Premier League’de Rekor Kırıldı

ANA SAYFAHABERLER → Premier League’de Rekor Kırıldı

Premier League’de Rekor Kırıldı

Premier League’de Rekor Kırıldı

Dünyanın en çok takip edilen ligi olan İngiltere Premier League, bu sezon yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle dikkat çekiyor.

Premier League'de 2022/23 sezonunda şu ana kadar 12 farklı teknik direktör görevinden ayrıldı. Böylece Premier League tarihinde sezon içindeki teknik direktör değişimleri konusunda rekor kırıldı.

Chelsea İçin Değişim Sezonu

Geçtiğimiz yıl Todd Boehly’nin çoğunluk hisselerini satın aldığı Chelsea için bu sezon, değişimlerin sezonu oldu.

İngiltere Premier League’de 2022/23 sezonuna görece zayıf bir performansla başlayan Chelsea, kendisine UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıran Thomas Tuchel ile yollarını ayırdı.

Eylül ayında gerçekleşen bu ayrılık, İngiltere Premier League’de küçük çaplı bir domino etkisi yarattı. Todd Boehly başkanlığındaki yönetim kurulu, Thomas Tuchel’in yerine Brighton’da yaptıklarıyla takdir toplayan Graham Potter’ı getirdi.

Graham Potter’dan boşalan Brighton teknik direktörlük koltuğuna ise İtalyan Roberto De Zerbi oturdu.

Buna karşın sezonun kalan bölümünde Graham Potter ile de aradığını bulamayan Chelsea, geçtiğimiz günlerde İngiliz teknik direktörüyle de yollarını ayırdı.

An itibariyle Maviler’in takımın başına “geçici olarak” kulüp efsanesi Frank Lampard’ı getireceği iddia edilirken kısa süre önce Bayern Münih’ten ayrılan Julian Nagelsmann’ın da güçlü bir aday olduğu söyleniyor.

Sonbaharda Yaprak Dökümü

Chelsea’nin Thomas Tuchel – Graham Potter ve Brighton’ın Graham Potter – Roberto De Zerbi hamlelerinin yanı sıra Premier League’de sonbaharda değişiklikler devam etti.

Bu sezonun ilk teknik direktör değişikliğine imza atan Bournemouth, henüz ağustos ayında Scott Parker’ın görevine son vermişti.

Ekim ayında ise bu kez Wolverhampton bir teknik direktör değişikliği yaptı. Bruno Lage, takım Premier League puan tablosunda 18. sıradayken yerini kaybetti.

Aston Villa’nın Steven Gerrard ile yollarını ayırdığı ekim ayının ardından Southampton’da çok uzun süredir takımın başında olan Ralph Hasenhüttl’ın görevine son verildi. Southampton, Hasenhüttl’dan boşalan koltuğa Nathan Jones’u oturttu.

Sonbaharın son günlerinde Wolverhampton’da göreve Julen Lopetegui gelirken Bournemouth ise geçici olarak takımı emanet ettiği Gary O’Neil ile devam kararı aldı.

2023’te 7 Değişiklik

Yeni yılın ilk teknik direktör değişikliği ise Everton’da yaşandı. Takımın ligin 19. sırasına düşmesiyle bir değişim kararı alan Everton Yönetim Kurulu, Frank Lampard’ın görevine son verdi.

Lampard’ın ardından göreve bir süredir boşta olan Sean Dyche getirildi. Ocak ayında başka bir değişiklik yaşanmazken şubat ayı ise önce Leeds United’ın Jesse Marsch ile yollarını ayırmasına sahne oldu.

Bu değişikliği, Southampton’ın hamlesi izledi. Hasenhüttl’ın yerine göreve gelen Nathan Jones’tan istediği verimi alamayan Southampton, bir değişiklik daha yaparak teknik direktörlük koltuğuna Rubén Sellés’i oturttu.

Mart ayında ise Crystal Palace’ta Patrick Vieira ile yol ayrımına gidildi ve görev Ada futbolunun en tecrübeli isimlerinden Roy Hodgson’a verildi.

Tüm bu isimlerin yanında belki de sezonun en ses getiren değişikliği Londra’da yaşandı.

Tottenham’ın İtalyan menajeri Antonio Conte, büyük ses getiren bir basın toplantısında oyuncularını ve kulübün kültürünü çok sert şekilde eleştirdikten sonra görevden alındı.

Bu sezonun “şu ana kadarki” en son değişikliğini ise Leicester City, 1495 gündür takımın başında bulunan Brendan Rodgers’ı görevden alarak yaptı.

An itibariyle Tottenham, Leicester City ve Chelsea’de yeni teknik direktörler göreve başlamadı.