Premier League’in En Pahalı 10 Transferi

ANA SAYFAHABERLER → Premier League’in En Pahalı 10 Transferi

Premier League’in En Pahalı 10 Transferi

Premier League’in En Pahalı 10 Transferi

Devasa bir fiyat etiketi büyük sorumluluklar getirir ancak bu, işin her zaman böyle olduğu anlamına gelmez. Premier League tarihindeki en pahalı transferlerden bazıları hayal kırıklıklarıyla sonuçlandı.

Premier League’de tüm zamanların en pahalı 10 transferini sizler için listeledik.

*Listede sadece İngiliz futbolcular değil, bir İngiliz kulübü tarafından satın alınan en pahalı oyuncular yer alıyor.

10. Nicolas Pepe (Arsenal, 2018) - 80 Milyon €

Arsenal, Fransız ekibi Lille’de 28 maçta 22 gol attığı muhteşem bir sezonun ardından Fildişi Sahilli Pepe'yi kadrosuna kattı.

Ancak Pepe henüz Lille’de sahip olduğu gibi bir forma sahip değil. Hatta bazı taraftarların, zararına satılmasını talep etmesine sebep olan birkaç disiplin sorunu da yaşadı.

Yine de geçmişte kalitesini gösteren Pepe; hızı, ayak hareketleri ve soğukkanlılığıyla övünüyor. Ne olursa olsun, Arteta onu 2022/23 sezonunun başında kiralık olarak Nice’e gönderdi ve görünüşe göre Fildişi Sahilli futbolcu şu an için Emirates’e dönecek gibi gözükmüyor.

9. Jadon Sancho (Manchester United, 2021) - 82 Milyon €

Birçok kişi, Sancho’nun 2017’de Borussia Dortmund’a gitmek için Manchester City’den ayrıldığında büyük bir hata yaptığını düşündü ama Sancho, bunun ustaca bir hareket olduğunu kanıtladı.

Sancho, Bundesliga devinde 50 gol ve 64 asiste imza attıktan sonra, büyük bir beklenti ve devasa bir transfer ücretiyle Manchester United’a katıldı. Ne yazık ki şimdiye kadar abartılı bir oyun sergilemedi ancak Erik ten Hag, Sancho’nun eski formuna ve neşesine yeniden kavuşması için hiç şüphesiz çok çalışacak.

8. Wesley Fofana (Chelsea) - 84 Milyon €

2020/21 sezonunda Leicester City’de “Sezonun Genç Oyuncusu” seçilen Fofana, 2022’de Chelsea’ye transfer olmadan önce King Power Stadyumu’nda başarılı bir oyun sergilemeye devam etti.

Henüz 20’li yaşlarının başında olan Fofana, Leicester City’de sahip olduğu oyunu Chelsea’de henüz yakalayamadı. Geçirdiği diz sakatlığı da, Maviler’de sadece 6 kez forma giyen Fofana’nın gelişimine engel oluyor.

8. Virgil van Dijk (Liverpool, 2017) - 84 Milyon €

Her şeyi mümkün kılan adam. Liverpool taraftarları, Hollandalı van Dijk’ın 2017’de Southampton’dan takıma katılmasıyla, kulübün 30 yıldan fazla bir süredir kazanamadığı Premier League şampiyonluğunu kazanma konusunda ciddileştiğinin farkındaydı.

Uzun boylu, güçlü, zarif, mükemmel oyun görüşü ve topa sahip olma konusunda iyi olan savunma oyuncusu, Premier League’deki en iyi defans oyuncusu olduğunu kanıtladı.

Kaya gibi sağlam performansları, kulübün 2020’deki lig şampiyonluğundan önce 2019’da Şampiyonlar Ligi’ni kazanmasına yardımcı oldu. 2020/21 sezonunun başlarında diz bağlarından sakatlandıktan sonra, geçen sezonun neredeyse tamamını ve Euro 2020’yi kaçırdı ama şimdi tamamen iyileşmiş durumda.

8. Romelu Lukaku (Manchester United, 2017) - 84 Milyon €

Belçikalı forvet Romelu Lukaku, 2017 yazında Goodison Park’tan Old Trafford’a geçiş yaparak İngiltere futbol tarihinin o dönemki en pahalı ikinci transferi oldu.

Jose Mourinho, sakatlanan Zlatan Ibrahimovic’in yerine dünya çapında bir forvet transferi istemişti ve istediğini aldı. Lukaku, Everton ve West Brom’da sergilediği performansıyla, bir gol makinesi olduğunu kanıtlamıştı ve iki yıl kaldığı Manchester United’da da etkileyici oyununu sürdürdü. 96 maçta 42 gol atarak Manchester United’ın 2017/18 sezonunu ikinci sırada bitirmesine katkı sağladı ancak Mourinho’nun bir sonraki sezon görevden alınmasını ve devamında sezonun kötü gitmesini engelleyemedi.

Ole Gunnar Solskjaer’in oyun tarzına uygun olmayan Lukaku, 2019’da Inter’e satıldı ve yeni takımının şampiyonluğunda itici güç oldu.

7. Harry Maguire (Manchester United, 2019) - 90 Milyon €

Harry Maguire, Rio Ferdinand’ın hızı veya Nemanja Vidic’in saldırganlığı ile donatılmamış olabilir fakat çok az kişi onun bu ikili sonrasında Kırmızı Şeytanlar’ın sahip olduğu en iyi savunma oyuncusu olduğuna karşı çıkabilir. Ta ki, Lisandro Martinez ve Raphael Varane gelene kadar.

