Şampiyonlar Ligi Tarihinin En Golcüleri

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonlar Ligi Tarihinin En Golcüleri

Şampiyonlar Ligi Tarihinin En Golcüleri

Şampiyonlar Ligi Tarihinin En Golcüleri

Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarih boyunca birçok ikonik futbolcu forma giydi.

Efsanevi kaleciler, büyük savunma oyuncuları, maestrolar ve rekortmen golcüler, bu prestijli turnuvanın tarihinde yerlerini aldılar.

Özellikle golcüler, attıkları gollerle birçok kez takımlarına galibiyeti ve hatta kupayı getirdiler.

İşte UEFA Şampiyonlar Ligi’nin En Golcü 10 Oyuncusu

Zirvedeki İkili Değişmiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihi boyunca 100 gol barajını aşabilen yalnızca 2 isim var. Futbol dünyasında 2000 yılından sonraki döneme damga vuran bu iki isim, birçok farklı alanda olduğu gibi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de büyük bir rekabetin parçası oldular.

Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda Manchester United, Real Madrid ve Juventus formalarıyla ter döken Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, 5 kez bu dev kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Cristiano Ronaldo bu 5 kupanın da dahil olduğu başarılı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde tam 141 gol atarak turnuva tarihinin en golcüsü oldu.

Cristiano Ronaldo’yu en yakından takip eden kişi ise elbette Lionel Messi’ydi. Barcelona ve Paris Saint Germain formalarıyla Devler Ligi sahnesine çıkan Arjantinli süper yıldız, 129 kez fileleri havalandırdı ve tamamı Barcelona ile olmak üzere 4 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

50 Gol Barajında 6 İsim Var

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en golcü oyuncusu olarak öne çıkan isim ise Robert Lewandowski oldu.

Bu kupayı Bayern Münih formasıyla 1 kez kazanan Lewandowski; Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Barcelona formalarıyla 91 gole imza attı.

Polonyalı golcüyü, kişisel müzesinde 5 UEFA Şampiyonlar Ligi madalyası bulunan Karim Benzema takip etti. Ballon d’Or sahibi oyuncu, Olimpik Lyon ve Real Madrid formalarıyla rakip ağları 90 kez sarstı.

Bu iki oyuncunun ardından ise Real Madrid efsanesi Raul Gonzalez (71) geldi. Raul, tarihte çok uzun bir süre turnuvanın en golcüsü unvanını taşımayı başarmıştı.

Ruud van Nistelrooy (56), Thomas Müller (53) ve Thierry Henry de (50) UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 50 gol ve üstüne ulaşan diğer oyuncular olarak tarihteki yerlerini aldılar.