Şampiyonlar Ligi Finallerinin Golcüleri

ANA SAYFAHABERLER → Şampiyonlar Ligi Finallerinin Golcüleri

Şampiyonlar Ligi Finallerinin Golcüleri

Şampiyonlar Ligi Finallerinin Golcüleri

UEFA Şampiyonlar Ligi, tartışmasız bir şekilde uzun yıllardır Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki zirvesi olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en yetenekli futbolcularının, en büyük kulüplerinin ve en elit teknik direktörlerinin mücadele ettiği bu turnuvada, finale yalnızca 2 takım ulaşabiliyor.

Bu iki takımda yer alan futbolcular için UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkmak bile kariyerleri açısından unutulmaz olsa da bazıları ise bunu bir adım daha ileri götürerek finallerde attıkları gollerle tarihe geçiyor.

İşte UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde finallerin en golcü isimleri:

Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale Zirvede

Attığı 141 golle UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin gelmiş geçmiş en çok gol atan ismi olan Cristiano Ronaldo, finallerdeki başarısıyla da bir başka rekorun daha sahibi konumunda.

Real Madrid ve Manchester United formasıyla 5 kez kupada zafere ulaşan oyuncu, bu anlamda aynı zamanda turnuva tarihinin de en başarılı isimlerinden biri.

Çıktığı finallerde takımının gol yükünü çeken Cristiano Ronaldo, Manchester United ve Real Madrid’e finallerde 4 gollük katkı sağlamayı başardı. Portekizli süper yıldızdan başka hiçbir isim, UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinde bu gol sayısına ulaşamadı.

Buna göre Cristiano Ronaldo, Manchester United formasıyla kazandığı ilk ve tek UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 2008’de Chelsea ağlarını havalandırarak ilk final golünü atmıştı.

Daha sonra ise 2014’te Atletico Madrid ve 2017’de ise Juventus (2), Real Madrid formasıyla formunun zirvesinde olan Cristiano Ronaldo’ya kalelerini kapatamamıştı.

Cristiano Ronaldo’nun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinin en golcü oyuncusu olan Gareth Bale, attığı 3 gole eski takım arkadaşını takip etti.

Galli yıldız 2014’te Atletico Madrid ve 2018’de ise Liverpool (2) ağlarını havalandırdı.

2 Gollü 9 Yıldız

Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale’ın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinde en çok gol atan 9 ismin tamamı, kariyerleri boyunca çıktıkları final maçlarında 2 gol kaydettiler.

Barcelona formasıyla 3 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Eto’o, 1 kez Arsenal 1 kez de Manchester United filelerini havalandırdı.

Eto’o gibi finallerde 2 gol atan isimlerden Filippo Inzaghi ise bu gollerin ikisini de 2007’de Liverpool ağlarına gönderdi.

Turnuva tarihinin Cristiano Ronaldo’dan sonraki en golcü oyuncusu olan Lionel Messi ise, 2009’da ve 2011’de Manchester United’a iki farklı finalde gol attı.

Bu isimlerle birlikte Raúl González (Real Madrid), Mario Mandžukić (Bayern, Juventus), Hernán Crespo (AC Milan), Diego Milito (Inter) ve Karl-Heinz Riedle (Dortmund) da attıkları 2’şer golle turnuva tarihindeki finallere isimlerini yazdırdılar.