Şampiyonluk Yarışı Aranın Ardından Devam Ediyor

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonluk Yarışı Aranın Ardından Devam Ediyor

Şampiyonluk Yarışı Aranın Ardından Devam Ediyor

Şampiyonluk Yarışı Aranın Ardından Devam Ediyor

Spor Toto Süper Lig, verilen milli takım arasının ardından son 10 haftalık bölümü ile başlıyor.

Şampiyonluk yarışının tüm hızıyla sürdüğü Spor Toto Süper Lig’in son bölümüne Galatasaray, 25 maç sonunda topladığı 60 puanla lider giriyor.

Galatasaray’ı 24 maçta topladığı 54 puanla Fenerbahçe takip ederken Beşiktaş 49, Adana Demirspor 45 ve Trabzonspor ise 44 puanla ilk 5 sırayı oluşturuyor.

Şampiyonluk Yarışı Kızıştı

Spor Toto Süper Lig’de milli takım arasının öncesinde şampiyonluk yarışında kritik bir hafta oynandı.

Lider Galatasaray, 26.haftanın açılış maçında arabam.com Konyaspor’a 2-1 mağlup olarak ligde 14 maçtır süren rekor galibiyet serisini noktaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında öne geçmesine karşın son anlarda gelen gollere engel olamayan Okan Buruk’un ekibi, böylece milli araya puan kaybıyla girdi.

Sarı kırmızılıların puan kaybettiği haftada Corendon Alanyaspor deplasmanına giden Fenerbahçe ise fırsatı iyi değerlendirdi.

Maçın hemen başında geriye düşmesine rağmen skoru lehine çevirmeyi başaran sarı lacivertli ekip, Alanya’dan 3-1’lik galibiyetle döndü.

Bu sonuçla maç eksiğiyle Galatasaray ile olan puan farkını 6’ya indiren Fenerbahçe, eksik maçı da düşünüldüğünde farkı 3’e indirme fırsatını elde ederek şampiyonluk için umutlandı.

Yarışta Kritik Eşik

Verilen aranın ardından Spor Toto Süper Lig, çok kritik maçlarla 27.haftada geri dönüyor.

Buna göre Galatasaray, 1 Nisan 2023 Cumartesi günü sahasında Adana Demirspor ile karşılaşmaya hazırlanıyor.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki yeni bir galibiyet serisine başlamak isteyen sarı kırmızılılar, mutlak 3 puan hedefliyor.

Öte yandan ligde oynadığı son 8 maçta yalnızca 1 mağlubiyet alan Adana Demirspor’un formu dikkat çekiyor.

Spor Toto Süper Lig’de 27.haftanın büyük maçında ise 2 Nisan 2023 Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.

Bu sezon henüz derbi galibiyeti bulunmayan teknik direktör Jorge Jesus, Türkiye kariyerindeki bir ilki, çok kritik bir haftada başarmayı planlıyor.

Diğer taraftan Beşiktaş ise teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte yakaladığı çıkışı sürdürmenin ve Fenerbahçe ile olan puan farkını 2’ye indirmenin hesaplarını yapıyor.