Şenol Güneş: “Ben Değil Beşiktaş Kazandı”

ANA SAYFAHABERLER → Şenol Güneş: “Ben Değil Beşiktaş Kazandı”

Şenol Güneş: “Ben Değil Beşiktaş Kazandı”

Şenol Güneş: “Ben Değil Beşiktaş Kazandı”

Beşiktaş, hafta sonunda ligde oynayacakları Bitexen Giresunspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Antrenmanın bir bölümünde basın mensuplarına açıklamalar yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gündemdeki konulara ilişkin konuştu.

“Fenerbahçe Maçı Bitti”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geride kalan haftada kazandıkları 4-2’lik Fenerbahçe derbisine dair görüşlerini paylaştı.

Takımının Kadıköy’de gösterdiği performanstan çok memnun olduğunu ifade eden Güneş, "Fenerbahçe maçı bitti, bu 3. gün. Bayağı uzadı. İyi bir oyun, soğukkanlı bir duruş, sadece futbola odaklanan bir takım. Daha önce konuştuğumuz parametrelerin birçoğunun olduğu bir maç oldu.” dedi.

Derbide 3 asist – 1 gol ile oynayan Redmond’ın performansına ayrı bir parantez açan Şenol Güneş, Welinton’un kırmızı kartını ise avantaj olarak değerlendirdi:

“Başkan bize, biz oyunculara görev veriyoruz. İşi sahadaki oyuncu yapıyor. Redmond başarılı bir maç çıkardı, yapamasaydı sıkıntıydı. Welinton'un atılması bizim lehimize oldu. Bazen işler denk gidiyor. Futbolun güzel tarafı bu.” diye konuştu.

Buna karşın camia olarak derbi atmosferinden sıyrılmaları gerektiğini altını çizen tecrübeli teknik direktör, “Fenerbahçe galibiyeti sonrası 3 gün süren mutluluğu devam ettirirsek hayal kırıklığı olur. Bunu Bayern Münih de yaşıyor. Dortmund'a 4 tane attı, dün kupadan elendi." diyerek bir anlamda camiaya mesaj verdi.

“Önümüzde Giresunspor Maçı Var”

Şenol Güneş, Bitexen Giresunspor maçının hazırlıklarıyla ilgili de bilgi verirken Karadeniz temsilcisi karşısında mutlak galibiyet hedeflediklerini söyledi:

"Şimdi önümüzde Giresun maçı var. 3 puan almak istiyoruz. Sakatımız var, Tayyip Talha'ya çok üzüldük, uzun süredir iyi oynuyordu. Cezalı oyuncumuz Welinton var, Dele Alli'nin sakatlığı var. Derbi maçın ambiyansı geride kaldı. Pazar günü de Giresunspor maçıyla yeniden başlamak durumdayız."

"Rosier, boynundaki rahatsızlığın iyi olduğunu söyledi. Kendisini biraz kısıtlıyordu. Şimdi öyle bir sıkıntısı yok görünüyor. Şu anda hazır. Romain Saiss, yakınını kaybetmesi nedeniyle olumsuz etkilendi. Bugün yarın bakacağız. Hafta sonu değerlendireceğiz."

“Ben Diye Bir Şey Yok”

Kendisine kariyerindeki ilk Kadıköy galibiyetini aldığı hatırlatılan Şenol Güneş, övgülerin kendisine değil takım ve camiaya yönelmesi gerektiğinden bahsetti.

70 yaşındaki tecrübeli isim, " Ben diye bir şey yok. Orada Beşiktaş kazandı. Sahnede olan oyuncular, biz onlara yardımcı oluyoruz. Hakikaten başkan ve yönetim olağanüstü destek oluyorlar. Takımın o konuda huzursuzluğu yok. Her gün aşama kaydediyoruz. Doğru işler yapınca sonucu alma şansı artıyor. Kompakt oynamak, asaletli, cesaretli olmak, yardımlaşmak... bunları konuşuyorduk. Geçişlerin olması, hücuma çıkma doğru yapılınca fark ortaya çıktı. Futbolcunun yapacağı iş sahaya odaklanmak." sözleriyle memnuniyetini aktardı.

Şenol Güneş son olarak ise Kevin N’Koudou hakkında konuştu. Oyuncudan beklediği katkıyı alamadığını belirten Beşiktaş Teknik Direktörü, "N'Koudou'dan oyun olarak beklediğimizi alamadık. Çok yetenekli, çok iyi bir oyuncu ama sezon başından beri gördüğüm kadarıyla zaman zaman parlamasına rağmen yeteneğini bize faydalı olarak kullanamadı. Gitme durumu da var.Takımın şartlarına uyacak. Uymazsa yaptırımlar zaten var." dedi.