Real Madrid Avantajını Koruyamadı

ANA SAYFAHABERLER → Real Madrid Avantajını Koruyamadı

Real Madrid Avantajını Koruyamadı

Real Madrid Avantajını Koruyamadı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, turnuvanın son şampiyonu Real Madrid, sahasında Manchester City’i ağırladı.

Tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final aşamasında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Manchester City’nin Real Madrid’i ağırlayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı, 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü Etihad Stadyumu’nda oynanacak.

Real Madrid İlk Yarıyı Önde Kapattı

Mücadelenin ilk yarısında topla daha fazla oynayan Manchester City, kısa sürede oyunun kontrolünü de eline geçirdi.

Buna karşın net pozisyona girmekte zorlanan ve Erling Haaland’ı yeteri kadar topla buluşturamayan Manchester City, oyun kontrolünü pozisyon üstünlüğüne çeviremedi.

Rakibini hata yapmasını bekleyerek kontra ataklarla fırsatları kovalayan Real Madrid ise aradığı şansı dakika 36’da buldu.

Eduardo Camavinga’nın sol kanattan sürüklediği atakta ceza yayının çevresinde topla buluşan Vinicius Junior, yaptığı sert ve düzgün vuruşla Manchester City kalecisi Ederson’u mağlup etti.

Bu golle birlikte takımını 1-0 öne geçiren Vinicius Junior, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir rekoru da egale etti.

Buna göre, ilk 11 başladığı son 11 maçta da skora katkı yapmayı başaran Brezilyalı yıldız; daha önce Cristiano Ronaldo’ya ait olan bu rekorun ortağı oldu.

De Bruyne Umutları Diri Tuttu

İkinci yarıda, ilk yarının aksine daha çok topla oynayan ve ev sahibi avantajını rakibine hissettiren Real Madrid oldu.

Farkı açma çabalarını sonuçlandıramayan Carlo Ancelotti’nin ekibi, Vinicius Junior’ın etkili oyunuyla şanslar yaratsa da aradığı golü bulamadı.

Buna karşın dakika 67’de ceza sahası çevresinde İlkay Gündoğan’ın pasında topla buluşan Kevin De Bruyne, çok sert ve düzgün bir vuruşla vatandaşı Thibaut Courtois’yı mağlup ederek topu ağlara yolladı.

Bu golle birlikte 1-1’lik eşitliği yakalayan Manchester City, rövanş maçı öncesinde Santiago Bernabeu’da avantajı rakibine kaptırmadı.

Manchester City adına günün en dikkat çeken notlarından biri de rekortmen golcü Erling Haaland’ın etkisizliğiydi.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 12, toplamda ise 51 golün altında imzası olan Erling Haaland, Real Madrid karşısında tüm maç boyunca sadece 22 kez topla buluştu.

Haaland böylece maça ilk 11’de başlayan oyuncular arasında topa en az dokunan isim oldu.