Sebastian Szymanski: “Türkiye’nin En Büyüğü”

ANA SAYFAHABERLER → Sebastian Szymanski: “Türkiye’nin En Büyüğü”

Sebastian Szymanski: “Türkiye’nin En Büyüğü”

Sebastian Szymanski: “Türkiye’nin En Büyüğü”

Fenerbahçe’nin Dinamo Moskova’dan kadrosuna kattığı yeni transferi Sebastian Szymanski, FB TV’ye açıklamalarda bulundu.

Sarı lacivertli kulübe transfer sürecinden takımın güncel durumuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Polonyalı oyuncu, Fenerbahçe’yi “Türkiye’nin en büyüğü” olarak nitelendirdi.

İşte Sebastian Szymanski’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

“Burada Olmaktan Dolayı Çok Mutluyum”

Geçtiğimiz sezonu Feyenoord’da kiralık geçirdikten Fenerbahçe'ye katılan Sebastian Szymanski, sarı lacivertli kulübü tercih etme sürecini anlattı:

“Burada olduğum için mutlu ve gururluyum. Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe’ye geldim. Fenerbahçe beni çok istedi ve ben bunu tam anlamıyla hissettim. Buraya gelmemdeki ana sebep bu diyebilirim. Başkanımız ve sportif direktörümüzle görüştükten sonra büyük bir ailenin içinde olabileceğimi hissettim. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Sabırsızlıkla oynayacağımız maçları bekliyorum.”

Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası finalini izlediğini belirten 24 yaşındaki Polonyalı oyuncu, transfer sürecine dair kimseyle konuşmadığını sözlerine ekledi.

Sebastian Szymanski, transferinin uzadığına vurgu yaparken takıma katıldığı andan itibaren bir aile ortamıyla karşılaştığının altını çizdi:

“Transferim biraz uzun bir süreç sonrasında tamamlandı. Ben de bir an önce takımla antrenmanlara başlamayı istedim. Benim açımdan adaptasyon gerçekten çok iyi bir şekilde ilerliyor. Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir aile olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Herkes bana yardımcı oluyor. Zaten bir futbolcu için yeni takımına gitmeden önce istediği şeyler de takım arkadaşlarının ona yardımcı olması, açık olmasıdır. Bu da bana göre en iyi şeylerden bir tanesi ki ben de bunu iyi bir şekilde görüyorum.”

“Şampiyonluk Gerçekten Çok Önemli”

Sebastian Szymanski, röportajının devamında bir futbolcu için şampiyonluk hissinin ne kadar önemli olduğuna değindi.

Daha önce Legia Varşova ve Feyenoord formalarıyla bu sevinci yaşayan 24 yaşındaki oyuncu, hedefinin Fenerbahçe ile de bunu başarmak olduğunu söyledi:

“Şampiyonluk her zaman harika hisler verir. Kendinizi çok iyi hissedersiniz. Diliyorum ki herkes kariyerinde şampiyonluk hissini yaşayabilir. Kupalar noktasında sadece beni baz almamak lazım çünkü takım içerisinde çok fazla kupa kazanmış çok tecrübeli oyuncular da var. Bana göre fazlasıyla iyi bir takımız. Birbirimizi çok daha iyi tanıyarak daha iyi performans ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Hep birlikte harika işler başarabiliriz. Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe’deyim.”

Bir futbolcu olarak kendi profilini de anlatan Polonyalı hücumcu, birkaç pozisyonda oynayabildiğinin altını çizerek “10 numara ve 8 numara pozisyonunda da oynayabiliyorum. Kenarlarda da oynadığım oluyor ama açıkçası kenarlarda oynamaktan pek hoşlanmıyorum. Daha çok orta saha orijinli bir futbolcuyum. 10 numara ya da 8 numara arasında benim için fark yok, ikisinde de oynayabiliyorum. Futbol karakteri olarak savaşmayı, pres yapmayı ve koşmayı seven bir futbolcuyum. Takımım için en iyisini sergilemeye çalışan bir oyuncuyum. Yeteneklerim olduğunu düşünüyorum. Bazen bu yeterli olabiliyor bazen daha iyisini yapmanız da gerekebiliyor.” diye konuştu.

“Bazen tek dokunuşla oynamanız gereken bir pozisyon oluşabilir bazen de topu ayağınızda daha fazla tutmanız gereken bir durumda olabilirsiniz. Bana göre bu oyun içindeki aksiyonlara ve zamanlamaya bağlı.” sözleriyle futbola bakış açısını paylaşan Szymanski, “Yıllar geçtikçe bu konuda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu noktada çok şey öğrendim. Topa sahip mi olmalı yoksa daha hızlı bir şekilde oynamalı mı? En iyi anı düşünerek en iyi anı o anda hissedip duruma göre hareket etmelisiniz. Bu noktada çok daha iyiye gidiyorum. Bu özellikler bende mevcut. Futbolseverler de görüyordur, bu konuda gelişim kat ettiğimi düşünüyorum.” sözleriyle ise kişisel gelişimine vurgu yaptı.

“İdolüm Messi”

Sebastian Szymanski, dünya futbolunda kendisine örnek aldığı oyuncunun ise Arjantinli süper yıldız Lionel Messi olduğunu belirtti.

Efsanevi oyuncunun kendisi için bir idol olduğunu vurgulayan 24 yaşındaki Sebastian Szymanski, “Lionel Messi benim için bir idol. Bana göre dünyadaki en iyi futbolcu. Belki de sol ayaklı olduğu için onu çok daha fazla seviyorum. Oyun tarzını çok beğendiğim bir futbolcu. Kendisi sahada çok zeki ve ne yapması gerektiğini bilen bir oyuncu. Benim tercihim Messi ama elbette ki Ronaldo da dünyanın en iyi futbolcularından biri. Buna şüphe yok ama benim tercihim Messi.” dedi.

Sebastian Szymanski sözlerini, Fenerbahçe taraftarlarına destekleri için teşekkür ederek bitirdi.