Şenol Güneş: “Beşiktaş İsmi Şampiyonluğa Oynar”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Beşiktaş İsmi Şampiyonluğa Oynar”

Şenol Güneş: “Beşiktaş İsmi Şampiyonluğa Oynar”

Şenol Güneş: “Beşiktaş İsmi Şampiyonluğa Oynar”

Beşiktaş, bugün yaptığı antrenmanda Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen çocukları A takım antrenmanında ağırladı.

Kulüp personeli, teknik heyet ve futbolcuların yakından ilgilendiği çocuklar Beşiktaş antrenmanında futbolcularla birlikte yer aldı.

Antrenman öncesinde mikrofonların karşısına geçen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hem bu etkinlikle hem de takımın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çocuklarımızı Oynarken Görmek Mutluluk Verici”

Depremden etkilenen çocukları konuk ettikleri için duyduğu mutluluğu anlatarak sözlerine başlayan Şenol Güneş, “Büyük felaketin etkilerini hala yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Fiziksel olarak da psikolojik olarak da bu etkiler uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Ekonomik olarak da yardım yapmak durumundayız. Aynı zamanda sosyal olarak da çocuklara destek olmak zorundayız. Bugün sahada buraya gelen çocuklarımızı oynarken görmek mutluluk verici.” diye konuştu.

Siyah beyazlı kulübün deprem bölgelerine yaptıracağı 6 okulun, çocukların normal yaşantılarına dönmesinde önemli olacağını belirten Şenol Güneş, tüm Türkiye’den bu kampanya için destek istedi:

“Bu çocukların hepsi bizim. Hepsine nasıl destek oluruz bunu yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş, başkan önderliğinde bir kampanya başlattı. Birçok maddi konuda destek olmanın yanında okul desteği de yapıyoruz. 6 okulun bir an önce yapılması için herkesin destek olmasını bekliyoruz.”

“Akılcı Oyunu Akıcı Oyun Haline Getirmeliyiz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah beyazlı kulübün bu sezon içinden geçtiği süreci de değerlendirdi.

Takım olarak sezon başından itibaren istikrarsız olduklarını belirten Güneş, “Biz bir süreçten geçiyoruz. Tabii ki sıralama önemli, Beşiktaş’ın ismi şampiyonluğa oynar. Ancak bu sene, bir dalgalanma geçiriyoruz. Benim dönemimde veya öncesinde gibi bir şey yok, sürekli bunu geçirdik. Daha iyi bir takım olup daha iyi oyun oynamak durumundayız. Son maçtaki oyunumuz akılcıydı.” diye konuştu.

Tecrübeli teknik direktör, Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Başakşehir ile oynanan maçın son bölümünde gösterdikleri performansın üzerine koyarak devam etmeleri gerektiğini söyledi:

“Akılcı oyunu daha akıcı bir oyun haline getirmemiz gerekiyor. O da Başakşehir maçının son bölümünde yaptığımız pas yüzdesini arttırarak olur. Bunu da yaparsak daha iyi takım oluruz. Savunma anlayışımız daha iyiye gidiyor. Hücum zenginliğimiz de arttığında daha iyi olacak.”

“Ghezzal Antrenmana Çıkacak”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ayrıca takımdaki sakatlar hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi.

Takımın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal’ın geri döndüğünü söyleyen Güneş, “Rachid Ghezzal antrenmana çıkacak. Tayyip çıkamayabilir. Omar Colley ve Utku ise hastalar.” dedi

Bir süredir takımdan ayrılacağı konuşulan Roman Saiss için de fikirlerini belirten tecrübeli teknik direktör, “Her oyuncunun iyi oynaması gerekiyor. Saiss de çok kaliteli bir oyuncu. Şu anda oynamıyor diye kenara atacak değiliz.” sözleriyle Fas milli takım kaptanının yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

“Kararlar Değişebilir”

Konuşmasının son bölümünde gelen bir soru üzerine Süper Lig’deki play-off tartışmasına da değinen Şenol Güneş, “Play off konusunda tartışma yapılabilir. Kararlar da değişebilir, ben daha önce değiştiğini gördüm. Şartlara göre değişimler olabilir. Olağanüstü durumlar da olabilir ona da katılıyorum.” ifadeleriyle kendi açısından durumu özetledi.

Şenol Güneş ayrıca eski öğrencilerinden Kamerun Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rigobert Song’un kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Song geldi soyunma odasına elimi öptü sağ olsun. Çok saygılı birisi. Yaşlanmanın da artıları var, bu herkese nasip olmaz. Bundan güzel bir gurur yok. Kamerun milli takım hocası senin öğrencin, bu ne kadar güzel bir şey.”