Pep Guardiola Kupalara Doymuyor

ANA SAYFAHABERLER → Pep Guardiola Kupalara Doymuyor

Pep Guardiola Kupalara Doymuyor

Pep Guardiola Kupalara Doymuyor

Geçtiğimiz sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi, Premier League ve FA Cup şampiyonluklarını kazanarak 3 kupayla bitiren Manchester City, dün oynanan UEFA Süper Kupa finalinde Sevilla’yı penaltılar sonucunda mağlup ederek yeni sezondaki ilk kupasını kaldırdı.

2016’de İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’yı göreve getirdikten sonra kupa koleksiyonunu genişleten Manchester City, tarihindeki ilk UEFA Süper Kupa şampiyonluğunu kazanarak Guardiola dönemindeki 15.kupasını kaldırdı.

Teknik Direktörlük Kariyerine Üçleme ile Başladı

Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörleri arasında gösterilen Pep Guardiola, teknik direktörlük kariyerine futbolculuk günlerinde efsanesi olduğu Barcelona’da başladı.

Tarihin en dominant takımlarından birini yaratan ve futbol anlayışıyla, dünya futboluna yön veren Pep Guardiola; Katalan kulübüne tarihinin en başarılı yıllarını yaşattı.

Barcelona döneminde 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 14 kupa kazanan Guardiola, kariyerinde yeni bir döneme başlamak istediği gerekçesiyle 2012’de kulüpten ayrıldı.

“Sönük” Bayern Münih Dönemi 7 Kupayla Bitti

Barcelona sonrasında hangi takımın başına geçeceği merak edilen Pep Guardiola’nın tercihi Bayern Münih oldu.

Her ne kadar Bundesliga’da çalıştığı 3 sezonda da lig şampiyonluğunu kazanmış olsa da Bayern Münih, Pep Guardiola döneminde amaçladığı UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşamadı. İspanyol teknik direktörün kariyerinde çalıştırdığı tüm takımlar arasında görece en sönük geçen dönem, Bayern Münih dönemi oldu.

Pep Guardiola, 2013’te başladığı Almanya kariyerini 2016’da bitirirken Bayern Münih, 2.41 puan ortalaması yakalamış ve 7 kupa kazanmıştı.

14. Kupada Hedefe Ulaştı

Manchester City, sahip olduğu devasa bütçelerle göreve Pep Guardiola’yı getirdiğinde takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kısa sürede kazanması bekleniyordu.

Buna karşın Pep Guardiola’nın Manchester City’deki Şampiyonlar Ligi hedefine ulaşması 7 yılını aldı. 2016’da Premier League kulübüyle sözleşme imzaladıktan sonra Manchester City’yi Ada’nın hakim gücü konumuna getiren Pep Guardiola, Mayıs 2023’e kadar 5’i Premier League olmak üzere kulübe tam 13 kupa kazandırmıştı.

Pep Guardiola’nın 14’üncü kupası ise İngiltere kariyerinde “ulaşmak istediğim ana hedef” dediği UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Böylece Guardiola, İngiliz futbol tarihinde Sir Alex Ferguson’un ardından bir sezonda takımıyla 3 büyük kupanın tamamını kazanmayı başaran ikinci teknik direktör oldu.

Lucescu’nun Rekorunu Egale Etti

UEFA Süper Kupa’yı da kazanmasıyla kariyerindeki toplam kupa sayısını 36’ya yükselten Guardiola, bir başka rekoru daha kırdı.

Pep Guardiola, tarihte en çok kupa kazanan ikinci teknik direktör olan (36) Mircae Lucescu’nun rekorunu egale etmeyi başardı. Listenin zirvesindeki Sir Alex Ferguson’a (49) bir adım daha yaklaşan Guardiola, aynı zamanda Carlo Ancelotti’ye ait olan en fazla Süper Kupa kazanan teknik direktör rekoruna da (4) ortak oldu.

Guardiola ayrıca UEFA Süper Kupa’yı Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City’de kaldırarak bu kupayı 3 farklı ekiple kazanan ilk teknik direktör olmayı da başardı.