Senegal Kazandı, Gruptan Çıktı

ANA SAYFAHABERLER → Senegal Kazandı, Gruptan Çıktı

Senegal Kazandı, Gruptan Çıktı

Senegal Kazandı, Gruptan Çıktı

2022 Dünya Kupası’nda A Grubu’nun son maçları oynandı. Senegal ve Ekvador arasındaki karşılaşma iki takım için de tam manasıyla finaldi.

İlk yarıda rakibinden daha etkili bir oyun sergileyen taraf Senegal’di. Bunun meyvesini 44.dakikada Ismaila Sarr’ın penaltı golüyle alan Senegal, devreyi önde kapattı.

İkinci yarıda Ekvador ataklarını sıklaştırdı ve 67’de Moises Caicedo ile beraberliği yakaladı. Ancak Senegal sadece 3 dakika sonra Kalidou Koulibaly ile bu gole yanıt verdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve Senegal maçı 2-1 kazandı.

Bu sonuçla birlikte grupta 6 puana ulaşan Senegal gruptan ikinci olarak çıkarken Ekvador ise 4 puanla üçüncü olarak turnuvaya veda etti.

“Geleceği Olan Bir Takım”

Maçın ardından Ekvador Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, açıklamalarda bulundu.

Gustavo Alfaro, "Bu takımın, bugününden çok geleceği var. Umarım oynadığımız bu maçlar gelecekte genç oyunculara yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

“Sadio Mané’ye Adıyorum”

Senegal Teknik Direktörü Aliou Cissé de karşılaşma sonrasında konuştu.

Cissé, "Bu zaferi de Sadio Mané'ye adıyorum...” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Senegal adına sahada kaptan Kalidou Koulibaly öne çıktı. 31 yaşındaki stoper, karşılaşmada takımının 2.golünü kaydetmesinin yanı sıra savunmada da oldukça iyi bir performans sergileyerek takımının Son 16’ya ulaşmasında büyük rol oynadı.