Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Başlıyor

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Başlıyor

Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Başlıyor

Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Hafta Başlıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta başlıyor. Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda yarışan 32 takım, ikinci hafta maçlarıyla Devler Ligi’ndeki yolculuklarına devam ediyor.

Türkiye’nin UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcisi Galatasaray’ın A Grubu’nda Manchester United deplasmanına çıkacağı ikinci haftada, diğer gruplardaki mücadele de tüm hızıyla sürecek.

Salı Gününün Programı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta 3 Ekim 2023 Salı günü oynanacak 8 maçla başlayacak.

Bayern Münih’in 3 puanla lider olduğu A Grubu’nda Manchester United – Galatasaray ve Kopenhag – Bayern Münih maçları oynanacak. İlk haftayı 1’er puanla geçen Galatasaray ve Kopenhag, güçlü rakipleri karşısında avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak. Öte yandan Manchester United ise kötü başladığı Premier League’in ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk puanlarını almayı hedefleyecek.

B Grubu’nda ise ilk maçını PSV karşısındaki 4-0’lık galibiyetle geçen Arsenal, Fransa’da Lens deplasmanına galibiyet için çıkacak. Grubun bir diğer karşılaşması ise 1 puanlı son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla ve PSV arasında oynanacak.

C Grubu’na gelindiğindeyse, grubun en büyük iki favorisi Real Madrid ve Napoli, kozlarını Diego Armando Maradona Stadyumu’nda paylaşacak. İlk haftayı 3’er puanla geçen iki ekip, birçok otoriteye göre grup liderliği için çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Union Berlin ve Braga ise ilk haftayı mağlup kapattıktan sonra turnuvadaki ilk puanlarını almaya çalışacak.

D Grubu ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftada RB Salzburg – Real Sociedad ve Inter – Benfica mücadelelerine sahne olacak. İlk haftanın ardından grupta 3 puanlı tek takım konumunda olan RB Salzburg avantajını korumayı, kuralar çekildiğinde grubun favorileri olarak gösterilen Inter ve Benfica ise birbirlerine üstünlük kurmayı hedefleyecekler.

Çarşamba Gününün Programı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü oynanacak maçların ardından sona erecek.

E Grubu’nda oynanacak Atletico Madrid – Feyenoord ve Celtic – Lazio maçları, grubun geleceği açısından takımların durumunu belirleyecek. İkonik bir şekilde Atletico Madrid karşısında kalecisinin son anlarda attığı golle 1 puanı kurtaran Lazio, İskoçya’da ilk haftada aldığı bu puanı perçinlemeye çalışacak. Atletico Madrid ise ilk hafta kaybettiği 2 puanı telafi etmek için Feyenoord karşısına mutlak 3 puanı hedefleyerek çıkacak.

Borussia Dortmund – Milan ve Newcastle United – Paris Saint Germain karşılaşmaları ise sadece F Grubu’nun değil tüm haftanın en merakla beklenen maçları olarak birçok futbolsever tarafından takip edilecek. Turnuvanın “Ölüm Grubu” olarak adlandırılan bu grupta, ilk haftayı 3 puanla geçen PSG, İngiltere’den de 3 puanla dönüp gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmaya çalışacak. Öte yandan Milan ve Borussia Dortmund ise Almanya’da avantajlı bir skor almak için mücadele edecek.

G Grubu’nda UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City, RB Leipzig ile karşı karşıya gelecekken Kızılyıldız ise Young Boys’u ağırlayacak. İlk maçlarını 3-1’lik skorlarla kazanan RB Leipzig ve Manchester City, ikinci haftada grup liderliği yolunda avantaj elde etmeyi deneyecekler. Öte yandan Kızılyıldız ve Young Boys ise 3 puanı alıp Avrupa kapısını açık tutmak için avantaj elde etmeye çalışacaklar.

İlk haftanın en farklı skorunu alan ve Antwerp’i 5-0 ile geçen Barcelona, H Grubu’nda ilk haftada Shakhtar Donetsk’i 3-1 yenen Porto’ya konuk olacak. Antwerp ise sahasında grubun bir diğer puansız ekibi Shakhtar Donetsk’i ağırlayacak.