Şampiyonlar Ligi’nde İlk Çeyrek Finalistler Belli Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonlar Ligi’nde İlk Çeyrek Finalistler Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi’nde İlk Çeyrek Finalistler Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi’nde İlk Çeyrek Finalistler Belli Oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistlerin 4’ü, geride kalan maç haftasında belli oldu.

7-8 Mart 2023 tarihinde oynanan 4 maç sonucunda 4 takım, rövanş maçları sonucunda isimlerini UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasına yazdırmayı başardı.

Buna göre Benfica (Portekiz), Chelsea (İngiltere), Bayern Münih (Almanya) ve AC Milan (İtalya) bir üst tura yükselen takımlar oldular.

Benfica Seriyi Devam Ettirdi

Portekiz temsilcisi Benfica, 7 Mart 2023 Salı akşamı oynanan maçta Belçika temsilcisi Club Brugge’ü ağırladı.

Belçika’da oynanan ilk karşılaşmadaki 2-0’lık avantajla evinde tur için sahaya çıkan Benfica, bu maç öncesinde Portekiz’de Belçika ekiplerini ağırladığı son 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik almış ve hiç yenilmemişti.

Club Brugge karşısında alınan 5-1’lik farklı galibiyetin ardından serisini devam ettiren Benfica, adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Bu sonucun ardından Belçika temsilcisinde İngiliz teknik direktör Scott Parker ile yollar ayrıldı. Ağustos ayında Bournemouth’tan gönderilen Parker, böylece bir sezonda iki kez görevden alınmış oldu.

Graham Potter Şampiyonlar Ligi’nde Güldü

Salı akşamının bir diğer karşılaşmasında ise Premier League’de sıkıntılı günler geçiren Chelsea, evinde Borussia Dortmund’u konuk etti.

İlk maçı 1-0 kazanarak Londra’ya gelen Borussia Dortmund, rakibi karşısında skor üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen taraf Chelsea oldu.

Borussia Dortmund’un ise İngiliz ekiplerine karşı deplasmanlardaki mağlubiyet serisi 6 maça çıktı.

PSG Yine Başaramadı

Haftanın sonucu en çok merak edilen maçında turnuvanın favorilerinden Bayern Münih ve Paris Saint Germain karşı karşıya geldi.

Allianz Arena’ya ilk maçta aldığı 1-0’lık galibiyetin avantajıyla çıkan Bayern Münih, eski PSG’li Choupo-Moting ve Serge Gnabry’nin golleriyle rakibini evinde 2-0 yendi.

Böylece modern Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 28 sezonunun 23’ünde çeyrek finale çıkmayı başaran Bayern Münih, bu sezon turnuvada çıktığı 8. Maçından da galip ayrılarak yoluna kayıpsız devam etti.

Paris Saint Germain ise yıllardır yaptığı büyük yatırımlara karşın üst üste ikinci Şampiyonlar Ligi sezonunda da çeyrek finali göremeden elendi.

Paris ekibinin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi’nin Şampiyonlar Ligi hasreti böylece 8 sezona çıktı.

Milan 10 Yıl Sonra Başardı

Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan ekiplerden biri olan AC Milan ise Londra’da tur için Tottenham karşısına çıktı.

İlk maçta İtalya’daki 1-0’lık avantajını korumak için İngiltere’ye gelen AC Milan, İtalyan Antonio Conte önderliğindeki Tottenham’a karşı istediğini aldı.

90 dakikası 0-0 biten mücadelenin ardından Şampiyonlar Ligi’nde 10 yıl sonra çeyrek finale yükselen AC Milan, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

Maçın ardından özellikle İngiliz basınında, Premier League’deki istikrarsız sonuçların ardından Avrupa’dan da elenen Tottenham Teknik Direktörü Antonio Conte’nin görevde kalıp kalmayacağı tartışılmaya başlandı.