PSG Yine Son 16 Turunda Elendi

ANA SAYFAHABERLER → PSG Yine Son 16 Turunda Elendi

PSG Yine Son 16 Turunda Elendi

PSG Yine Son 16 Turunda Elendi

Dünya futbolunun belki de en büyük üç yıldızına; Messi, Neymar, Mbappe’e sahip olan Paris Saint-Germain, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 turunda Bayern Münih’e elendi.

Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için yapılan büyük yatırımlar, Fransız ekibinin geçen sene olduğu gibi Son 16 turunda elenmesine engel olamadı.

PSG, son 7 sezonda tam 5 kez Son 16 turunda turnuvaya veda etti. İşte başkent ekibinin Şampiyonlar Ligi geçmişi:

 

2017-2019

2016/17 sezonunda grubunu Arsenal’in ardından ikinci sırada bitiren PSG, Son 16’da Barcelona’nın rakibi oldu. İlk maçı Paris’te 4-0 kazanan Paris, ikinci maçta Barcelona’nın 6-1’lik geri dönüşüne engel olamadı.

O gün Barcelona kadrosunda olan Neymar, yeni sezonun başında 222 milyon € ödenerek takıma katıldı. Futbol tarihinin en pahalı transferinin yanına 180 milyon €’luk Kylian Mbappe de eklendi.

17/18 sezonunda grubunda Bayern Münih olmasına rağmen grubu lider bitiren PSG, Son 16 turunda grubunu ikinci bitiren Real Madrid ile eşleşti. Son 2 sezonun şampiyonu, toplamda 5-1 ile Fransız temsilcisini kupa dışına itti.

18/19 sezonunda PSG; Liverpool ve Napoli’nin yer aldığı grubu lider bitirmeyi başardı. Son 16 turunda PSG’nin rakibi; teknik direktörüyle yollarını yeni ayırmış, düzensiz bir takım olan Manchester United’dı. Turun doğal favorisi olarak Fransızlar gösteriliyordu.

PSG, ilk maçı Manchester’da 2-0 kazanarak turun kapısını araladı. Ancak Fransa’daki maçta kâbusu yaşayan Paris Saint-Germain, son dakikada yediği golle 3-1’lik skora engel olamadı ve turnuvadan elendi.

2020-2021

İşte bu tarih aralığında Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna çok ama çok yakındı.

19/20 sezonunun ortasında hayatımıza giren ve her şeyi etkileyen Covid-19, Şampiyonlar Ligi’ni Portekiz’de yapılacak bir turnuvaya dönüştürmüştü.

Neymar ise o dönemde çok formdaydı. Çeyrek finaldeki Atalanta maçında gösterdiği bireysel performansla takımını yarı finale; Leipzig karşısında oynadığı oyunla finale taşıdı.

Finalde Bayern Münih’e karşı da aynı kaliteyi sahaya yansıtan Neymar ve PSG, tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşmaya çok yakındı. Ancak Coman’ın attığı gol, Bayern Münih’e şampiyonluğu getirdi.

Ertesi sezon daha da olgun bir şekilde kupaya konsantre olan PSG, Başakşehir’in de yer aldığı gruptan lider çıkmayı başardı. Son 16 turunda Mbappe’nin yaptığı hat-trick ile Barcelona’yı saf dışı bırakan PSG, çeyrek finalde Bayern’in rakibi oldu.

Almanya’daki maçta Neymar ve Mbappe’nin futboluyla 3-2 kazanan Fransız ekibi, evinde 1-0 yenilmesine rağmen yarı finale yükseldi. Bu maçı kaybetmiş olmalarına rağmen 90 dakikada Neymar’ın gösterdiği performans, PSG’nin neden iddialı bir takım olduğunu gösteriyordu.

Yarı Manchester City’e toplamda 4-1’lik skorla mağlup olan PSG, finali görememesine rağmen kötü olmayan bir Şampiyonlar Ligi sezonunu geride bıraktı.

2022-2023

PSG yönetimi, kupaya oldukça yaklaşmış olduklarını fark etti. Kupaya giden yolda oluşturulması gereken savunma ve orta saha hattını oluşturmak için kolları sıvadı.

Donnarumma, Hakimi, Ramos, Mendes, Wijnaldum gibi isimler kadroya dahil edildi. Barcelona ile sözleşmesini uzatamayan Lionel Messi de kadroya katılarak Messi - Neymar - Mbappe üçlüsü oluşturuldu.

PSG; grup aşamasında Manchester City ve Leipzig ile aynı gruptaydı. Fakat bu kez liderlik gelmedi. PSG, City’nin arkasından ikinci olarak Son 16 turuna yükseldi.

Rakip Real Madrid olmuştu. İlk maçta Lionel Messi, penaltı kaçırdı ve büyük bir avantajı takımına getiremedi. Mbappe’nin attığı golle İspanya’ya 1-0’lık avantajla gidildi.

Madrid’deki maçta da Kylian Mbappe’nin attığı golden sonra her şey PSG’nin istediği gibi ilerliyordu. Son 30 dakika kalmıştı ve 2-0 öndelerdi.

Donnarumma’nın hatası ve ardından gelen 3 Karim Benzema golü PSG’yi turnuva dışına itti.  Teknik direktör Mauricio Pochettino, faturanın kesildiği isim oldu.

Ertesi sezona Luis Campos ve Christophe Galtier ikilisiyle giren PSG; Vitinha, Fabian Ruiz, Mukiele gibi transferlerle eksik pozisyonları doldurmaya çalıştı.

Grup yine zordu fakat PSG bu grubu lider bitirecek kapasitedeydi. Juventus, Benfica ve Maccabi Haifa'nın yer aldığı grupta; grubun bitmesine son 5 dakika kala liderlerdi.

Her iki maçta da yenemedikleri Benfica, İsrail’de 90+2.dakikada Joao Mario’nun attığı golle grupta her şeyi değiştirdi. Puan, galibiyet, ikili averaj, genel averaj, attığı gol, yediği gol istatistikleri birebir aynı olan iki takım; Benfica deplasmanda daha fazla gol attığı için Benfica 1, PSG 2 olarak sıralandı.

Grup liderleri arasından Bayern Münih’i çeken PSG, ilk maçta evinde çok etkisiz bir performans gösterdi ve 1-0 mağlup oldu. Mbappe, sakatlığı sebebiyle ilk 11’de başlayamadı.

Dün akşam oynanan rövanş maçında ise Neymar yoktu. PSG hiçbir şey üretemediği maçta Bayern Münih’e 2-0 mağlup oldu ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yine Son 16 turunda veda etti. 

PSG, bu mağlubiyetle birlikte son 7 sezonda 5 kez Şampiyonlar Ligi’nden Son 16 turunda elenmiş oldu.