Portekiz Milli Takımı’nın Yeni Teknik Direktörü Roberto Martinez

ANA SAYFAHABERLER → Portekiz Milli Takımı’nın Yeni Teknik Direktörü Roberto Martinez

Portekiz Milli Takımı’nın Yeni Teknik Direktörü Roberto Martinez

Portekiz Milli Takımı’nın Yeni Teknik Direktörü Roberto Martinez

2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde Fas’a mağlup olmasının ardından teknik direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran Portekiz, bugün itibariyle yeni teknik direktörünü buldu.

2022 Dünya Kupası’nda Belçika ile gruptan çıkamamasının ardından istifa eden Roberto Martinez, Portekiz’in yeni teknik direktörü oldu.

İşte Roberto Martinez’in teknik direktörlük kariyeri:

Kariyerine Şubat 2007’de Swansea City’de başlayan 49 yaşındaki çalıştırıcı, oldukça genç bir yaşta saha kenarındaki yerini aldı. Swansea City’de 126 maçta 62 galibiyet, 37 beraberlik ve 27 mağlubiyet alan İspanyol çalıştırıcı; bu performansıyla Wigan Athletic’in başına geçti. Kariyerindeki tek kupayı kazandığı takım olan Wigan’da 175 maça çıktı; 51 galibiyet, 46 beraberlik ve 78 mağlubiyet aldı.

Wigan Athletic ile 2012/13 sezonunda İngiltere Lig Kupası’nı kazanan Roberto Martinez, büyük bir başarıya imza attı. Bu kupa, Martinez’in teknik direktörlük kariyerinde kazandığı tek kupa olma özelliğini koruyor.

Ertesi sezon Everton’un başına geçen Martinez, 3 sezon kaldığı Liverpool’un mavi tarafında 143 maçta 62 galibiyet, 37 beraberlik ve 44 mağlubiyet aldı.  

EURO 2016 sonrası Belçika’nın teknik direktörlüğüne getirilen Martinez, birçoklarına göre Belçika’nın altın jenerasyonuna önderlik yaptı.

2016’dan 2022’ye kadar kaldığı Belçika’da 79 maçta 56 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet alsa da büyük turnuvalarda istediğini alamadı.

2018 Dünya Kupası’nda yarı finale kadar kayıpsız gelen Belçika, şampiyon Fransa’ya kaybetti ve turnuvayı üçüncü tamamladı.

EURO 2020’de ise çeyrek finalde bir diğer şampiyon İtalya’ya elenen Belçika, 2022 Dünya Kupası’nda ise Hırvatistan, Fas ve Kanada ile bilrikte yer aldığı grupta üçüncü olarak gruplarda turnuvaya veda etti.

Roberto Martinez, Portekiz ile 2026 Dünya Kupası sonuna kadar sözleşme imzaladı.