Şampiyonu Belirleyen Beşiktaş - Galatasaray Derbileri

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonu Belirleyen Beşiktaş - Galatasaray Derbileri

Şampiyonu Belirleyen Beşiktaş - Galatasaray Derbileri

Şampiyonu Belirleyen Beşiktaş - Galatasaray Derbileri

Beşiktaş - Galatasaray derbisi, her sezon futbolseverleri heyecanlandıran maçlar ortaya çıkarmış bir derbi.

İki takım arasındaki karşılaşmalar, Süper Lig tarihinde birçok sezonda son haftalara denk gelmiş ve şampiyonluğun düğümünün çözüldüğü maçlar olmuştu.

Beşiktaş ve Galatasaray, pazar akşamı saat 19.00’da sezonun bitimine 6 hafta kala Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek. 2022/23 Spor Toto Süper Lig sezonunun kaderi, bu karşılaşmaya bağlı olarak değişebilir.

İşte Süper Lig’in yakın tarihinden şampiyonu belirleyen Beşiktaş - Galatasaray derbileri:

 

“Sergen Attı Şampiyonluk Geldi”

2002/03 sezonu, Beşiktaş’ın kuruluşunun 100.yılı olması sebebiyle Beşiktaş taraftarları için özel bir sezondu.

Ancak 2002/03 sezonunu özel kılan tek unsur, Beşiktaş’ın 100.yılı olması değildi. Siyah beyazlılar, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde tarihi bir şampiyonluk kazandı.

Ligin sondan ikinci haftasına gelindiğinde Beşiktaş, Galatasaray’ın 5 puan önündeydi. Ezeli rakibini İnönü’de ağırlayacak Beşiktaş’a, şampiyonluk için 1 puan yetiyordu.

Uzun süre 0-0 devam eden maçta Galatasaray son dakikalarda gol için baskısını artırmıştı. Çok adamla ilerde olan rakibinden topu alan ve kontra atağa çıkan Beşiktaş, kulüp tarihine bir şampiyonluk eklemek üzereydi.

Ahmet Dursun’un indirdiği topu kontrol eden Sergen Yalçın, yanındaki Tümer Metin’e topu verdi ve ceza sahasına doğru koşmaya başladı.

Saniyeler sonra Tümer Metin topu içeri çevirdiğinde Sergen Yalçın golü atıyor, Beşiktaş 1-0’lık galibiyetle şampiyonluğunu ilan ediyordu.

Hasan Kabze’nin Altın Dokunuşu

2005/06 sezonunda Beşiktaş şampiyonluk yarışının uzağında kalsa da Fenerbahçe ve Galatasaray, unutulmaz bir çekişme içerisindeydi.

Fenerbahçe, son 2 haftaya girilirken Galatasaray’ın averajla önünde yer alıyordu. Galatasaray’ın sondan bir önceki maçı ise Beşiktaş deplasmanıydı.

Galatasaray, mutlak kazanması gereken maçın 51.dakikasında Tümer Metin’den yediği golle geri düştü. Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, bu golün ardından Hasan Kabze’yi 60.dakikada oyuna sürdü.

Gerets’in hamlesi erken sonuç verdi. Kabze, 64’te beraberliği getiren golü kaydetti. Ancak 1-1’lik skor sarı kırmızılılara yetmiyordu, bir gol daha gerekiyordu.

90+3.dakikada Hasan Kabze, ilk golü attığı noktadan, ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla Galatasaray taraftarını sevince boğdu. Galatasaray, Kabze’nin 2 golüyle İnönü’den 3 puanla döndü.

Son haftada Fenerbahçe, Denizlispor deplasmanında berabere kalınca Galatasaray 2005/06 sezonunun şampiyonu oldu ve bu gollerin değeri çok daha arttı.