Romain Saiss Beşiktaş’tan Şok Sözlerle Ayrıldı

ANA SAYFAHABERLER → Romain Saiss Beşiktaş’tan Şok Sözlerle Ayrıldı

Romain Saiss Beşiktaş’tan Şok Sözlerle Ayrıldı

Romain Saiss Beşiktaş’tan Şok Sözlerle Ayrıldı

Beşiktaş, Romain Saiss için Al-Sadd kulübüyle anlaştı.

Faslı savunma oyuncusunun, 2.5 milyon € + 300 bin € bonuslar karşılığında Katar temsilcisi Al-Sadd’a transfer olduğu resmen açıklandı.

Beşiktaş’a 2022/23 sezonu başında Wolverhampton’dan transfer edilen Romain Saiss, siyah beyazlı formayla 26 maçta forma giyip 1 gol ve 2 asiste imza atmıştı.

“Tek Sorun Şenol Güneş’ti”

Beşiktaş’tan Al-Sadd’a transfer olan Romain Saiss, Foot Mercato’ya açıklamalarda bulundu. Ayrılış süreciyle ilgili dikkat çekici ifadeler kullanan Faslı oyuncu, Beşiktaş’tan ayrılmasının ana nedeni olarak teknik direktör Şenol Güneş’i gösterdi.

“Bu konu hakkında aylardır hiçbir şey söylemedim. Sezon bitene kadar takıma ve kendime odaklandım. Konuşmak için doğru zaman değildi.” diyerek sözlerine başlayan Saiss, Şenol Güneş ile aralarındaki güven bağının koptuğunu belirtti:

“Beşiktaş’tan ayrılma kararımın kulüp, taraftar veya takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun, Şenol Güneş’ti. O geldiğinden beri, ona güvenemeyeceğimi anladığım ve gitmem gerektiğini düşündüğüm birçok olay oldu. Süreç, Dünya Kupası’ndan sonra başladı. Yaşanan her şey için beni suçladı. Kendisini iyi göstermek için basın önünde farklı, benimle farklı konuştu.”

2022/23 sezonunun ara transfer döneminde İngiltere’den teklif aldığını ancak bunun kabul görmediğini açıklayan Saiss, “Ara transfer döneminde İngiltere’den teklif aldım. Şenol Güneş’e İngiltere’ye gidip hikayemi tamamlamak istediğimi söyledim. Buna karşın transfer döneminin sonuna geldiğimizi ve benim yerimi doldurmanın zor olacağının farkındaydım. Kararlarını profesyonellikle karşıladım. Ancak kulüp, transfer döneminin sonunda benim gibi bir sol stoper transfer etti ve Şenol Güneş beni yedek kulübesine gönderdi.” diye konuştu.

O dönemde sakatlık dışında forma şansı bulamayacağının farkına vardığını söyleyen Romain Saiss, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Bir arkadaşım sakatlanmadan bir daha forma alamayacağımı biliyordum ve bir sezonu daha böyle riske atmak istemedim. Bana açık bir şekilde, ‘Sen en iyi defansım, hatta en iyi oyuncumsun.’ dedi. Ben de ona, ‘O zaman sürekli yedekte olmamı nasıl açıklarsın?’ diye sordum. Bir sorun varsa bana söylemek zorundaydı. Kulübün sportif direktörü bile 6 ayda iki kez istifa etmek istedi.”