Maguire’ın topa sahip olma konusundaki soğukkanlılığı ve hava toplarındaki etkisi, Hull City’nin 2016/17’de küme düştüğü sezonda zaten oldukça açıktı ve Leicester City’nin onu ertesi yaz 13,5 milyon €’luk bir ücret karşılığında takıma katmasına neden oldu. Maguire, King Power’da Avrupa’nın en iyi savunucularından biri haline geldi ve eksik olduğu yönlerini de telafi etti.

İngiltere milli takımının yapı taşı ve Kırmızı Şeytanlar’ın kaptanı olan Maguire’ın Manchester United’daki geleceği şimdilik belirsiz görünüyor.

6. Antony (Manchester United, 2022) - 95,5 Milyon €

Manchester United, Antony’yi kadrosuna katmadan önce uzun süre peşinden koştu. Ajax, Brezilyalı kanat oyuncusunu ucuza bırakmak istemiyordu. Sonunda istenilen miktar ödendi.

Şu anda Erik ten Hag ve Manchester United adına, sahip olduğu değeri kanıtlamış değil ama her hafta hiç şüphesiz kalitesinin belirtilerini gösteriyor. Hâlâ 20’li yaşlarının başında olan Antony’nin kesinlikle gelişme potansiyeli var.

5. Mykhalo Mudryk (Chelsea, 2023) - 99,5 Milyon €

Belki de tarihin en büyük transfer çalımı olan Mudryk, Ocak 2023 ara transfer döneminde Arsenal’e yakın görünüyordu. Ta ki, Chelsea araya girip çok daha iyi bir teklifle gelene kadar.

Mudryk, başlangıçta Chelsea’ye 70 milyon €’ya mal oldu ancak Shakhtar Donetsk tarafından yedi buçuk yıllık sözleşmesindeki eklentiler ve maddeler de işin içine dahil olunca mevcut ücrete 29,5 milyon € daha eklendi.

4. Paul Pogba (Manchester United, 2016) - 100 Milyon €

Pogba’nın 2016 yılında Old Trafford’a gelişi, Premier League tarihinin tartışmasız en olağanüstü anı olmaya devam ediyor.

Fransız oyuncu, 19 yaşındayken Juventus’a gitmek için Manchester United akademisine sırtını dönmüştü. Torino’da kısa sürede Avrupa’nın hayranlıkla bakılan orta saha oyuncularından biri haline geldi. Yeteneği, topa ilk dokunuşu ve orta sahadaki güvenilirliği, onu Old Trafford’da oynamaya uygun hale getirdi ve Premier League devi, 2016’da eski oyuncusunu rekoru bir ücret karşılığında yeniden kadrosuna kattı.

Pogba, Jose Mourinho ile defalarca tartıştı ve kulüpten ayrılacağına dair yıllarca çok sayıda söylenti çıktı. Sonunda 2022 yazında takımdan ayrıldı ve Pogba, tekrardan Juventus’a katıldı. 

3. Romelu Lukaku (Chelsea, 2021) - 110 Milyon €

Lukaku, Inter ile İtalya’da geçirdiği iki muhteşem yılın ardından 2021 yazında büyük bir ücret karşılığında Chelsea’ye ikinci kez katıldı ancak Belçikalı oyuncu fiyatının hakkını vermekte zorlandı ve sonunda yine kiralık olarak Inter’e geri döndü.

110 milyon €’luk ücret, İngiltere transfer rekorunun biraz gerisinde kalsa da Belçikalı forveti tüm zamanların en yüksek toplam transfer değerine sahip oyuncusu yaptı. Lukaku’ya çeşitli kulüpler tarafından toplamda 325 milyon €’dan fazla bir ücret harcandı.

2. Jack Grealish (Manchester City, 2021) - 113 Milyon €

Grealish, turnuva boyunca sadece bir maça ilk 11’de ​​başlamasına rağmen, Euro 2020 finaline giden yolda muhtemelen İngiltere’nin en sevilen oyuncusu olduğu bir yaz döneminin ardından Manchester’a geldi.

Geçmişte, rakipleri Manchester United’a transfer olmaya yakın görünmesi, onun City taraftarı olduğu anlamını yitiriyor. Ayrılırken Aston Villa taraftarlarına yazdığı içten mektup da onun hangi takımın taraftarı olduğunu açıklıyor.

Başlangıçta Pep Guardiola’nın yöntemlerine uyum sağlamakta zorlanan Grealish, şu an elinden gelenin en iyisini yapmaya başladı ve başarı madalyalarını da şimdiden koleksiyonuna ekledi, büyük ihtimalle yenileri de yolda.

1. Enzo Fernandez (Chelsea, 2023) - 121 Milyon Euro

Bitmek bilmeyen bir transfer hikayesinin ardından Chelsea, sonunda Benfica’nın Fernandez’in sözleşmesine koyduğu serbest kalma maddesini yerine getirdi ve Benfica’da sadece 6 ay kaldıktan sonra Fernandez’in Chelsea forması giymesini sağladı.

Arjantin ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan ve turnuvanın “En İyi Genç Oyuncu” ödülünü de kazanan Fernandez, Chelsea’nin uzak kaldığı başarılarına geri dönmesinde büyük rol oynayabilir.