayıp gitmesi düşünülüyordu. Biz de kiralık oynayıp gitmesinin yararlı olmayacağını düşündük.” açıklamasında bulundu.

10 numara transferi düşünmediklerinin altını çizen Güneş, “10 numara ya da başka bir düşündüğümüz bir oyuncu yok. Yine oyuncu alınabilir ama ben çok sağlıklı bulmuyorum.” dedi ve hakkında ayrılık dedikoduları çıkan Jean Onana’nın da takımda kalacağını vurguladı:

“Onana transfer edilen bir oyuncu. Bizim oyuncumuz. Sahaya çıktığında elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Şu anda gitmesi gibi bir durum yok."