Senegal Ev Sahibini 3 Golle Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Senegal Ev Sahibini 3 Golle Geçti

Senegal Ev Sahibini 3 Golle Geçti

Senegal Ev Sahibini 3 Golle Geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nın ev sahibi olan Katar, turnuvadaki ikinci maçında Senegal karşısına çıktı.

Katar futbol tarihi için ilklere sahne olan maçta Senegal rakibini 3-1 mağlup ederek A Grubu’nda puanını 3’e yükseltti.

Ev sahibi Katar, bu karşılaşmada FIFA Dünya Kupası tarihindeki ilk isabetli şutunu çekti. Bu şuttan dakikalar sonra ise Muhammed Muntari, Katar futbol tarihinin ilk Dünya Kupası golünü kaydetti ve tarihe geçti.

“Kim Olduğumuzu Biliyoruz”

Karşılaşmanın ardından Senegal mağlubiyetini değerlendiren Katar Teknik Direktörü Felix Sánchez, "İyi bir blok halindeydik, ilk bölümde topa sahip olmak bizim için zordu, yavaş yavaş takım oyunun kontrolünü ele geçirmeye başladık. Şanslarımız vardı, 2-1 geriye düştük ve sonra 3-1 maçın sonucunu ilan etti." dedi.

Felix Sanchez, takımının mağlubiyete rağmen iyi mücadele ettiğini söyledi:

"Takım maç boyunca rekabetçi olmaya çalıştı. Ne olduğumuzu biraz daha gösterdik, rekabetçi olduk. Şimdi son maçımıza da bu performansla çıkmalı ve devam etmeliyiz.”

Katar teknik direktörü, kendileri için önemli olanın Ekvador maçında gösterilen imajı değiştirmek olduğunu söyleyerek, "Bizim için geçen maçtaki imajı değiştirmek önemliydi ve bunu yaptık. Kim olduğumuzu biliyoruz, belirli sınırlamalarımız var." diye konuştu.

Bunun ilk Dünya Kupası tecrübeleri olduğunun altını çizen İspanyol teknik adam, "Bu, bir Dünya Kupası'na ilk katılımımız ve bize deneyim kazandıracak." ifadelerini kullandı.

“Mendy’e Teşekkür Ederim”

Senegal Teknik Direktörü Aliou Cisse, maç sonunda galibiyet için kalecisi Mendy’e teşekkür etti:

"Bu çocuklarla gerçekten mutluyum. Bizi oyunda tutan Mendy'ye teşekkür ederim. Ama yediğimiz golü engelleyebilirdik. Harika takımlar ve harika oyuncular yeniden harekete geçmeyi biliyor. Ekvador başka bir rakip. O maçtan önce her şeyi toparlayıp önümüze koymamız gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada en öne çıkan performansı sergileyen oyuncu, Senegal’in galibiyetine karşın Katarlı Muhammed Muntari oldu.

Ülke tarihine adını yazdıran Muntari, Katar’ın Dünya Kupası’ndaki ilk golünü, kendi seyircisi önünde attı.