Real Madrid Efsanesine Veda Etti

ANA SAYFAHABERLER → Real Madrid Efsanesine Veda Etti

Real Madrid Efsanesine Veda Etti

Real Madrid Efsanesine Veda Etti

Real Madrid, dün yaptığı açıklamayla 2009’dan beri kulübün formasını giyen Fransız yıldızı Karim Benzema ile yollarını ayıracağını duyurdu.

2009/10 sezonu başında Cristiano Ronaldo, Kaka ve Xabi Alonso gibi büyük yıldızların yanında “genç yetenek” olarak transfer edilen Benzema, bir kulüp efsanesi haline geldi ve Real Madrid ile birçok başarının altına imza attı.

Lyon’un Genç Yeteneği

Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in modern Los Galacticos projesinin bir parçası olan Karim Benzema, Avrupa futbol sahnesine Olimpik Lyon forması altında çıktı.

Fransa’nın en büyük potansiyellerinden biri olarak Lyon formasını 148 maçta giyen Benzema, 66 gol ve 27 asistle çok genç yaşta adından söz ettirmeye başladı. Öyle ki Karim Benzema, 22 yaşında Real Madrid’e katıldığında Ligue 1’de bir kez gol kralı, bir kez de sezonun oyuncusu seçilmişti.

Bu çıkışın ardından 35 milyon €’luk bonservis bedeliyle Madrid’e gelen Benzema, Florentino Perez’in çok uzun bir süre santrafor bölgesine transfer yapmamasına sebep oldu.

Los Blancos’daki ilk sezonunda dünya devine uyum sağlamaya çalışan Benzema, yıldızlar topluluğu takımda sezonu 9 gol ve 6 asist ile bitirdi.

Fransız yıldız ikinci sezonunda ise çıktığı 48 maçta 26 gol atarak bu seviyede var olabileceği kanıtladı ve beyaz formayla 20 golü aştığı ilk sezonunu yaşadı.

Real Madrid Efsanesi Olmaya Giden Süreç

Real Madrid formasını giydiği hemen her sezonda görevini başarıyla yerine getiren ve özellikle Cristiano Ronaldo ile yakaladığı uyumla birçok başarının başrolünde olan Benzema, Portekizli süper yıldızın kırdığı rekorlarda pay sahibi oldu.

Gol sayısını da daima belirli bir standardın üstünde tutan Benzema, bu performansıyla Real Madrid’in 9 numarasının sahibi olarak Avrupa futbolunun en iyi yardımcı oyuncularından birine dönüştü.

Cristiano Ronaldo’nun takımdan ayrıldığı 2018/19 sezonu ise Karim Benzema’nın artık başrole geçtiği sezon oldu.

Her sezon yaklaşık 50 küsür gol atan Cristiano Ronaldo’dan sonra hücumdaki liderliği alan Karim Benzema, Portekizli süper yıldız olmadan ilk sezonunda 53 maçta 30 gol 11 asist yaptı.

2019/20 sezonunda 27 ve 2020/21 sezonunda ise 30 gol atan Karim Benzema, kariyerinin zirvesine ise 2021/22 sezonunda ulaştı.

O sezon Real Madrid, toplamda 16. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşarken Karim Benzema tüm kulvarlarda 46 maça çıkıp 44 gol attı ve 15 asist yaptı. Bu performans Fransız yıldıza 34 yaşında Ballon d’Or ödülünü getirdi. Benzema, 1956’dan beri bu ödüle layık görülen en yaşlı futbolcu oldu.

Ayrılığı Ani Oldu

Real Madrid’in kaptanlığını da yapan Benzema, 2022/23 sezonun sonuna gelinmesiyle kulüpten ayrılma kararı aldı. Fabrizio Romano’nun geçtiğimiz saatlerde bildirdiğine göre Suudi Arabistan temsilcisi Al-Ittihad ile anlaşan Fransız yıldızın ayrılığı, teknik direktör Carlo Ancelotti için de ani oldu.

“Benzema'nın kararı gerçekten beklenmedikti. Ancak ne yapmamız gerektiğini düşünmek için zamanımız var. Forvet oyuncuları transfer edeceğiz.” diyen Ancelotti, oyuncusunun ayrılığını bu sözlerle yorumladı.

Real Madrid ise Benzema’nın ayrılığının açıklandığı duyuruda, "Real Madrid onun evi ve her zaman öyle kalacak. Ona ve tüm ailesine hayatının yeni döneminde en iyi dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

354 golle Real Madrid tarihinin gelmiş geçmiş en golcü ikinci ismi olarak takımdan ayrılan Benzema, 5’i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere kazandığı 24 kupanın ardından bir kulüp efsanesi olarak Madrid’e veda etti.