Pochettino Chelsea’nin Başına Geçecek

ANA SAYFAHABERLER → Pochettino Chelsea’nin Başına Geçecek

Pochettino Chelsea’nin Başına Geçecek

Pochettino Chelsea’nin Başına Geçecek

2022/23 sezonuna Thomas Tuchel ile başladıktan kısa bir süre sonra göreve Graham Potter’ı getiren Chelsea, önümüzdeki sezon takımı çalıştıracak ismi buldu.

Şu anda geçici olarak Frank Lampard yönetiminde maçlarına çıkan Maviler, önümüzdeki sezon için Arjantinli teknik direktörü Mauricio Pochettino ile anlaştı.

Fabrizio Romano’nun haberine göre önümüzdeki günlerde Chelsea ile resmi sözleşme imzalayacak olan Pochettino, görevine sezon sonunda, Haziran 2023’te başlayacak.

Espanyol’dan İngiltere’ye

Futbolculuk kariyerin 1988’de Arjantin’in ünlü kulüplerinden Newell’s’da başlayan Mauricio Pochettino, 6 yıllık Arjantin kariyerini 1994’te sonlandırdı ve Avrupa futboluna giriş yaptı.

1994’te, daha sonra efsaneleşeceği Espanyol ile sözleşme imzalayan Arjantinli 7 yıl sonra ise Fransa’ya transfer olarak önce Paris Saint Germain, sonra ise Bordeaux forması giydi.

2004’te Espanyol’a dönen Pochettino, futbolculuk kariyerini de bu kulüpte noktaladı.

Buna karşın Pochettino ile Espanyol’un yolları kısa süre sonra kesişti. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe başlayan Pochettino, 2009’da Espanyol’un başına geçti.

Barselona temsilcisinin başında 161 maça çıkarak başarılı bir dönem geçiren teknik direktör Pochettino, oynattığı futbol ile dikkat çekti ve birçok takımın ilgisiyle karşılaştı.

Espanyol’dan Kasım 2012’de ayrıldıktan sonra çok kısa süre boşta kalan Arjantinli, Ada’ya Southampton ile birlikte adım attı.

Southampton’da Ocak 2013 – Haziran 2014 aralığında çalışan başarılı teknik direktör, burada takımına oynattığı futbolla bir üst seviyeye çıktı. Öyle ki Temmuz 2014’te Tottenham, Pochettino’yu yeni teknik direktörü olarak açıkladı.

Pochettino’nun şimdiye kadarki teknik direktörlük kariyerinde zirve noktası olarak kabul edilen Tottenham dönemi, kulüp için birçok ilki de beraberinde getirdi.

Tottenham, 2016/17 sezonunda tarihinde ilk kez ligi ikinci sırada bitirirken (kulüp tarihinin en üst sıralaması), 2019’da çok büyük bir başarı hikayesi yazdı ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı.

Tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool’a 2-0 mağlup olarak tarihi bir zaferi kaçıran Mauricio Pochettino’nun ekibi, sezonu büyük bir başarıyla bitirdi.

Arjantinli teknik direktör ise liderlik ettiği bu başarının ardından adını Avrupa’nın elit teknik direktörleri arasına yazdırdı. Öyle ki Pochettino, Kasım 2019’da Tottenham’dan ayrıldığında bir sonraki durağı yıldızlar topluluğu Paris Saint Germain oldu.

PSG’de İşler Yolunda Gitmedi

Paris Saint Germain’e 2020/21 sezonunun ortasında Thomas Tuchel’in yerine göreve gelen Pochettino, kulübün içinde bulunduğu kaotik dönemi yönetmek zorunda kaldı.

Fransa Ligue 1’de o sezonun sonunda büyük bir sürpriz yaparak şampiyon olan Lille’in gerisinde kalan PSG, yeni sezona da Arjantinli isim ile girdi.

Yeni sezonda Pochettino önderliğinde son yılların en sansasyonel transferini yaparak Lionel Messi’yi kadroya katan PSG, en büyük amacı olan UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefliyordu.

Ne var ki PSG, sezon bittiğinde Ligue 1’de şampiyon olmasına karşın Avrupa’da istediği zafere ulaşamadı. Hal böyle olunca 2022 yazında Pochettino’nun Fransa’daki günleri de sona ermiş oldu.

O günden sonra adı birçok kulüple anılmış olsa da bir takımı çalıştırmayan Pochettino, 2023/24 sezonundan itibaren İngiltere’deki üçüncü takımını çalıştırmaya hazırlanıyor.