Rossi Attı, Fenerbahçe Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Rossi Attı, Fenerbahçe Kazandı

Rossi Attı, Fenerbahçe Kazandı

Rossi Attı, Fenerbahçe Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın kritik karşılaşmasında Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir, Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

İlk yarısı ortada geçen karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe, Başakşehir kalesine daha fazla gelmeye başladı.

Baskısının sonucunu 84.dakikada alan Fenerbahçe, Diego Rossi’nin ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla 1-0 öne geçti.

Skoru korumasını bilen Fenerbahçe, maçı 1-0 kazandı ve ligde puanını 23 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.

Medipol Başakşehir ise 10 maç sonunda 20 puanda kaldı.

"Onlara Karşı Kazanmak Kolay Değil"

Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Portekizli çalıştırıcı, “Takım bugün çok savaştı ama sadece savaşmadı, çok da iyi oynadı. Nasıl koşması, nasıl oynaması gerektiğini biliyorduk. Güzel bir maç izlettik. Sadece Türkiye ligi seviyesinde değil belki de Avrupa'nın en üst seviyesinde oynanan bir Futbol vardı sahada.”

“Kaliteli bir takıma karşı oynadık. Onlar sahada neler yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlardı. Fenerbahçe, bugün çok özgüvenliydi. Maçın her anında golün gelebileceğini biliyordu oyuncularım. Savunmada da çok iyiydik.”

“İstatistikler her zaman her şeyi göstermez ama rakibimizden her konuda daha iyiydik. Sahada daha üstün olan taraf bizdik. Kazanmak için her şeyi yaptık. Onların 2 tane Bertrand Traore ile pozisyonu vardı. Başakşehir çok iyi takım, onlara karşı kazanmak kolay değil.” dedi.

Taraftarların maç boyunca gösterdiği performansını öven Jesus,” Büyük takımları büyük yapan taraftarlarıdır. Taraftarları büyük olanlar, büyük takım diye adlandırılır! Tıpkı Fenerbahçe gibi. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Çünkü taraftarı çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Altay Bayındır’ın performansını da öven Jesus, milli kaleci hakkında; “Bugün bize galibiyeti getiren Altay'dı. Son dakikada güzel bir kurtarış yaptı. Altay, Fenerbahçeliler'in sevgisini hak ediyor. O büyük bir kaleci. Türkiye'nin en iyilerinden biri. Taraftar onu sevmeli. İşler iyi giderken sevgi göstermek kolaydır. Bana göre farkı yaratan şey, işler kötü giderken yanlarında olmaktır. Oyuncular hata yapar, bu normaldir. Çünkü bu PlayStation değil. Oyuncu hata yapınca da taraftarlar yanında olmalı.” şeklinde konuştu.

Jorge Jesus, son olarak kontratı hakkında gelen soruya; “Mayıs sonuna kadar kontratım var ve bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bu, benim için konuşulacak bir şey değil.” cevabını verdi.

“Fenerbahçe Karşılığını Aldı”

Sahadan mağlubiyetle ayrılan Medipol Başakşehir’in teknik direktörü Emre Belözoğlu, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Belözoğlu, “Fenerbahçe, mesafeleri daraltıp, sizi boğmaya çalışıyor oyun içinde. Güçlü bir camia, tecrübeli teknik adamları var. Hareketsiz kaldığımız anlarda oyun Fenerbahçe'ye döndü. Kaybettiğimiz için üzgünüm. Oyun anlamında gelişeceğimiz dönemler var önümüzde. İki takım da hamlelerini yaptı. Fenerbahçe karşılığını aldı, biz alamadık. Oyunda memnun olduğum, memnun olmadığım anlar da var. Hedeflerimiz var, en önemli hedeflerimizden biri Konferans Ligi'nde son 16'ya kalıp, ardından gidebileceğimiz yere kadar gidebilmek. Avrupa'da oynayacak olan tüm takımlarımıza da başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar

Fenerbahçe’de maçın oyuncusu 74’te oyuna giren ve 10 dakika sonra maçın tek golünü atan Diego Rossi oldu.

Geçen haftalarda yediği gollerle sorgulanan Altay Bayındır, 90+2.dakikada Medipol Başakşehir’in yakaladığı büyük fırsatta maçtaki tek kurtarışını yaptı ve takımının skoru korumasını sağladı.